Jääkiekko on maalintekopeli

29.9.2018

Titaanit tulitti lauantai-iltana antaumuksella pikkumustaa kohti Laser HT:n Sami Väliharjun vartioimaa veräjää, muttei onnistunut kuin kertaalleen maalinteossa.
Titaanit tulitti lauantai-iltana antaumuksella pikkumustaa kohti Laser HT:n Sami Väliharjun vartioimaa veräjää, muttei onnistunut kuin kertaalleen maalinteossa.

Kotkan Titaanit esitti KSOY Areenalle lauantai-iltana vaeltaneille 251 katsojalle tähän mennessä ehdottomasti kauden parhaan iltapuhteensa ja avasi sillä myös pistetilinsä Suomi-sarjassa, mutta tehottomuus maalipaikoissa käänsi kuitenkin lopulta aina voittolaukauksiin saakka venyneen taiston vierailija Laser HT:n nimiin 1-2 vl (0-1, 1-0, 0-0, 0-0) –lukemin.

Titaanit – Laser HT 1-2 vl (0-1, 1-0, 0-0, 0-0)

11:10 0-1 Harri Pälve (Ville Rajala, Sami Holappa) YV
23:36 1-1 Santeri Kunttu (Roope Lantta, Petja Summanen)
65:00 1-2 Harri Pälve VL VoM

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 13+9+16+1= 39 torjuntaa
Laser HT – Sami Väliharju 15+12+15+4= 46 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 3 x 2min= 6min
Laser HT 1 x 2min= 2min

Edellisiltana Järvenpäässä maalien tekemisen vaikeuden kanssa tuskaillut Titaanit lähti parantamaan tehoprosenttiaan oman kiekkoviikkonsa päätteeksi KSOY Areenalla, jossa kotkalaisten vastustajaksi asettui aina yhtä vaarallinen Laser HT.

Vaikkei tavoitteena ollut maalihanojen aukaisi punanutuilta edelleenkään onnistunut, sai Titaanien pistepussin ensimmäisen täytteensä, kun joukkueiden välisen paremmuuden ratkomiseen tarvittiin lopulta aina omanlaistaan ”arpapeliä” oleva voittolaukauskilpailu.

Siinä oululaisvieraat osoittautuivat harmittavasti yhden osuman verran isäntiään paremmiksi ja veivät sen myötä kaksi sarjapistettä mukanaan 1-2-lopputuloksen siivittämänä.

Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö ei neljännestä perättäisestä tappiosta huolimatta ollut allapäin, sillä punanuttujen pelaamisessa oli paljon posiitivisia fiiliksiä tuoneita asioita.

– Olemme kokoajan menneet pelillisesti eteenpäin ja siihen me voimme kirvelevän tappionkin hetkellä olla tyytyväisiä, Sykkö aloitti.

– Se on kuitenkin todettava, että me joudumme tällä hetkellä aikamoisen työmäärän yhden maalin eteen tekemään.

Kyseisessä toteamuksessa oli ihan jo tilastojakin tuijottamalla varsin vinha perä, sillä Titaanit pommitti jälleen kiekko vastustajaansa enemmän kohti hyökkäysmaalia, muttei onnistunut jääkiekko-nimisen pelin ratkaisevimmalla osa-alueella eli maalinteossa kuin yhden ainoan kerran.

Punanuttujen onneksi myös Laser HT tuskaili oman sihtinsä kanssa, eikä liiemmin saanut 65 minuutin tahkoamisen aikana lyötyä kuin kertaalleen kiekon kotijoukkueen nuottaan.

– Yrityksen puutteesta ei voi kumpaakaan joukkuetta syyttää, vaikka pelitilannemaalit jäivätkin kahteen, kiitos loistavasti torjuneiden maalivahtien, jakoi titaaniluotsi kehuja illan ehdottomien päätähtien titaaniveskari Niilo Pussisen ja Laser HT:n virkaveli Sami Väliharjun suuntaan.

– Silloin kun tietynlainen nihkeys on päässyt iskemään maalintekoon, näyttää se juurikin tuollaiselta ja mistään ei meinaa mennä kiekko sisään edes vahingossa.

Maalien vähäisyydestä huolimatta peli oli itsessään todella tapahtumarikas ja läheltä piti-tilanteita nähtiin solkenaan niin koti- kuin vierasjoukkueenkin maalin läheisyydessä.

Ei tarvitse siis kovin suuri Einstein olla todetakseen, että kamppailu oli kaikkinensa varsin viihdyttävää Suomi-sarjalätkää.

– Loppuviimeksi kaksi joukkuetta pelasi tänään hyvän pelin ja toki harmittavasti kaveri sai mukaansa ”arpajaisten” avulla yhden lisäpisteen.

– Tämäniltainen peli oli varmasti yleisön näkökulmasta katsottuna jännittävää seurattavaa, sillä tapahtumia riitti molemmissa päissä yllin kyllin.

”Kyllä yhteenkin pisteeseen on oltava tyytyväinen”

Lauantainen ottelu oli aina avauskiekon putoamisesta lähtien vauhdikasta ja kovaa taistelua sisältänyttä jääkiekkoa.

Kumpikin osapuoli oli tullut KSOY Areenan kapeaan kaukaloon sillä mentaliteetillä, että tänään pistetään kaveri istumaan ja taputetaan veljellisesti päälalle, sillä sen verran railakasta meno oli puolin ja toisin.

