Intiaaniheimo skalpeerasi Titaanit

20.10.2018

Lauantainen koitos D-Gate Areenalla oli yhtä intiaanilauman riemujuhlaa.
Lauantainen koitos D-Gate Areenalla oli yhtä intiaanilauman riemujuhlaa.

Kotkan Titaanit kirjasi lauantai-iltana tililleen jo yhdeksännen perättäisen häviösarakemerkinnän yhtä moneen otteluun Suomi-sarjan runkosarjassa. Punanuttuja D-Gate Areenallaan kestinnyt HC Indians Kaarina oli nimittäin sen verran tyly isäntä, että se lähetti taiston aikana lähes täydellisesti skalpeeraatut kotkalaiset kotimatkalle lopulta 7-1 (2-0, 4-1, 1-0) –tappio niskassaan.

HCIK – Titaanit 7-1 (2-0, 4-1, 1-0)

07:07 1-0 Otto Rehelmä (Mattias Selinkoski, Teemu Hannula)
19:36 2-0 Otto Rehelmä (Eetu Salmela, Jerry Kantola) VoM
21:45 3-0 Otto Rehelmä (Miska Sormunen, Mattias Selinkoski) YV
23:33 4-0 Mikke Laurila (Miro Kivinen, Otto Rehelmä) YV SR
24:03 5-0 Toni Nurmi (Miro Kivinen, Johannes Lehto) YV
28:53 6-0 Johannes Lehto (Toni Nurmi, Jerry Kantola)
35:06 6-1 Marko Puhakka (Arttu Räisänen, Panu Laitinen) YV
41:26 7-1 Teemu Hannula (Mattias Selinkoski, Otto Rehelmä) YV

Maalivahdit:

HCIK – Kalle Hokkanen 11+8+15= 34 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 13+0+0= 13 torjuntaa (vaihto 20:00 / 2-0)
Titaanit – Santeri Levänen 0+24+12= 36 torjuntaa


Jäähyt:

HCIK 5 x 2min= 10min
Titaanit 6 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 37min

Silloin kun kulkee, niin kulkee ja silloin kun taas ei kulje, niin se ei totisesti kulje. Harmi vain, että Titaanien meno voidaan tällä hetkellä laskea ei kulje-osastoon, sillä kotkalaisten todella synkkä alkukausi sai jatkoa lauantai-iltana Kaarinan D-Gate Areenalla.

Jo ennen ottelun alkua väkivahvaksi kotijoukkueeksi tiedetty HC Indians Kaarina näytti vierailleen asenteen ja voitontahdon mallia, nuijimalla punanutut jäänrakoon ensimmäisen 30-minuuttisen aikana sekä poimimalla haltuunsa varsin helpot kolme sarjapistettä tylyllä 7-1-lopputuloksella.

Titaanit ei ollut taiston avauspuolikkaalla alkuunkaan valmis maksamaan voittavaan jääkiekkoiluun kuuluvaa hintaa ja kun vieraas vielä sopivasti sortuivat lukuisiin rangaistuksiin, pääsi kaarinalaisisäntä herkuttelemaan oikein olan takaa niin ensimmäisen erän kotkalaisveräjällä seisseen Niilo Pussisen kuin kahdessa jälkimmäisessä punanuttujen rysää vartioineen Santeri Leväsen kustannuksella.

– Tämän illan peli oli hyvin pitkälti legendaarinen ”isät vastaan pojat”, tokaisi silmin nähden omiensa suoritukseen pettynyt Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

HCIK otti jo ensimmäisessä erässä pelin haltuunsa ja iski Otto Rehelmän kahdella henkilökohtaisella onnistumisella, kun taas kotkalaiset eivät edes kolmen perättäisen ylivoiman aikana saaneet luotua oikeastaan ensimmäistäkään kunnollista maalintekotilannetta.

Kun sitten heti toisen erän alussa punanuttupakki Petteri Paajanen tööttäsi laidan läheisyydessä HCIK-hyökkääjä Mikke Laurilan kanveesiin ja sai siitä palkinnoksi 5+20 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta, alkoivat tuomiopäivän kellot kumajata kotkalaisten kohdalla.

Intiaanit mättivät Paajasen vitosen aikana lopulta peräti kolme ylivoimamaalia, joista kaksi oli vielä kahden miehen pakkopelin seurauksena tehtyjä, kiitos Titaanien hölmöilemien lisärangaistusten.

HCIK:sta maalinteossa miesylivoimalla onnistuivat puhtaan kypärätemppunsa täydentänyt Rehelmä sekä erän alun tällistään säikähdyksellä selvinnyt Laurila ja 5-0-osuman isänä toiminut Toni Nurmi.

Joten viimeistään tässä kohtaa peli oli jo taputeltu kauniiseen pakettiin ja Johannes Lehdon karmealla muulinpotkulla junttaama 6-0-osuma aikaan 28:53 lähinnä vain ”kaunisteli” numeroita entistä rujompaan muotoon.

