Taistelua ei taaskaan palkittu

14.10.2018

Turhankin tuttu näky alkukauden aikana – Titaanien vastustaja tuulettaa onnistumisen sekä lopulta myös voiton merkiksi.
Turhankin tuttu näky alkukauden aikana – Titaanien vastustaja tuulettaa onnistumisen sekä lopulta myös voiton merkiksi.

Eipä saanut Kotkan Titaanit poimittua matkaansa ainuttakaan sarjapistettä viikonlopun mittaiselta vierasreissulta. Sunnuntaina Oulunsalon jäähallissa paikallisen Laser HT:n vieraana taistellut punanuttumiehistö paransi kokonaissuoitustaan edellisillalta, muttei lopulta voinut paremmalleen mitään 4-2 (1-1, 2-0, 1-1) –lukemiin päättyneen Suomi-sarjataiston tiimellyksessä.

Laser HT – Titaanit 4-2 (1-1, 2-0, 1-1)

09:02 1-0 Ville Rajala (Janne Pälve, Harri Pälve)
11:07 1-1 Panu Laitinen (Arttu Räisänen)
21:16 2-1 Sami Holappa (Janne Pälve) YV
27:35 3-1 Harri Pälve (Sami Holappa, Ville Rajala) VoM
45:37 4-1 Harri Pälve (Ville Rajala, Sami Holappa) YV
57:40 4-2 Petja Summanen (Santeri Kunttu, Roope Lantta)

Maalivahdit:

Laser HT – Niko Palsola 8+11+11= 30 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 13+7+15= 35 torjuntaa

Jäähyt:

Laser HT 5 x 2min= 10min
Titaanit 4 x 2min + 1 x 10min= 18min

Raahe-Kiekolle kärsitty kirvelevä ja suolaiselta maistunut tappio käsiteltiin titaanimiehistön keskuudessa lauantai-illan aikana, sillä aikaa seuraavaan Suomi-sarjakoitokseen ei ollut edes kokonaista vuorokautta ja tästä syystä siihen valmistautuminen tuli saada mitä pikimmiten käyntiin.

Sunnuntaina Oulunsalon jäähallissa pelattu kamppailu muodostuikin Titaanien kannalta katsottuna selkeästi tasapainoisemmaksi esitykseksi, mutta ikävä kyllä sekään ei riittänyt kannattalemaan punanuttuja himoitun avausvoiton kylkeen kiinni.

Kotijoukkue Laser HT oli nimittäin kokeneen ja raskaasti aseistetun ykkösvitjansa Ville Rajala (1+2) – Sami Holappa (1+2) – Harri Pälve (2+1) verran vieraitaan parempi ja lähetti kotkalaiset pitkälle kotimatkalle tuskaisin ilmein 4-2-vierastappio niskassaan.

– Kokonaissuorituksemme oli tänään parempi eiliseen verrattuna, totesi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Ensimmäisessä ja kolmannesssa erässä pakettimme pysyi hyvin kasassa, kun taas toisessa teimme hieman liikaa huolimattomuusvirheitä, joita Laser HT rankaisi varsin kovalla kädellä.

Kotijoukkueen mentyä avauserässä 1-0-johtoon Rajalan lähes täydellisyyttä hiponeella ja kiekon Sebagon kenkälaatikkoon lennättäneellä rannelaukauksella, onnistui Titaanit vielä tulemaan takaa rinnalle Panu Laitisen komean yksilösuorituksen seurauksena.

Toisessa erässä oululaiset kiristivät kokeneen kaartinsa johdolla ruuvia ja menivät menojaan, värkäten ensiksi komean ylivoimaosuman Holapan poikittaisyötöstä ampuman lyöntilaukauksen voimalla sekä hetki ennen taiston puolivälin krouvia Pälven vaikeasta asennosta tulittaman 3-1-maalin myötä.

Kun Titaanit ei taaskaan tuntunut edes tuurilla saavan kiekkoja ohi isäntien veräjää vartioinutta Niko Palsolaa, alkoi hiekka valua uhkaavasti tuttuun tapaansa pois punanuttujen tiimalasista ja maila täristä samaan tahtiin kotkalaisten käsissä.

– Suurin ongelma on kuitenkin edelleen se, että maalintekomme ei tunnu oikein millään ottavan tuulta purjeisiinsa ja pelaajien selissä ollut apina on muuttunut jo täysikasvuiseksi gorillaksi, Oksanen manasi.

