”Tänä viikonloppuna se meidänkin voittotilimme aukeaa!”

4.10.2018

Titaaniluotsi Marko Sykkö on satavarma siitä, että punanuttujen voittotili räpsähtää edessä olevan viikonlopun kotikoitoksissa auki.
Titaaniluotsi Marko Sykkö on satavarma siitä, että punanuttujen voittotili räpsähtää edessä olevan viikonlopun kotikoitoksissa auki.

Edeltävät viikot vailla voittoa Suomi-sarjan runkosarjassa tarponut Kotkan Titaanit hyökkää edessä oleviin kotikoitoksiinsa todella nälkäisin mielin. KSOY Areenalle vieraiksi saapuvat HC Giants ja Riemu saavatkin täten olla varuillaan viime taistossaan jo hienoisesti voitonsyrjässä kiinni käyneiden punanuttujen kanssa.

Titaanien aloitus Suomi-sarjassa ei ole ollut helppo. Siitä kertovat tilastot, joiden mukaan kotkalaisilla on neljästä pelatusta pelistä kasassa yksi sarjapiste, vain yhdeksän tehtyä maalia sekä peräti 20 päästettyä täysosumaa.

On siis varsin selvää millä osa-alueilla suurin sakkaus on pelatuissa taistoissa käynyt ja täten aiheuttanut himoitun avausvoiton lipeämisen punanuttujen näpeistä kerta toisensa jälkeen.

– Meillä on ollut viime peleissä kosolti maalintekopaikkoja, muttemme ole saaneet iskettyä niistä riittävän hyvällä prosentilla kiekkoja häkkiin, toteaa Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö yhdeksi syyksi mollivoittoiseen kauden alkuun.

Tässä kokenut kiekkomies osuu naulan kantaan, sillä etenkin kotkalaisten edellisessä Laser HT:n isäntänä pelaamassa pelissä rouva Fortuna suoranaisesti pyllisti punanuttujen suuntaan kerta toisensa jälkeen, kun kiekkoa ei saatu edes täysin tyhjänä ammottaneeseen oululaisuuniin.

Vaikeudet kuitenkin totutusti kasvattavat ja ne kääntyvät oikein käsitteltyinä voimavaroiksi.

– Olemme pyrkineet kuluneenkin viikon aikana normaalin harjoittelun avulla saamaan lisää terävyyttä viimeistelyyn, jotta se maalinteon rentous löytyisi myös pelitilanteissa, Sykkö sanailee levollisena.

– Mitään poppakonsteja maalintekoon ei ole olemassa, vaan tarvitsemme muutaman onnistumisen, jonka jälkeen itseluottamus kasvaa ja homma alkaa taas luonnistua aiempaa paremmin.

Jääkiekossa oleellisena osana oleva maalinteko ja sen pienen eron voittaja sekä häviäjän välillä aina tekevä seikka ei kuitenkaan ole Sykön mukaan pesiytynyt ainakaan vielä miksikään jumeiksi titaanipelaajien päänuppeihin.

– Töitä maalinteon sujuvuuden parantamiseksi tehdään jok’ikinen päivä, muttei siitä mitään peikkoa meille ole kuitenkaan kasvanut, titaanipiiskuri kommentoi.

– Meidän on vain saatava peleissä enemmän laadukkaita laukauksia aikaiseksi ja mennä irtokiekkojen perään maalille – sitä kautta onnistumisiakin tulee aivan varmasti.

Jos Titaaneilla on maalinteon saralla ollut omat ”kasvukipunsa”, niin samaa voi sanoa myös siitä toisesta erittäin oleellisesta asiasta eli oman pään suojaamisesta.

20 kiekkoa omassa häkissä neljään pelattuun peliin ei nimittäin ole sellainen lukema, jolla kovinkaan usein saadaan lisää viivoja voittosarakkeeseen.

– Puolustuspelaaminen on yksi pelin tärkeistä osa-alueista ja siihen täytyy vain kiinnittää entistä enemmän huomiota, Sykkö tokaisee.

– Lisää huolellisuutta jäälle, järkeä pelaamiseen ja paketti tiiviimmäksi, niin merkkaus- sekä pelilukuvirheet, joista tekopaikkoja vastustajille on avautunut, vähenevät huomattavasti.

Epäkohtien tiedostaminen on yleensä ensimmäinen askel kohti parantumista, Titaanien tapauksessa omien peliotteiden parantamista, joiden päämääränä häämöttää normaalissa tilanteessa 60 minuuttia kestävän jääkiekko-ottelun voittaminen.

Punanuttuleirissä suoranaisesti janotaan jo voittoa, sillä se varmasti antaisi entisestään lisää uskoa ja tarmoa jokaisen pelaajan otteisiin.

– Kyllähän meille joukkueena se avausvoitto tekisi enemmän kuin hyvää ja ennen pitkää sen vain on tultava, valaa Sykkö uskoa omiinsa.

– Laser HT:n isäntänä olimme jo lähellä ja nyt kun olemme saaneet taas yhden treeniviikon lisää alle, niin uskon vakaasti, että tänä viikonloppuna se meidänkin voittotilimme aukeaa!

Titaanit – ilkeä isäntä?

Vaikeilla hetkillä sitä monesti hakee turvaa ja mielenrauhaa tutuista asioista. Juuri tästä syystä Titaaneille onkin varsin otollista, että punanutut pääsevät pelaamaan tulevat pelit kotikaukalossaan, jonka jokainen nurkka on kotkalaisjoukkueelle yhtä tuttu kuin omat taskut.

