Ei uutta titaaniauringon alla

27.10.2018

Vaikka Ville Myyryläinen onnistuikin maalaamaan Forssan lauantai-illassa, ei se miehen suupielille taiston tauottua juuri hymynkaretta nostattanut.
Vaikka Ville Myyryläinen onnistuikin maalaamaan Forssan lauantai-illassa, ei se miehen suupielille taiston tauottua juuri hymynkaretta nostattanut.

Titaanien tuska ei tunnu sitten millään helpottavan. Viimeisin isku vasten punanuttujen kasvoja lävähti lauantaina Forssassa, jossa kotijoukkueen virkaa toimittanut FPS näytti mikä on ero sarjan kärki- ja häntäpään välillä. Kotkalaiset joutuivat lopulta taipumaan parempansa edessä maalein 5-2 (2-1, 1-0, 2-1), eikä kauden avausvoitto ollut oikeastaan missään vaiheessa edes lähellä toteutumista.

FPS – Titaanit 5-2 (2-1, 1-0, 2-1)

01:39 1-0 Mikko Kulju (Peteris Pujats, Roope Rohamo)
05:34 1-1 Ville Myyryläinen (Miro Mänttäri)
13:43 2-1 Eetu Moberg (Mikko Saikkonen, Jyri Waajakoski) YV
24:14 3-1 Aleksi Karlsson (Jyri Waajakoski, Mikko Saikkonen) VoM
40:14 4-1 Aleksi Karlsson (Jyri Waajakoski, Mikko Saikkonen)
41:34 5-1 Peteris Pujats (Mikko Kulju, Kasperi Lähteenmäki)
53:58 5-2 Elmeri Kotro (Petja Summanen, Roope Lantta)

Maalivahdit:

FPS – Topi Salokannas 12+7+9= 28 torjuntaa
Titaanit – Matias Vuorenmaa 13+13+14= 40 torjuntaa

Jäähyt:

FPS 3 x 2min= 6min
Titaanit 7 x 2min= 14min

Synkät ajat näyttävät ikävähköllä tavalla jatkuvan kotkalaisessa kiekkoelämässä. Titaanit kärsi nimittäin lauantai-iltana Forssan jäähallissa jo 11. perättäisen tappionsa jääkiekkoilun Suomi-sarjassa, kun ottelua isännöinyt FPS oli punanuttuja edellä oikeastaan kaikilla mahdollisilla pelin eri osa-alueilla.

Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen olikin syystä varsin viilipyttymäisenä taiston tauottua, sillä selittelyille ei forssalaisten 5-2-kotivoittoon päättyneessä kamppailussa jäänyt juurikaan sijaa.

– Kyllä tässä täytyy vain realisti olla – olimme tänään aivan oikeutetusti juuri tuon verran heikompia, Oksanen totesi rauhallisella äänellä.

Voitollaan koko Suomi-sarjataulukon piikkipaikalle ponkaissut FPS näytti murheen alhossa vaeltaville punanutuille, kuinka tärkeitä asioita kurinalaisuus ja oikeanlainen kovuus niin oman kuin vastapuolenkin veräjän edessä ovat nykypäivän jääkiekossa.

– FPS oli tänään todella kurinalainen ja pelasi niin hyvää sekä tiivistä viisikkopeliä, ettei meillä riittäneet eväät oikein millään osa-alueella, jakoi titaaniluotsi tunnustusta vastapuolen leiriin.

– Olimme molempien maalien edustoilla aivan kärpässarjalaisia kaveriin verrattuna ja juuri niissä paikoissa nämä jääkiekkopelit aina hyvin pitkälti ratkaistaan.

Siinä missä titaanimaalilla debytoinut KooKoo-laina Matias Vuorenmaa sai venyä useaan otteeseen parhaimpaansa pitääkseen uuninsa puhtaana, joutui FPS:n virkaveli Topi Salokannas oikeastaan vain Ville Myyryläisen 1-1-tasoitusmaalia seuranneen vahvan kotkalaisjakson aikana pitämään omiaan hetken aikaa pystyssä.