– Tuollaisella työmäärällä on todella vaikeaa voittaa pelejä, jonka tänään taas jouduimme yhden osuman eteen paiskimaan.

Yritys hyvä, lopputulos liiankin tuttu

Laser HT:n mentyä päätöserän avausneljänneksen aikana jo kolmen maalin karkumatkalle Harri Pälven poikittaissyötön kimmotessa ylivoimalla titaanipuolustajan jalan kautta ohi hölmistyneen Santeri Leväsen, alkoivat Oulunsalon jäähallissa sekä Ruutu-palvelun kautta peliä seuranneet jo varmasti mielissään ounastella ottelun voittajaa.

Titaanit kuitenkin taisteli urhoollisesti loppuun asti ja jopa kavensi maalilukemia Petja Summasen toimesta, eikä täten suostunut myymään nahkaansa missään nimessä halvalla, mutta siitä huolimatta lopputulema oli jälleen kerran kotkalaisten kannalta harmillisen tuttu – mielet synkiksi vetänyt tappio.

– Joukkueen peli-ilme oli tänäänkin aivan viimeiseen sekuntiin saakka todella hyvä, eikä se voittaminen taaskaan mistään yrityksen puutteesta jäänyt kiikastamaan, totesi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Taistelun puutteesta Titaaneita ei voi saati pidäkään syyttää, mutta tehottomuus ja itseluottamuksen alhainen taso ovat pitkän tappioputken aikana eskaloituneet jo erittäin kriittiseen pisteeseen.

– Pelillisiä asioita saimme jopa yllättävänkin hyvin menemään viikonlopun aikana eteenpäin, mutta seuraavaksi meidän pitää ruveta entistä perusteellisemmin miettimään sitä, millä keinoilla ne maalit tehdään ja mitä tukitoimia sekä apukeinoja kyseinen aktiviteetti tarvitsee, summasi Oksanen.

– Maalinteko on tavallaan pirun yksinkertainen asia, mutta tällä hetkellä se ei meille todellakaan ole sitä – siinä on yhteisen projektimme yksi isoimmista kehityskohteita.

Oksasen ja titaanimiehistö yhteinen taival ei tuloksellisesti lopulta lähtenyt liikkeelle toivotunlaisesti, joskin se oli varsin hyvin tiedossa, että mikään asia ei ole tällä haavaa punanutuille tuloillaan, kuin se kuuluisa Manun illallinen.

– Tiedossa oli jo etukäteen, ettei tätä kokonaisuutta ole helppoa lähteä muuttamaan, titaanipiiskuri kommentoi.

– Tulokset tulevat aina hyvien suoritusten ja kokonaisuuden kautta, joka ei missään nimessä meillä vieläkään hyvä ollut, mutta kuitenkin parempi kuin lauantaina Raahessa.

Kokeneella kotkalaiskäskyttäjällä oli kuitenkin jo tiedossa ne pelilliset kipupisteet, joita Titaanien pitää lähteä raa’an päivittäisen harjoittelun avulla hiomaan aiempaa sujuvammiksi.

– Meillä on todella paljon eri pelin osa-alueita, jotka on rakennettava uudestaan ja se on ikävä kyllä tehtävä nyt kesken kauden, Oksanen tokaisi.

– Meidän pitää nyt vain malttaa mielemme, olla kärsivällisiä ja tehtävä töitä, jotta kelkka kääntyy.

Vaikka viikonloppu ei tuonutkaan Titaaneille yhtään himoittuja sarjapisteitä, antoi se puolestaan toisenlaista ja pitkässä juoksussa jopa arvokkaampaakin ”pääomaa” punanuttujen pussiin.

– Jouduimme eri syiden takia jättämään turhankin monta kokeneempaa ja isomman roolin pakkia pois reissusta sekä lähtemään liikenteeseen varsin nuorella peräpäällä, ”Ölle” sanaili.

– Se avasi nuoremmille puolustajillemme hyvän kasvun paikan ja vaikka siellä muutamia virheitä tulikin, joista vastustajat pääsivät rankomaan, niin siitä huolimatta kokonaisuus jäi isosti plussan puolelle.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Laser HT:n Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon lauantaina (20.10.), kun punanutut matkustavat Kaarinaan, jossa majaansa pitävä HCIK isännöi D-Gate Areenalla kello 17:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.