Kun tähän isketään vielä mukaan se rasitus matkustamisen suhteen jää pois ja kovaääninen kotkalaisyleisö tarjoaa taisteleville suosikeilleen tukensa, saa avausvoittoa Suomi-sarjassa edelleen metsästävä miehistö aimo annoksen lisää virtaa omiin otteisiinsa.

– Meille tekee hyvää päästä tässä tilanteessa pelaamaan tutussa ja turvallisessa kotikaukalossamme, myöntää niin ikään Titaanien orkesteria johtava Marko Sykkö.

– Matkustaminen jää kotipeleissä pois ja kannattajien katsomosta antama tuki ovat sellaisia lisävoimavaroja, jotka antavat aina lisäbuustia otteisiin.

Lisäbuustia ja näyttämisenhalua Titaanit totisesti tulee viikonlopun kamppailuissaan tarvitsemaan, sillä ne eivät näin ennakkoon katsottuna ole mitään pelkkiä paljoa kakkua.

Perjantaina kotkalaisten kestitsemään juhlapöytään saapuu nimittäin vieras Päijät-Hämeestä, kun hollolalainen HC Giants tekee sarjapelien merkeissä muutaman vuoden tauon jälkeen paluun KSOY Areenalle.

Vierailija on aloittanut oman Suomi-sarjarypistyksensä isäntiään hivenen paremmin, sillä HC Giantsilla on kaksi pistettä Titaaneita enemmän omassa pussukassaan, kiitos Haukoista ottamansa kotivoiton.

Matkapeleissä hollolalaisilla sitä vastoin on ollut vaikeampaa, mutta sen varaan titaanileirissä on turha laskea yhtikäs mitään, sillä otteet kaukalon puolella ratkaisevät tälläkin kerralla voittomerkinnän kohtalon.

– HC Giantsilla on tälle tasolle taitavia pelaajia riveissään, joten heitä ei sovi aliarvioida, titaanikäskyttäjä Sykkö tokaisee ja jatkaa velmuilevaan tyyliinsä:

– Tiedämme vastapuolen heikkoudet sekä vahvuudet, mutta niitä en ääneen viitsi sanoa, sillä Hollollassa luetaan varmasti tämäkin teksti.

Osalle vierasjoukkueen pelaajista Kotka on aiemmalta uraltaan tullut tutuksi, sillä HC Giantsin riveistä löytyvät punanuttua päällään kantaneet maalivahti Joonas Tiippana, puolustaja Aki Vainio sekä hyökkääjät Jesse Peltonen, Juho Veneskari, Mikko Hyyryläinen ja kotkalaisseuran A-nuorten riveissä muutama vuosi takaperin hyökännyt Aleksi Ruusu.

Kun vielä vaihtoaition takaa, päävalmentaja Jesper Jalosen apuna häärii titaanilegenda Arto ”Rekku” Remes, on hollolalaismiehistö varmasti erittäin visainen vastus kaadettavaksi.

– Meidän pitää olla heti alusta lähtien valmiita pelaamaan ja kamppailemaan sekä näyttämään kumpi osapuoli on se oikea isäntä KSOY Areenalla, Sykkö paaluttaa.

Jättien kanssa painista toivuttuaa, tulee Titaanien ladata akkunsa vielä toiseen kovaan taistoon, sillä lauantai-iltana niin ikään KSOY Areenan kirkkaissa valoissa kotkalaisia saapuu haastamaan Keski-Suomen ylpeys – jyväskyläläinen Liikunnan Riemu.

Punanuttujen tavoin kolmannen perättäisen kautensa Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla aloittanut Riemu on jo lyhyessä ajassa näyttänyt, että puheet opiskelijapojista voi nyt viimeistään heittää romukoppaan.

Simo Luukkaisen luotsaama ”rakkilauma”, kun on ehtinyt kolmen pelaamansa runkosarjaottelun aikana pistää polvilleen niin Pyryn kuin HCIK:nkin ja vain Kiekko-Espoo on kyennyt ex-titaanihyökkääjä Markus Rämän johtaman jyväskyläläispumpun voittamaan.

Titaanileirissä tiedostetaan viime kaudesta entisestään vahvistuneen Riemun vaarallisuus ja siihen pyritäänkin paneutumaan asian vaatimalla tavalla.

– Riemu on alkukauden otteidensa perusteella liikkuva ja tehokas joukkue, jolla on jalkeilla yksi tämän sarjan kokeneimmista miehistöistä, kehaisee Sykkö lauantaista vastustajaa.

– Todella mielenkiintoinen ryhmä, joka ei missään nimessä ole mikään pelkkä ”opiskelijaporukka”.

Mitään suurempia eroavaisuuksia titaanileirissä ei kuitenkaan näin ennakkoon aiota kahden perättäisen päivän pelien välillä tehdä – kumpikin ottelu on voitettavissa, kunhan oma peli toimii ja kaikki punanutun päälleen vetävät taistelijat puhaltavat nöyrästi yhteen hiileen.

– Lauantaina pätevät samat pelin lainalaisuudet kuin edeltävänä iltana – meidän on iskettävä tiskiin kaikki osaamisemme ja voimavaramme, joiden avulla uskon lopputuloksenkin olevan meille hyvä, kotkalaisluotsi päättää.

Titaanien ja HC Giantsin välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan KSOY Areenalla perjantaina (5.10.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroaTERVETULOA!

Lauantaina (6.10.) Titaanit puolestaan mittelee KSOY Areenalla voimiaan Kotkaan saapuvan Riemun kanssa Suomi-sarjan runkosarjaottelussa, joka pyörähtää käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!