Oikotietä onneen ei ole olemassa

26.10.2018

Titaanit iskee edessä olevan viikonlopun aikana yhteen muun muassa kivikovana kotijoukkueena tunnetun FPS:n kanssa.
Titaanit iskee edessä olevan viikonlopun aikana yhteen muun muassa kivikovana kotijoukkueena tunnetun FPS:n kanssa.

Pienin, mutta vakain askelin kohti parempaa huomista matkalla oleva Kotkan Titaanit lähtee edessä olevan viikonlopun aikana metsästämään kauden avausvoittojaan entistä kovemman vimman sekä terävämpien aseiden voimalla. Haaste ei edelleenkään ole helppo ja vielä kimurantimmaksi siitä tekee se, että punanutut saavat vastaansa kaksi Suomi-sarjataulukon kärjessä keikkuvaa joukkuetta – Forssan Palloseuran ja Raahe-Kiekon.

Titaanien peräsimessä nyt vajaan kolmen viikon ajan ollut Marko Oksanen on yhdessä muun valmennusryhmänsä kanssa saanut vakautettua punanuttupurren aiempien myrskyjen ja tyrskyjen osalta.

Kotkalaisten pelaaminen on pikkuhiljaa alkanut näyttää jo siltä, miltä sen Suomi-sarjatasolla pitääkin näyttää, mikäli siellä meinataan uskottavasti esiintyä.

Paljon on kuitenkin vielä tehtävää, jotta Titaanien tavoitteena oleva nousu kellarikerroksesta kohti kirkkaampia valoja onnistuu, eikä tämän tavoitteen saavuttamiseksi ole olemassa minkäänlaista oikotietä onneen.

– Oma tekeminen ja sen parantaminen on ollut jo muutaman viikon ajan teemamme, eikä se siitä mihinkään tule muuttamaan vastaisuudessakaan, toteaa Oksanen.

Titaanit on saanut jo pelatun 10 kierroksen aikana huomata, ettei mikään puolivillainen tai puolikkaan pelin pelaaminen riitä yhtikäs mihinkään, sillä kaukalossa on aina se vastustaja, joka rokottaa armotta ja vie tikkarin kädestä, mikäli siihen vain tarjoaa omalla pelaamisella pienenkin mahdollisuuden.

Tästä syystä punanuttujen onkin myös jatkossa syytä kiinnittää entistä enemmän huomiota vain ja ainoastaan omaan tekemiseensä, jonka kautta koko touhu loppupeleissä lähtee aina liikkeelle.

– Meidän on mielestäni turha miettiä tässä kohtaa mikä vastustaja kulloinkin asettuu vastaamme, koska oman pelaamisemme kuntoon laittamisessa on vielä sen verran paljon tehtävää, titaanipiiskuri kommentoi.

– Sen olemme nimittäin jo nähneet, että kun peruspelaamisemme toimii hyvin, pystymme ihan tasapäin taistelemaan otteluiden voitoista jopa kärkipään joukkueiden kanssa.

Kotkalaismiehistö ei toden totta ole niin heikko, kuin alkukauden tulokset antavat olettaa, mutta se on myös pläkkiselvää, että pelkästään toivomalla, ei ole tulossa kuin lisää lunta tupaan.

– Suurin haasteemme piilee edelleen siinä, että meidän pitäisi pystyä pelaamaan 60 minuuttia hyvällä tasolla, jotta otteluiden voittaminen tällä tasolla olisi mahdollista, Oksanen selventää.

Millä keinoilla kyseinen ”ehjä kuuskymppinen” on saavutettavissa?

– Harjoittelun ja toistojen kautta – siihen ei ole mitään oikotietä olemassa, ”Ölle” naulaa naama peruslukemilla.

– Meidän pitää muun valmennuksen kanssa pystyä yksinkertaisesti takomaan pelaajiemme takaraivoihin haluamamme pelilliset asiat, jotta ne alkavat jatkossa tulla pelitilanteissa suoraan selkärangasta.

”Tarvitsemme 60 minuutin hyvän pelisuorituksen”

Titaanit sai jo viime sunnuntaina kotikaukalossaan hienoista esimakua siitä, minkälaista on pelata Suomi-sarjan kärkijoukkuetta vastaan. Kotkassa vieraillut Kajaanin Hokki näytti, ettei virheisiin ole varaa, sillä muuten verkko heiluu omassa päässä ja tavoitteena olevat kolme pistettä häviävät vastapuolen pussiin.