Vierasjoukkue Laser HT onnistui avaamaan pelin maalihanat ylivoimalla reilun 11 minuutin vääntämisen jälkeen, kun Ville Rajalan taidokas poikittaissyöttö tavoitti Harri Pälven titaaniveräjän takatolpalta, eikä miehen suora jatko jättänyt kotkalaisvahti Niilo Pussiselle mitään mahdollisuuksia pelivälineen pysäyttämiseen.

Titaanien onnistui kuitenkin tasoittaa puntit toisen erän alkuminuuteilla, kun Petja Summasen vahva karvaus ja sitä seurannut taklaus irrottivat kumimuikun oululaispuolustajan lavasta Roope Lantan ulottuville.

Lantta näki samaan aikaan perssilmällään Santeri Kuntun lipun sektoriin, jonne titaanikapteeni vippasi limpun niin kermaisella rystylätyllä, että Kuntulla oli helppo työ juntata peli 1-1-lukemiin.

Vielä tässä kohtaa tuskin kukaan hallissa peliä seuraamassa ollut osasi odottaa, että illan pelitilanneosumat olisivat tässä, mutta niin vain kuitekin lopulta kävi.

Näin jälkikäteen sanottua se oli jopa suoranainen ihme, sillä niin monta ”tuhannen taalan tekopaikkaa” sekä Titaaneille että Laser HT:lle vielä järjestyi, että niistä olisi pitänyt iskeä ainakin puolentusinaa kertaa verkko kireälle.

Ottelun maalivahdit olivat kuitenkin molemmat kertaalleen antauduttaan päättäneet, että nyt loppuvat kenttäpelaajien juhlat ja luukut menevät ikävällä tavalla kiinni.

Jos ja kun pelissä olisi sen päättymisen jälkeen jaettu palkinnoksi työnjohtajien haalareita, olisivat ne menneet yhteensä 39 kertaa kiekon tielle venyneelle titaanihäkkäri Pussiselle sekä vielä muutaman kopin enemmän eli 46 torjuntaa tililleen poimineelle Laser HT-kassari Sami Väliharjulle.

Titaanien päävalmentaja Marko Sykkökin päivitteli taiston tauottua niin omiensa kuin vieraidenkin kohdalle iskenyttä maalien tekemisen tuhotonta vaikeutta.

– Työnteon määrä oli koko viikonlopun todella hyvällä tasolla, mutta kun maaleja ei synny, niin tulostakaan pisteiden muodossa ei liiemmin tule, Sykkö mietiskeli.

– Se näyttää olevan monella pelaajalla tällä haavaa kiinni siitä, että muutama vaadittava onnistuminen rentouttaisi tekemisen ja hommat alkaisivat taas tulla selkäytimestä.

Voittolaukauskilpailussa Titaanien ainoa onnistuja oli komeat veivit esittänyt Tomi Keijonen ja kun Laser HT:n puolelta verkkoa heiluttivat Joonas Jakola sekä jo normaalilla peliajalla maalitolppien väliin osunut Harri Pälve, merkittiin voitto oululaisten nimiin pienimmällä mahdollisella marginaalilla 1-2-lukemin.

– Ilme oli jokaisella punanutun tänään päälleen vetäneellä hyvä ja kaikki yrittivät parhaansa, eikä joukossa ollut yhtäkään liukujaa, antoi Sykkö tunnustusta omalle miehistölleen.

Kysymykseen siitä, mikä maaliverkkojen heiluttelussa oikein mättää, näki kotkalaiskäskyttäjä vastauksen löytyvän harjoittelun saloista.

– Maalinteko lähtee aina liikkeelle pääkopasta ja aivojen vireystilasta, Sykkö totesi.

– Jatkossa meidän pitää vain kylmästi harjoitteiden avulla pyrkiä vapauttamaan enemmän energiaa ja ajatusta hyökkäyspelaamiseen sekä maalintekoon, niin ehkäpä niillä liikkeillä saamme nyt päällä olevan kipsin murrettua.

Joka tapauksessa Titaanit ei enää lauantain jälkeen ole pisteiden myötä nollakerhossa, sillä voittolaukaustappio lihotti punanuttujen pussukkaa yhdellä täkyllä.

– Tilastoihin olisi tietenkin ollut mukavaa kirjoittaa voitto, mutta kyllä yhteenkin pisteeseen on oltava tyytyväinen, Sykkö sanaili ja jatkoi samaan hengenvetoon:

– Olen edelleenkin sitä mieltä, että tämä meidän matkamme nähtävästi vain vaatii tällaisen kunnon kyntämisen, ennen kuin peli lähtee haluamallamme tavalla kulkemaan.

Vaikka KSOY Areenan lehtereillä ei ollutkaan kuin rapiat kaksi ja puolisataa silmäparia, oli pelissä varsin mukava tunnelma, joka välittyi myös vaihtoaitioiden sekä jään tasolle asti.

– Mieltä lämmitti erityisesti se, että kotiyleisömme syttyi pelin edetessä kannustamaan meitä oikein kunnolla, kun se huomasi joukkueen taistelevan suurella sydämellä viimeiseen hengenvetoon asti, Sykkö hymyili.

– Saimme kannustuksesta entisestään lisää voimaa omaan tekemiseemme ja sitä samaa tulemme myös tulevana viikonloppuna tarvitsemaan, kun HC Giants ja Riemu saapuvat vierailulle Kotkaan!

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 36 Erkka Huttunen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon perjantaina (5.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu HC Giants Hollolasta.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 18:30 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!