Tappioputki kasvoi jo viiteen

5.10.2018

Pimeydessä tällä hetkellä tarpova titaanimiehistö ei löytänyt perjantai-iltanakaan tarvitsemaansa valoa kurssinsa kääntämiseen.
Pimeydessä tällä hetkellä tarpova titaanimiehistö ei löytänyt perjantai-iltanakaan tarvitsemaansa valoa kurssinsa kääntämiseen.

Synkässä alakulossa taivaltava Kotkan Titaanit kärsi perjantai-iltana jo viidennen perättäisen tappionsa yhtä moneen otteluun Suomi-sarjan runkosarjassa. KSOY Areenalla vieraillut HC Giants halusi isäntiään selkeästi enemmän voittaa kamppailun ja sen hollolalaiset lopulta tekivätkin lukemin 1-4 (0-2, 0-1, 1-1).

Titaanit – HC Giants 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)

06:48 0-1 Tommi Hovinen (Casperi Suojärvi, Anssi Mertaranta)
10:10 0-2 Kim Ranta-aho (Juho Veneskari, Eetu Rasalahti) YV VoM
36:40 0-3 Juho Arminen (Henri Katajainen, Saku Laitinen) YV
56:59 1-3 Vikke Terho (Elmeri Kotro, Panu Laitinen)
57:32 1-4 Kyle Moore (Saku Laitinen)

Maalivahdit:

Titaanit – Santeri Levänen 14+7+9= 30 torjuntaa (poissa 58:34-60:00)
HC Giants – Mika Juvonen 4+12+20= 36 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 3 x 2min= 6min
HC Giants 2 x 2min= 4min

Neljän tappion siivittämänä kohti ”kotipelituplaansa” hyökännyt Titaanit uskoi vielä ennen ottelun alkua, että Kotkaan pitkästä aikaa vierailulle saapunut HC Giants tulee olemaan se ensimmäinen uhri punanuttujen voittoisalla polulla.

Toisin kuitenkin kävi, sillä välittömästi kiekon pudottua jäähän oli huomattavissa se, että hollolalaiset olivat tulleet KSOY Areenalle pistämään kaikkensa peliin, kun taas punanutut olivat lähinnä katselemassa kaukalossa mitä tuleman pitää.

Taiston avauserä olikin sen seurauksena aivan täydellistä HC Giantsin näytöstä ja vain heikko viimeistely sekä punanuttuvahti Santeri Leväsen lukuisat torjunnat pitivät maalieron jotenkin siedettävänä.

Kaksi kertaa vieraat kuitenkin onnistuivat Leväsen yllättämään, kun sekä Tommi Hovinen että Kim Ranta-aho pääsivät nostelemaan käsiään kohti hallin kattoa onnistumisten merkiksi.

– HC Giants tuli ottelun alkuun sillä raivolla ja yrityksellä, jolla meidän olisi kotiotteluumme pitänyt tulla, totesi Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

– He käyttivät omat paikkansa komeasti hyödykseen ja onnistuivat vain entisestään kasvattamaan onnistumisillaan meidän tuskaamme.

Sykön mainitsema tuska oli 0-2-tilanteessa totisesti käsin kosketeltavissa titaanileirissä, sillä niin väkinäistä olivat lähestulkoon jokaisen punanutun meno sekä teot kaukalossa.

Vaikka Titaanit pienen ryhtiliikkeen ensimmäisen erätauon aikana tekikin ja otti pelin näennäisesti toisessa erässä haltuunsa, ei kiekko löytänyt millään tietään ohi hollolalaismaalia vartioineen Mika Juvosen.

Kun vielä HC Giants onnistui erän lopulla toistamiseen ylivoimalla ja siirtyi Juho Armisen komean ohjauksen jälkeen jo 0-3-johtoon, alkoi tappiopeikko jälleen kiivetä entistä tiukemmin kotijoukkueen niskaan.

Se näkyi parhaiten juuri kamppailun päätöserässä, kun Titaanit haki väkisin tilannetta kaventavia osumia ja HC Giants taas pyrki vain nöyrästi puolustamaan omaa päätyään sekä purkamaan kiekkoa väljemmille vesille.

Titaanien pelaaminen meni tutunlaisesti yksinyrittämiseksi ja kiekon kuskaamiseksi, joka ei johtanut muuhun kuin hyökkäysten katkeamiseen viimeistään vieraiden siniviivalla sekä vastaiskuihin kotkalaisten kenttäpäätyyn.

