Marko Oksanen palaa punanuttujen pääkäskijäksi

9.10.2018

Titaanit keväällä 2016 Suomi-sarjaan johdattanut Marko Oksanen hyppää muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin punanuttupurren ohjaksiin.
Titaanit keväällä 2016 Suomi-sarjaan johdattanut Marko Oksanen hyppää muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin punanuttupurren ohjaksiin.

Kotkan Titaanien uuden päävalmentajan nimi on selvillä. Punanuttujen ruoriin tarttuu pitkän linjan kotkalainen kiekkomies ja seuran keväällä 2016 takaisin Suomi-sarjaan nostanut Marko Oksanen.

Kautensa ohdakkeisesti aloittanut Titaanit taistelee jatkossa tietään Suomi-sarjataulukossa ylöspäin Marko Oksasen johdolla. 50-vuotias Oksanen tekee täten muutaman vuoden tauon jälkeen paluun takaisin punanuttujen peräsimeen 1+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen turvin.

Kotkalaisseuran taustayhdistyksen HK Titaanit ry:n puheenjohtaja Petteri Lehti oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen ja samalla myös helpottunut, kun aina yhtä tärkeään päävalmentajan pestiin saatiin lopulta kiinnitettyä entuudestaan vankat meriitit omaava kokenut kiekkomies.

– Marko johdatti joukkueen Suomi-sarjaan kaksi vuotta takaperin ja tämä ratkaisu on ollut siitä lähtien tavoitteena, Lehti hymyilee.

– Hän ei ollut vielä lauantai-iltana valmis hyppäämään takaisin sorvin ääreen, mutta onneksi neuvottelut johtivat paluupäätökseen maanantain aikana.

Titaanien edustusjoukkuetta urallaan kahdesti aiemmin, kausina 2004–2006 sekä 2013–2016. luotsannut Oksanen hyppää vaikeasta tilanteesta huolimatta rauhallisin mielin keväällä 2016 Suomi-sarjaan nostamansa seuran lippulaivan peräsimeen.

– En itsekään uskonut enää tulevani takaisin Titaanien päävalmentajaksi ja jos viime viikolla joku olisi udellut paluuhalujani, olisin vastannut suoralta kädeltä, että ei tule tapahtumaan, Oksanen kommentoi.

– Kun kyselyitä alkoi sitten kuitenkin viikonlopun aikana tulla seuran taholta, päätin haasteellisen tilanteen tietäen sekä pitkällisen harkinnan pohjalta pistää työhaalarit jälleen päälle ja lähteä mukaan talkoisiin.

Avukseen punanuttumiehistön valmennukseen Oksasen saa itselleen erittäin tutun aisaparin, kun niin ikään kausilla 2013–2016 Titaanien valmennusrevohkassa mukana ollut Janne Salmela, 48, palaa myös takaisin ”sorvin ääreen” yksivuotisella sopimuksella, jossa on optio tulevastakin sesongista.

– Iso syy siihen, että suostuin mukaan oli valmennusparillani Jannella, joka niin ikään päätti tehdä paluun rinnallani näihin hommiin, tuore päävalmentaja naurahtaa tyytyväisenä.

– Aika vaikea olisi ollut ajatella, että kenenkään muun kanssa olisin tähän toimeen enää tarttunut, sillä meillä on niin pitkä yhteinen historia ja yhteneväinen ajatusmaailma lajista, joten jo se helpottaa suunnattomasti ihan kaikkea tekemistä.

Salmelan ohella Oksasen johtamaan uusittuun valmennusryhmään kuuluu myös Tino Turkia, 27, joka jatkaa toimessaan sekä Titaanien maalivahti- että fysiikkavalmentajana, keväällä solmitun ja Suomi-sarjakauden 2018–2019 kattavan sopimuksensa mukaisesti.

– Tino on nuori ja valmennusurallaan eteenpäin pyrkivä kaveri, josta kuulin etukäteen niin pelaajilta kuin seurankin taholta pelkästään positiivisia asioita, joten halusin hänen ilman muuta jatkavan pestissään, Oksanen toteaa ykskantaan.

– Ensimmäisten juttutuokioidemmekin pohjalta käsitykseni on vain vahvistunut siitä, että Tino tuo osaamisellaan oman pikantin lisänsä valmennusryhmäämme ja hänestä tullee myös tulevaisuudessa olemaan isosti iloa seuralle.

Oksasella on mielessään jo selkeät sävelet sille, millä keinoilla Titaanien kurssia Suomi-sarjassa lähdetään jatkossa kääntämään.

– Kyllähän me lähdemme pikkuhiljaa liikkeelle niin perusasioista kuin olla ja voi, sillä nyt jos koskaan tulos tulee työnteon kautta, titaanipiiskuri selventää.

– Sanoin pelaajille, että sarjataulukkoa on turha tuijotella – meidän on uskottava omaan juttuumme ja luotettava, että jossain kohtaa palikat loksahtavat kohdilleen, mutta meneekö siihen viikko, kaksi vaiko neljä... sen aika näyttää.

– Joukkueessa on potentiaalia, eikä sen suhteen tarvitse juuri huolissaan olla, mutta tottahan sekin on, että me etsimme pelaamisen punaista lankaa lokakuussa, kun muut sarjan joukkueet ovat tehneet saman asian elokuussa, Oksanen sanailee.

Sen sijaan viime perjantaina punanuttujen päävalmentajan paikalta eronneen Marko Sykön aisaparina toiminut Matti Leskinen siirtyy syrjään, sillä miehen kuluvan kauden kattanut valmentajasopimus on purettu hyvässä yhteisymmärryksessä.