”Likainen tusina” täyteen

28.10.2018

Kun kuva kertoo enemmän, kuin ne kuuluisat tuhat sanaa...
Kun kuva kertoo enemmän, kuin ne kuuluisat tuhat sanaa...

Punanuttujen syysmasennus sai sunnuntaina jatkoa, reilun 10 vuoden tauon jälkeen Kotkassa vierailleen Raahe-Kiekon toimesta. Titaanit teki jälleen töitä kiitettävästi ja hallitsi kamppailua, mutta kun maalinteko ei ota luonnistuakseen sitten millään, oli ”likaisen tusinan” täydentänyt 1-3 (1-1, 0-1, 0-1) –kotitappio jokseenkin oikeutettu.

Titaanit – Raahe-Kiekko 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

11:17 1-0 Elmeri Kotro
16:00 1-1 Joni Suominen (Jesse Häkkinen, Jarkko Heikkilä) YV
30:55 1-2 Nikita Loshchenko (Konsta Härkönen, Mikko Vainikka) VoM
59:59 1-3 Ville Kuorilehto (Jesse Häkkinen) TM

Maalivahdit:

Titaanit – Matias Vuorenmaa 12+9+1= 22 torjuntaa (poissa 59:32-60:00)
Raahe-Kiekko – Mikko Taari 8+10+19= 37 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 3 x 2min= 6min
Raahe-Kiekko 4 x 2min= 8min

Toiveikkain mielin ja pienen pakkaskelin siivittämänä sunnuntaiseen kotiotteluunsa suunnannut Titaanit ei saanut vieläkään pätkäistyä jo lähes nälkävuoden mittaiseksi venynyttä perättäisten tappioidensa sarjaa.

Suomi-sarjatason kamppailun Kotkassa viimeksi reilut 10 vuotta takaperin mitellyt Raahe-Kiekko kävi näyttämässä punanutuille, miksi se on sarjataulukossa aivan terävimmän kärjen tuntumassa.

Raahelaiset pelasivat turhia kiemuroita ja hienosteluja vältellen perusvahvan vierasottelun, jolle hyvän pohjan muurasi joukkueen viimeisenä lukkona yhteensä 37 kertaa kiekon tielle ehtinyt sekä varsinkin päätöserässä täysillä ”palkkansa eteen” huhkimaan joutunut maalivahti Mikko Taari.

Titaanit ei nimittäin onnistunut yllättämään Taaria kuin kertalleen Elmeri Kotron toimesta, joten pohjoispohjanmaalaisille riitti se, että he kykenivät toimittamaan pelivälineen kahdesti titaanimaalia vartioineen Matias Vuorenmaan selän taakse sekä sinetöimään 1-3-voittolukemat sekunti ennen täyttä aikaa tyhjänä ammottaneeseen kotkalaisrysään.

– Olimme tänään selkeästi kuljettajan paikalla suurimman osan ottelusta, mutta kyseessä kun on edelleen maalintekopeli, niin ei se [l. pelin hallinta] paljoa lämmitä mieltä, huokaisi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Kotron ajassa 11:17 komean yksilösuorituksen päätteeksi laukoman 1-0-osuman jälkeen punanuttujen maalihanat tyrehtyivät aivan totaalisesti ja syyn kyseiseen vaivaan kokenut kotkalaiskäskyttäjä löysikin aivopoimujensa syövereistä sen suurempia miettimättä.

– Maalien tekeminen on meille enemmän kuin iso ongelma – kiekot pomppivat ja pyörivät pitkin maaliviivaa, mutta viime kädessä suoritustemme taso ei ole tällä haavaa riittävän hyvä, Oksanen kommentoi.

– Olemme harjoituksissa jauhaneet jo kyllästymiseenkin asti maalinteon ja eritoten viimeistelyn laadun merkitystä, jotta kyseinen osa-alue pelaamisessamme korjaantuisi.

– Sitä täytyy näemmä jatkossakin jauhaa vain enemmän ja enemmän, titaaniluotsi pyöritteli.

Siinä missä Titaanit tuhlaili omia tekopaikkojaan ja latoi kiekkoa päin Raahe-Kiekon maalitolppien välissä seissyttä Taaria, kävivät vieraat iskemässä harvoista sekä oikeasti hyvistä tonteistaan kumimuikut kylmästi kotkalaisten nuottaan.

1-1-tasoituksen napautti avauserässä Jesse Häkkisen loistotarjoitusta ylivoimapelin päätteeksi täysin vapaaksi maalin kulmalle unohdettu Joni Suominen ja lopulta voitto-osumaksi jääneen illan toisen raahelaisnyytin kauhoi taiston puolenvälin krouvin tietämillä sota-alueelle pudonneen riparikiekon sisään juntannut Nikita Loshchenko.