Samanlainen odotusarvo on myös tulevan viikonlopun otteluissa, sillä punanutut kohtaavat niin taulukossa 2. sijalla olevan Forssan Palloseuran kuin pari pykälää alempana majailevan Raahe-Kiekon.

– Tarkoituksemme on ollut laittaa pienin askelin kokonaispakettia kuntoon ja mielestäni olemme siinä jo jollain tapaa onnistuneetkin, sanailee Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Pelaajat tekevät kokoajan tunnollisesti töitä, ilman mitään utopistisia odotuksia, joten ennen pitkää kyseinen työ myös aivan varmasti palkitaan.

– Koska se palkinto sitten tulee tehdystä työstä – se tulee siinä kohtaa, kun olemme saaneet hommat riittävästi toimimaan, punanuttuluotsi tokaisee.

Ensimmäinen palkinto olisi mahdollista napata tilille lauantaina, kun Titaanit matkustaa Forssaan ottamaan erää yhtä vaille kaikki yhdeksästä tähän mennessä pelaamastaan ottelusta voittaneen FPS:n kanssa.

Kolmatta kauttaa forssalaisia luotsaava Asko Rantanen on saanut oman joukkueensa rautaiseen iskuun heti sarjan alkukierroksista lähtien ja ihan jo tilastoja katsomalla huomaa, mihin osa-alueeseen FPS nojaa erittäin vankasti.

– Etukäteisasetelma on meidän kannalta katsottuna kieltämättä haastava – tiedostamme, että FPS on päästänyt sarjassa vähiten maaleja (19 kappaletta toim. huom.) sekä pelannut todella tiivistä viisikko- ja puolustuspeliä, Oksanen mietiskelee.

– Se tarkoittaa meidän kohdallamme sitä, että maalille pelaamiseen ja maalinteon tukitoimiin on panostettava vieläkin aiempaa enemmän.

Punanuttujen on siis tehotettava omaa viimeistelyään (21 tehtyä maalia) selkeästi ja samalla tiivistettävä oma peräpäänsä isäntiensä tasolle, mikäli kotkalaiset haluavat saada Forssasta mukaan jotain muutakin kuin pelkkää kokemusta.

– Meidän pitää pystyä vastaamaan FPS:n pelaamiseen samalla mitalla sekä jätettävä aiemmissa peleissä tulleet pikkuvirheet tekemisestämme pois, titaanikäskyttäjä tiivistää.

– Uskoisin, että aika vähämaalinen peli on tuloillaan, jossa yksikin osuma suuntaan tai toiseen voi nousta todella ratkaisevaan asemaan.

Forssan kahinasta selvittyään, on Titaaneilla edessä paluu taas pieneen kotikaukaloonsa, jossa sunnuntain kunniaksi vastaan asettuu yksi alkukauden yllättäjistä – komealla tavalla tulosta takonut Raahe-Kiekko.

Entisen titaanisentterin Arto Ylisaaren valmentama ”ratsumiesrykmentti” ehti muutama viikko takaperin juottaa kotkalaisillekin karvasta kalkkia, kun Raahessa pelattu kamppailu kääntyi vieraiden 0-3-johtoasemasta lopussa isäntien 4-3-voittoon.

Titaaneilla on siis kana kynittävänään Kotkassa viimeksi keväällä 2007 Suomi-sarjan pudotuspelien merkeissä vierailleen raahelaisrevohkan kanssa.

– Huomasimme pari viikkoa takaperin Raahessa, että pystymme viemään peliä Raahe-Kiekkoa vastaan ja samoilla lääkkeillä meidän on lähdettävä nytkin pelaamaan, Oksanen toteaa levollisin mielin.

– Edelleen on kuitenkin selvää, että tarvitsemme 60 minuutin hyvän pelisuorituksen, sillä mikään 20 tai 30 minuutin pelaaminen ei vain yksinkertaisesti tule tälläkään kerralla riittämään voittoon asti.

Punanutut matkustavat lauantaina (27.10.) Forssaan, jossa kello 17:00 alkavassa Suomi-sarjakoitoksessa vastaan asettuu kotijoukkue FPS.

Sunnuntaina (28.10.) Titaanit puolestaan testaa KSOY Areenalla Raahe-Kiekon vireen Suomi-sarjan runkosarjaottelussa, joka polkaistaan käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!