– Avauserässä olimme torjuntojen valossa vähän kuin pelissä mukana, mutta kun pyrimme toiseen erään hakemaan pienimuotoista herätettä, läikkyi vati oikein kunnolla yli ja koko homma lähti aivan käsistä, kertasi Oksanen pelin lopullisesti ratkaisseita hetkiä.

– Valtava määrä rangaistuksia heti erän alkuun ja kaverin niistä iskemät ylivoimamaalit olivat lopullinen sinetti ottelulle.

”Meillä ei edelleenkään ole kuin yksi suunta ja se on ylöspäin”

HCIK:n taottua vajaaseen 30 minuuttiin D-Gate Areenan valotaululle ”kuusi-muna” –tilanteen, nostivat intiaanit jalkaa kaasulta ja täten myös Titaanitkin pääsi edes joten kuten peliin mukaan.

Sen myötä toisen erän jälkimmäinen kymppi mentiinkin aikamoista hawaiji-kiekkoa päästä päähän ja se sopi selkeästi paremmin punanutuille, jotka saivat lopulta kirjata merkintöjä muuhunkin sarakkeeseen kuin jäähyihin Marko Puhakan nostaessa HCIK-vahti Kalle Hokkasen eteensä torjuman kiekon aivan maalin kattoon.

Puhakan osuma jäi kuitenkin erittäin laihaksi lohduksi kotkalaisille, sillä isännät iskivät vielä kertaalleen heti päätöserän alkuun aivan kuin merkiksi siitä, kuka määrää marssitahdin, kun Teemu Hannula pääsi nautiskelemaan Mattias Selinkosken tarjoilusta karkin reppuun sekä sinetöimään ottelun päätöslukemiksi paljon puhuvat 7-1.

Ottelun jälkeen Titaanien pukuhuoneen ovi pysyi pitkään visusti säpissä, valmennuksen käydessä pelaajiston kanssa palaveria niin tehdyistä kuin tekemättömistäkin asioista, joiden sisältöä kotkalaiskäskyttäjä Marko Oksanen ei halunnut kertoa julkisuuteen.

– Pidimme pelin jälkeen aika pitkän palaverin joukkueen kanssa ja kävimme tiettyjä asioita läpi, suostui Oksanen sanomaan.

Mitään halipusihyväkivafantsukliffa-puheita ne tuskin olivat, sillä ne kuuluvat korkeintaan lastentarhaan, eikä Oksanen odotetusti omiensa päitä illan suorituksesta lähtenytkään liiemmin silittelemään.

– Kokonaisuus oli meiltä tänään todella heikko, ”Ölle” huokaisi ennen kuin jatkoi tarinointiaan ainoalla ja oikealla tavalla:

– Meillä ei edelleenkään ole kuin yksi suunta ja se on ylöspäin!

Samalla Oksanen esitti myös hartaan toiveen, joka saisi toden totta pitää loppukauden osalta paikkansa.

– Toivoa sopii, että tämä oli nyt se pohjakosketuksemme, jonka jälkeen kelkka alkaa vihdoin kääntyä, titaanipiiskuri kommentoi.

– Ei se helppoa ole, mutta meidän on vain pakko uskoa omaan tekemiseemme ja mentävä eteenpäin.

Kuten todettua, helppo nakki kyseinen temppu ei Titaaneille tule olemaan, mutta raa’alla työnteolla ja fiksulla harjoittelulla kaikki on edelleen mahdollista.

– Pelit ovat edelleen meille se mittari siitä, mitä olemme onnistuneet harjoituksissa ”ajamaan sisään”, Oksanen totesi.

– Kulunut harjoitusviikko lupasi tämäniltaiseen peliin hyvää suoritusta, mutta itse ottelussa taas se ei siltä todellakaan näyttänyt – meidän on vain jatkossa tehtävä vielä enemmän töitä.

Niinhän sitä puhutaan, että tappiot opettavat, joten on vain hyvä asia, että Titaanit pääsee nopeaan tahtiin testaamaan Kaarinassa oppimiaan asioita taas käytännössä, kun punanutut kohtaavat sunnuntaina Kotkaan vieraisille saapuvan Kajaanin Hokin.

– Mukavaa, että seuraava peli tulee taas nopeasti eteen, sillä itselläni on vahva usko sille, että olemme oppineet taas jotain uutta, joka tullee näkymään huomisessa koitoksessa, Oksanen sanaili.

Kysymykseen siitä, luisteleeko kotiyleisön eteen prikulleen sama kokoonpano kuin Kaarinassa, punanuttuluotsi suostui raottamaan salaisuuksien verhoaan vain hitusen.

– Kokoonpanoon tulee muutoksia ja ne selviävät huomenna ennen pelin alkua, ”Ölle” mietiskeli.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (21.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Kajaanin Hokki.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!