Triplajuhlat haussa

29.10.2018

Titaanimiehistöä jo kolmatta kautta kipparoiva Roope Lantta toivoo edessä olevien kotiotteluiden vetävän KSOY Areenalle paljon katsojia, sillä loppuviimeksi pelaajat painavat kaukalossa niska limassa duunia katsomossa pelejä seuraaville ja heitä pyyteettömästi tukeville kannattajilleen.
Titaanimiehistöä jo kolmatta kautta kipparoiva Roope Lantta toivoo edessä olevien kotiotteluiden vetävän KSOY Areenalle paljon katsojia, sillä loppuviimeksi pelaajat painavat kaukalossa niska limassa duunia katsomossa pelejä seuraaville ja heitä pyyteettömästi tukeville kannattajilleen.

Kuluva kiekkoviikko tarjoilee Kotkan Titaanien tarjottimelle kaksi kotiottelua, joissa punanutut kohtaavat Porvoon Huntersin ja jyväskyläläisen D-Kiekon. Luvassa on siis jälleen kerran aimoannos Suomi-sarjaviihdettä, jonka ohessa punanutut pyrkivät nautiskelemaan pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Kymenlaakson Sähkön 100-vuotisjuhlien lisäksi myös tähtäimessä olevien kotivoittojen mukanaan tuomilla hyvänolontunteilla.

Titaanit ei kovasta yrityksestä huolimatta kyennyt vielä viime viikonloppunakaan avaamaan voittotiliään kuluvan kauden Suomi-sarjassa. Lähellä se tosin taas oli, mutta sitähän ei tunnetusti lasketa.

Tiukka otteluohjelma tarjoaa kotkalaisille kuitenkin nopeassa tahdissa kaksi uutta mahdollisuutta avausvoittojen poimimiseen, sillä punanutut kohtaavat muutaman päivän sisään sekä ”paikallisvastustajansa” Huntersin kuin edelliskaudesta roimasti vahvistuneen D-Kiekon.

Titaanien päävalmentaja Marko Oksasen mukaan pelaaminen on totta kai aina keskiössä, mutta oman joukkueensa kohdalla myös harjoitteluun panostaminen olisi tässä kohtaa poikaa, sillä sen kautta haluttuja tuloksia olisi mahdollista saada aikaiseksi.

– Kyllä tämä viikko menee aivan täysin palautellessa sekä pelatessa, sillä ottelutahti on nyt sen verran tiivis, Oksanen kommentoi neljä ottelua kahdeksaan päivään tahkoamaan pääsevän miehistönsä ohjelmaa.

– Pääkopat ja kropat täytyy pystyä pitämään tällaisen ”härkäviikon” aikana virkeänä, joten harjoitukset ovat nyt lähinnä peliasioita läpi käyviä tapahtumia.

Punanuttujen voittotilin ja samalla myös ”henkisen lukon” aukeaminen on ollut edeltävissä otteluissa pienestä kiinni, sillä kotkalaiset ovat kyenneet tappelemaan lähestulkoon tasapäin Suomi-sarjan terävimpään kärkeen kuuluvien joukkueiden kanssa otteluiden voitoista.

Keskiviikkona KSOY Areenalla vastaan asettuva Hunters kuuluu niin ikään kärkiporukoiden armoitettuun joukkoon, sillä porvoolaisten päävalmentajaksi keväällä noussut Sami Ryhänen on saanut lähes täysin uudistuneen miehistönsä todella kovaan iskuun avauskolmanneksen aikana.

– Viime aikoina kaikki vastustajamme ovat olleet pudotuspeliviivan päällä olevia joukkueita, eikä Hunters tuo tähän jatkumoon minkäänlaista muutosta, myöntää Oksanen.

Hunters ei siis varmasti anna Titaaneille mitään ilmaiseksi, vaikka kyseessä onkin Kymenlaakson Sähkön 100-vuotisjuhlien kunniaksi Kotkassa järjestettävä ilmaisottelu.

– Olemme kärkipään joukkueita tietyissä asioissa vähän perässä ja olemme niiden kuntoon laittamiseen pyrkineet kokoajan panostamaan lisää aikaa ja voimavaroja, titaanipiiskuri sanailee.

– Jos ja kun olemme vihdoin saaneet laitettua ne asiat kuntoon, niin vahva usko lepää sen puolesta, että huomenna suurilukuisen yleisön edessä tulemme taistelemaan ensimmäisen voiton tilillemme.

Kuten kotkalaiskäskyttäjä Oksanenkin ohi mennen mainitsee, on arki-illan taistoon luvassa kuluvan kauden yleisöennätys, joten tunnelma lienee kohdillaan tuttujen kiistakumppanien iskiessä jäällä yhteen.

Titaanileirissä ennakoitua yleisöryntäystä ja katsomosta tulevaa möykkää on lähdetty lähestymään ennen kaikkea posin kautta, sillä siitä on oikein käsiteltynä imettävissä entisestään lisää virtaa kaukalossa nähtäviin poikapaineihin.

– Meidän on turha ottaa mistään ulkopuolisesta enää yhtään enempää paineita itsellemme – yritämme huomennakin tehdä sovitut asiat niin hyvin kuin mahdollista ja hakea niiden avulla onnistumisia, jonka myötä yleisökin antaa meille varmasti hienosti tukea katsomon puolelta, ”Ölle” naulaa.