– Onnistuimme pitämään Raahe-Kiekon varsin hyvin poissa kunnollisilta maalipaikoilta ja vaikka he kaksi pelitilannemaalia tekivätkin, se on mielestäni ihan normimäärä jääkiekko-otteluun, Oksanen totesi.

”Totta kai jatkuva häviäminen syö”

Maalin takaa-ajoasemasta kolmanteen erään lähtenyt Titaanit piti viimeisen kaksikymppisen aikana pelivälinettä hallussaan kutakuinkin 95-prosenttisesti, mutta hallinta ei tuottanut oikeastaan ensimmäistäkään pomminvarmaa maalipaikkaa.

Toki kertaalleen punanutut saivat survottua kiekon Mikko Taarin ohi Raahe-Kiekon uuniin, mutta ottelun päätuomarina toiminut Henri Planting hylkäsi osuman, sillä miehen mielestä vulkaaninen kuminpalanen oli ehtinyt olla riittävän pitkään raahelaisvahdin hallussa.

Titaanien viedessä peliä ja Raahe-Kiekon keskittyäessä vain puolustamaan sekä kuluttamaan hiekkaa pois tiimalasista, tarjoutui isännille muutama paikka miesylivoiman avulla pistää peli tasoihin, mutta niin Mikko Vainikan kuin Patrik Zichonkin kakkoset vieraat tappoivat kliinisesti pois päiväjärjestyksestä, punanuttujen keskittyessä vain lähinnä hieromaan limppua laitojen läheisyydessä sekä kulmissa.

– Ylivoimapelaamisemme ei toimi saati ole alkuunkaan niin hyvällä tasolla, mitä Suomi-sarjassa vaaditaan, Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen tokaisi.

– Sitäkin on näemmä vain harjoiteltava entistä enemmän, jotta ajoitukset ja kuviot loksahtaisivat myös peleissä kohdilleen.

Kun Titaanit ei kovasta yrityksestään huolimatta saanut millään ilveellä lyötyä tasoittavaa osumaa, kävi Raahe-Kiekko ottelun viimeisellä sekunnilla sinetöimässä kotkalaisten 12. perättäisen tappion Ville Kuorilehdon toimesta tyhjään maaliin.

1-3-tappion jälkimainingeissa medialle tuntojaan purkanut titaanipiiskuri Oksanen ei edelleenkään suostunut heittämään kirvestään kaivoon, vaikka miehen kasvoilta näki selkeästi, että nykytilanne ei kovin maukkaalta maistu.

– Totta kai jatkuva häviäminen syö niin pelaajia, valmentajia kuin joukkueen taustaryhmäänkin kuuluvia rotan lailla ja eiväthän tällaiset hetket todellakaan helppoja ole, mutta niistä on vain tarvottava yli, kun tähän savottaan on mukaan lähdetty, Oksanen aloitti ja totesi heti perään ainoan oikean lääkkeen punanuttuja vaivaavaan vitsaukseen:

– Edelleenkään meillä ei ole kuin yksi suunta eli ylöspäin – työnteon on vain jatkuttava ja kun se on riittävän laadukasta, niin kyllä se jossain kohtaa meidät palkitsee.

Titaaneille tarjoutuu muutaman päivän päästä jälleen uusi mahdollisuus voittotilinsä aukaisemiseen, kun kotkalaiset kohtaavat ”pikkulauantain” kunniaksi Kotkaan vieraisille saapuvan Porvoon Huntersin.

Keskiviikkona KSOY Areenalla miteltävä ”paikallistaisto” on samalla punanuttujen pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Kymenlaakson Sähkön 100-vuotisjuhlaottelu, joten yleisöä on odotettavissa paikan päälle varsin mukavasti.

Kysymykseen mahdollisista pelitaktisista muutoksista tai muista kommervenkeistä, kotkalaiskäskyttäjä Oksanen antoi varsin tyhjentävän vastauksen.

– Pelitahti on viime päivinä ollut sen verran murhaava, ettei tässä hirveämmin ehdi mitään käärmekeitoksia keitellä ennen keskiviikkoa, ”Ölle” pohdiskeli.

– Onhan se amatöörisarjassa aika haastavaa, kun tiiviin pelitahdin vuoksi ei oikein pysty harjoituksellisesti tekemään niitä asioita, joita tarve vaatisi

Myöskään mahdollisista lisäavuista jäälle punanuttupiiskuri oli varsin vaitonaisena.

– Alkuviikko näyttää sen saammeko yhtäkään nyt pelaavasta kokoonpanosta pikkuvaivojen ynnä muiden syiden takia sivussa ollutta kaveria takaisin kehiin.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 61 Elmeri Kotro.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi keskiviikkona (31.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kymenlaakson Sähkön 100-vuotisjuhlaotteluun Kotkaan saapuu ”paikallisvastustaja” Porvoon Hunters.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 18:30 – kamppailuun on vapaa sisäänpääsy!

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!