Kun Titaanien etsikkoaika ylivoimineen ei tuottanut tulosta, alkoivat forssalaiset hitaasti, mutta sitäkin varmemmin repiä maalisarakkeessa eroa punanuttuihin.

Etenkin FPS:n ykkösvitja Aleksi Karlsson (2+0) – Eetu Moberg (1+0) – Jyri Waajakoski (0+3) oli aina kaukalossa ollessaan isona piikkinä punanuttujen lihassa, iskien ottelun aikana kiekon kolmesti ohi hurjasti tolppien välissä taistelleen Vuorenmaan.

”Riittääkö meillä hiekka tiimalasissa, jää nähtäväksi”

Tähän kun lisättiin vielä forssalaisten kolmosketjun ”torniduon” Mikko Kuljun ja Peteris Pujatsin onnistuneet iltamat sekä identtiset 1+1-tehot, ei kotkalaisia liiemmin lämmittänyt, vaikka Elmeri Kotro pääsikin reilut kuusi minuuttia ennen ottelun päätöstä syntyneellä 5-2-kavennuksellaan avaamaan maalihanansa käynnissä olevan sesongin osalta.

– Meillä ei tällä hetkellä yksinkertaisesti vain riitä pelitaidollinen puoli, eikä aivan kaikkien osalta yksilötaitokaan FPS:n kaltaisia kärkiporukoita vastaan, harmitteli Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Eli toisin sanoen... millä keinoilla näitä edellä mainittuja juttuja pystyisi jatkossa parantamaan?

– Ne ovat juuri niitä asioita, joihin pystyt ainoastaan harjoittelulla vaikuttamaan, eivätkä ne tapahdu lyhyessä ajassa, kotkalaiskäskyttäjä mietiskeli.

– Se, että riittääkö meillä hiekka tiimalasissa edes koko kauden aikana, jää nähtäväksi.

Koska Forssan kiekkoilta ei tarjonnut mitään uutta titaaniauringon alle, oli punanuttujen syytä kääntää katseet erittäin nopeasti jo viikon huipentavaan kotikoitokseen, jossa kotkalaiset pääsevät hakemaan revanssia KSOY Areenalle saapuvasta Raahe-Kiekosta.

Raahelaiset kun onnistuivat pari viikkoa takaperin juottamaan Titaaneille todella karvasta kalkkia, noustuaan kotikaukalossa kolmen maalin takaa tasoihin ja lopulta 4-3-voittoon vain reilu minuutti ennen täyttä aikaa.

Punanutuilla siis luulisi olevan ihan jo hirmuisen voitonnälän ohella myös karmea himo päästä makselemaan kalavelat ex-titaanisentteri Arto Ylisaaren suojateille korkojen kera takaisin omien kannattajiensa valvovien silmien alla.

– Tiedämme sen, että mikäli pystymme pelaamaan omalla hyvällä tasollamme täydet 60 minuuttia, on Raahe-Kiekko aivan varmasti kaadettavissa, valoi Oksanen uskoa omaan miehistöönsä.

– Helppo iltapuhde ei varmasti ole tulossa, sillä vastustaja kuuluu niin ikään sarjan kärkipään joukkueiden kastiin, mutta siitä lähdemme kuitenkin liikkeelle, että huomenna voittotilimme aukeaa.

Jotta Titaanien asemat paranisivat, tarvitsevat punanutut nyt jos koskaan kannattajiensa tuen taakseen, joten toivoa sopii, ettei hurja tappioputki saa ihmisiä jäämään mieluummin kotisohvalle livelätkäviihteen seuraamisen sijaan.

– Meidän on aivan turha surra rumaa tappiosarakettamme – nyt on taas vain ladattava kaikki paukut sunnuntaille ja pyrittävä sen avulla lyömään entistä parempi pelisuoritus pöytään, naulasi kotkalaiskäskyttäjä Oksanen loppukaneetikseen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa FPS:n Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (28.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Raahe-Kiekko.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!