Punanutut alkoivat ajassa 52:59 pitämänsä aikalisän jälkeen pelaamaan jo upporikasta ja rutiköyhää sekä hyökkäämään entistä uhkarohkeammin.

Kyseinen taktiikka kannatti oman aikansa ja mahdollisti Vikke Terhon maalin edustalta tekaiseman 1-3-osuman, mutta samalla se myös tarjosi HC Giantsille lukusia paikkoja viimeisen naulan kotkalaisarkkuun iskemiseen.

Tämä uhkakuva konkretisoituikin vain 33 sekuntia isäntien kavennuksesta, kun vieraiden Kyle Moore pääsi läpiajonsa päätteeksi täräyttämään ranteella verkot tötterölle ja sinetöimään Titaanien kannalta erittäin murheelliset 1-4-päätöslukemat.

– Meillä pelaaminen meni tappioasemassa aika karkeasti jo yliyrittämisen puolelle, emmekä siksi saaneet kurottua eroa umpeen, Sykkö selvensi omaa näkökantaansa.

Jos ei Titaanit päässyt taaskaan vaaditulle pelilliselle tasolle, ei se ole millään muotoa pois hienon vieraspelin pelanneelta ja kolme arvokasta sarjapistettä mukaansa kairanneelta HC Giantsilta.

– Kaikki kunnia HC Giantsille ottelun voitosta – heillä oli pelaamisessaan juuri sellaista sydäntä mukana, jota voittaminen aina vaatii, Sykkö antoi tunnustuksen vastapuolen leiriin.

– Harmi, ettei meiltä löytynyt vastaavaa.

”En keksi enää keinoja kurssin kääntämiseksi”

Taistelun tauottua median tentattavaksi saapui allapäin ollut Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

– Pelaamisemme ei taaskaan ollut sitä mitä se olisi pitänyt olla, Sykkö mietiskeli.

– Harjoittelimme viikolla jälleen niin hyvin kuin mahdollista pelin eri osa-alueisiin paneutuen, mutta jostain syystä se sama hyvä tekeminen ei näkynyt pelaamisessa oikeastaan ollenkaan.

Sykkö oli ennen haastattelutuokiota pitänyt palaverin joukkueelleen ja käynyt myös pitkän keskustelun Titaanien taustayhdistyksen puheenjohtaja Petteri Lehden kanssa.

– Olen sitä mieltä, että jotain täytyy tehdä, sillä peliesityksemme ei yhdessäkään tähän mennessä pelaamassamme pelissä ole ollut odotetunlainen, titaaniluotsi aloitti ja jatkoi melkein samaan hengenvetoon:

– Itselläni on takki totaalisen tyhjä – en keksi enää keinoja kurssin kääntämiseksi.

Tuon sanottuaan Sykkö vetäisi syvään henkeä ja totesi eronneensa punanuttujen pääpiiskurin paikalta.

– Koen asian niin, että koska en saa siirrettyä näkemyksiäni riittävän selkeästi pelaajien avulla kaukaloon, on siinä kohtaa helpompi yhden ihmisen siirtyä syrjään ja antaa joukkueen jatkaa matkaansa eteenpäin, ex-luotsi totesi pettyneellä äänellä.

– Toivottavasti tämä liike viimeistään herättäisi jokaisen pelaajan miettimään miksi näitä asioita yhdessä tehdään ja mitä se voittaminen oikeasti tällä tasolla vaatii.

Vaikka Sykköä ei enää jatkossa nähdä Titaanien vaihtopenkin takana ohjeita jakamassa, halusi hän vielä kertaalleen puhaltaa uskoa entisiin valmennettaviinsa.

– En usko hetkeäkään, että tappiota pukuhuoneessa surevassa joukkueessa on yhtään niin huonoa pelaajaa, etteivätkö he pystyisi pelaamaan Suomi-sarjaa saati voittamaan pelejä, Sykkö kommentoi.

– Toivon sydämeni pohjasta, että pojat tajuavat nyt viimeistään tilanteen vakavuuden, pohtivat niin itsenäisesti kuin keskenäänkin asioita, ottavat mailan kauniiseen käteensä ja alkavat jatkossa pelata taitojensa edellyttämällä tasolla sekä voittamaan pelejä!

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 5 Arttu Räisänen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (6.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu jyväskyläläispumppu Riemu.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!