Yhdellä tehdyllä harvemmin riemuitaan

6.10.2018

Riemusta tuli kuluvalla Suomi-sarjakaudella jo kuudes perättäinen vastustaja, joka onnistui kampeamaan Titaanit jään pintaan.

Kovassa turbulenssissa jatkuvien häviöiden ja päävalmentaja Marko Sykön eroilmoituksen jäljiltä ollut Kotkan Titaanit lähti lauantain kotiottelussaan hakemaan sitä kaivauttua avausvoittoa KSOY Areenalla vierailleen Riemun kustannuksella. Punanutut joutuivat kuitenkin jälleen pettymään, sillä jyväskyläläiset olivat riittävän tehokkaita ja samalla isäntiään parempia, vieden 60 minuutin tahkoamisen jälkeen voiton nimiinsä maalein 1-4 (0-1, 0-1, 1-2).

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 9+3+12= 24 torjuntaa (poissa 58:16-58:32)
Riemu – Henri Tikkanen 6+11+12= 29 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 3 x 2min= 6min
Riemu 4 x 2min + 1 x 10min= 18min

Tappiokurimuksessa ei ole ikinä kovin kivaa patsastella. Kun se vielä johtaa siihen, että päävalmentaja eroaa herätelläkseen joukkojaan, on asema entistä tukalampi.

Juuri nämä olivat Titaanien lähtökohdat kuluvan kiekkoviikon viimeiseen rypistykseen lauantai-iltana KSOY Areenalla.

Kun tähän lisäsi vielä vieraaksi saapuneen ja oman kautensa vahvasti aloittaneen jyväskyläläispumppu Riemun, eivät punanuttuihin kohdistuneet odotukset olleet oikein millään saralla mitkään kummoiset.

Titaanien peliä vaihtopenkillä toistaiseksi johtaneen Matti Leskisen mukaan kotkalaisjoukkue teki kuitenkin sen, mitä suinkin vain tällaisessa tilanteessa tehtävissä oli.

– [Marko] Sykön eilisen eroilmoituksen myötä lähtökohdat tähän otteluun eivät olleet mitkään otollisimmat, joten siihen nähden joukkueen suoritus oli ihan hyvä, Leskinen totesi.

Tässä mies oli myös oikeassa, sillä Titaanien peli-ilme ja yritämminen olivat aivan eri tasolla, kuin edeltävänä iltana HC Giantsia vastaan.

– Emme ehtineet pelaajien kanssa ennen Riemun kohtaamista, kuin hieman palaveerata asioista ja siinä kaikki, selvensi Leskinen joukkueensa valmistautumista itse otteluun.

Titaanipelaajat näyttivät todella vaikeassa tilanteessa, että vastoinkäymisistä huolimatta usko omaan tekemiseen ei ole vieläkään mennyt, sillä punanutut iskivät pöytään ehkäpä tähän mennessä parhaan 60-minuuttisensa kuluvan kauden Suomi-sarjassa.

– Olisihan se tietenkin aina kivempi voittaa, mutta silti kaikki kunnia tämän illan suorituksesta pelaajille, Leskinen kommentoi.

– Varmasti jokainen ottelua seurannut näki, että yrityksestä ja taistelusta ei homma meidän osaltamme todellakaan jäänyt kiinni.

Harmi kyllä, maalinteko tuotti sitä vastoin kotkalaisille edelleen aivan järkyttävän suuria vaikeuksia ja kun jääkiekko nyt vain sattuu olemaan laji, jossa tehtyjen maalien määrä ratkaisee voittajan, ei punanutuille jäänyt taaskaan käteen muuta kuin kokemusta.

”Tuska onnistua on tällä hetkellä erittäin suuri”

Siinä missä Titaanit hakkasi päätään milloin maalirautoihin ja milloin taas loistavasti veräjällään torjuneen Riemu-veskari Henri Tikkasen suojiin, kävivät vieraat iskemässä hyvällä prosentilla omista tekopaikoistaan kumimuikkua kotkalaiskassari Niilo Pussisen selän taakse.

Vieraiden onnistuikin iskeä kiekko kerran per erä punanuttujen häkkiin, ennen kuin Titaanit pääsi nostelemaan käsiään kohti KSOY Areenan kattoa.

Santeri Kuntun ylivoimalla ajassa 52:31 iskemä 1-3-kavennus jäi kuitenkin lopulta erittäin laihaksi lohduksi, sillä Riemun kykeni puolustamaan jäljelle jääneet reilut seitsemän minuuttia pois pelikellosta sekä uittamaan vielä lopussa tyhjänä ammottaneeseen titaanirysään kamppailun viimeistellyt neljäs täysosuma.

– Riemu näytti mikä merkitys on rentoudella ja hyvällä itseluottamuksella maalinteossa – ei heillä nimittäin kovin montaa huipputekopaikkaa ollut, mutta niin vain kiekko löytyi aina meidän verkostamme, titaaniluotsi Matti Leskinen mietiskeli.

– Me taas jouduimme tekemään aivan järkyttävän suuren työmäärän yhden vaivaisen osuman eteen, vaikka mahdollisuuksia olisi ollut paljon suurempaankin maalimäärään.

Varsinkin ottelun toinen erä oli sellaista punanuttutulitusta kohti Riemun maalia, että siitä olisi pitänyt pelivälineen vaikka vahingossa löytää tiensä muutamaankin otteeseen verkon perukoille.

Näin ei kuitenkaan käynyt edes Petja Summasen suorittamassa rangaistuslaukauksessa taikka punanuttujen vajaan minuutin mittaisen 5-3-ylivoiman aikana, joten ei ollut ihme, että pelin päätyttyä suurimmat onnittelut Riemu-miehistöstä sai ottaa vastaan maalivahti Tikkanen.

– Siitä ei pääse yli eikä ympäri, että tuska onnistua ja laittaa kiekko paikoista maaliin on tällä hetkellä erittäin suuri, Leskinen manasi harmistuneena.

Riemun haettua Kotkasta voiton ja sarjapisteet mukaansa maalein 1-4, tiesi se sitä, että Titaaneilla on nyt kasassa kuudesta ottelusta yhtä monta tappiota ja vain 11 tehtyä maalia.

Siitä miten Titaanit aikoo jatkossa kääntää kelkkansa ja ruveta napsimaan voittoja sekä pisteitä, ei Leskinen halunnut ottaa liiemmin kantaa, sillä miehen omien sanojen mukaan jatkokuviot ovat vielä hämärän peitossa, aivan kuten peliä Leskisen kanssa johtaneen maalivahti- ja fysiikkavalmentaja Tino Turkiankin.

– Vaikea ottaa tässä vaiheessa oikein kantaa jatkoon saati siihen, millä keinoilla kurssia aletaan kääntää, kun emme Tinon kanssa tässä itsekään vielä tiedä mitä tuleman pitää, Leskinen tokaisi.

– Hallituksen alkuviikon kokouksen jälkeen olemme edellä mainittujen asioiden suhteen jo varmasti paljon viisaampia.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 18 Santeri Kunttu.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu tasan viikon päästä lauantaina (13.10.), kun punanutut matkustavat Raaheen, jossa E. Helaakoski Areenalla majaansa pitävä Raahe-Kiekko isännöi kello 17:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.