Juhlahumusta ja toivon mukaan avausvoiton juhlista selvittyään, pääsee Titaanit taas muutaman päivän ajan palauttelemaan sekä lataamaan energiavarastojaan, ennen kuin punanutut avaavat lauantaina kotihallinsa ovet niin katsojille kuin vierasjoukkue D-Kiekollekin.

Huntersin tavoin vahvasti kautensa avannut ja niin ikään miehistönsä puolesta edeltävään sesonkiin paljon muutoksia kokenut jyväskyläläispumppu on Jari Tapperin isällisessä ohjauksessa kyennyt matkapeleistään poimimaan tililleen jo kolme maukasta päänahkaa, joten Titaanien on syytä olla tarkkana keskisuomalaisten saapuessa rannikkokaupungin menoon sekä melskeeseen.

– D-Kiekko on myös erittäin laadukas ja taitava joukkue tähän sarjaan, joka tulee saletisti tarjoamaan meille todella kovan haasteen, Oksanen tokaisee.

– Lähdemme kuitenkin siitä liikkeelle, että kun ensiksi keskiviikkona otamme kolme pistettä, on niitä lauantain jälkeen tältä viikolta kasassa yhteensä kuusi.

Jotta punanuttupiiskurin lupailemat kuusi sarjapistettä löpsähtäisivät kuluvan viikon päätteeksi kotkalaisten laariin, on seuraavien pelien lopputuloksiin aina olennaisesti vaikuttavien osa-alueiden syytä olla jiirissä:

– Maalinteko ja sen tukitoimet sekä oman alueen puolustuspelaaminen ovat niitä juttuja, joiden parantuessa olemme oikeasti lähellä pinnatilimme kartuttamista, Oksanen toteaa ykskantaan.

”Olemme pyrkineet kokoajan nauttimaan tästä hommasta täysin rinnoin”

Yksi titaanimiehistön ”kadonneen voiton metsästystä” edestä johtavista pelaajista on kolmatta kautta putkeen punanuttuja kipparoiva Roope Lantta.

Kuluvalla kaudella 12 otteluun seitsemän syöttöpistettä saldonnut keskushyökkääjä haluaa heti haastattelutuokion aluksi muistaa Titaaneita niin myötä- kuin vastamäessäkin uskollisesti tukevia kannattajia.

– Jos tämä alkusyksy on meille pelaajille ollut henkisesti erittäin raskasta aikaa, niin faneillemme se on varmasti ollut vielä kertaluokkaa rankempaa seurattavaa.

– Voin kuitenkin koko joukkueen puolesta luvata sen, että tulemme taistelemaan jokaisessa ottelussa täysillä loppuun asti ja siihen tarvitsemme tietenkin tukea katsomon puolelta käsin – eli jatkakaa vain samaan malliin kannustamista, niin palkitsemme teidät vielä aivan varmasti korkojen kera!

Lantalta kysyttäessä millä 12 ottelun mittaiseksi venynyt tappioiden sarja saadaan pätkäistyä, tulee vastaus kuin suoraan apteekin hyllyltä.

– Meidän on vain jaksettava painaa hommia ja uskottava omaan juttuumme, niin kyllä se kelkka jossain vaiheessa aivan varmasti kääntyy – ei ole muuta vaihtoehtoa, kotkalaiskapteeni paaluttaa.

– Tapahtuu se sitten viikon tai kuukauden päästä, sen aika näyttää, mutta pomminvarmaa on se, että kelkka kyllä tulee vielä kääntymään!

Moni voisi luulla, että epätoivo ja luovuttaminen on jo vallannut punanuttupurren miehistön, mutta Lantan mukaan kyseinen luulo on pelkkää harhaa.

– Joukkueessa on edelleen päällä erittäin hyvä henki ja vaikkei häviäminen ikinä mitään mukavaa puuhaa ole, niin siitä huolimatta olemme pyrkineet kokoajan nauttimaan tästä hommasta täysin rinnoin, ”Robban” veistelee hymy kasvoillaan.

Toivoa sopii, että nautinnon määrä sen kuin kasvaa keskiviikkona, kun Lantta piiskaa niin itsensä kuin omat adjutanttinsa taistoon vieraaksi saapuvan Huntersin kanssa.

Luistimet jalassa kahden metrin paremmalla puolella keikkuva keskushyökkääjä ounastelee tulossa olevan #KSOY100-juhlien arvoisen näytöksen, jossa niin kotijoukkue -kuin yleisökin pääsevät ”koko rahan edestä” nauttimaan taiston tapahtumista.

– Hunters on tällä hetkellä aivan sarjan terävintä kärkeä oleva joukkue, joten kova peli on keskiviikkona edessä, Lantta toteaa.

– Meidän aikomuksenamme on iskeä aivan kaikki osaamisemme likoon ja pyrkiä myös imemään odotettavasti suurilukuisesta yleisöstä kunnon hurmos päälle omaan tekemiseemme, jolla vastustaja on kaadettavissa.

Huntersin kanssa käydyn kisailun jälkeen on puolestaan vuorossa D-Kiekko, jota ei titaanikipparin mukaan myöskään sovi tipan vertaa aliarvioida. Kotkalaiset tarvitsevat miehen mukaan täyden peliajan mittaisen ja laadukkaan suorituksen kotivoiton nimiinsä kirjatakseen.

– D-Kiekko on vastustajana lähes yhtä tasokas kuin Hunterskin, mutta kaiken natsatessa kohdilleen myös täysin voitettavissa oleva joukkue, Lantta sanoo ja jatkaa:

– 60-minuutin tasapainoisella peliesityksellä pisteet jäävät kuitenkin aivan varmasti Kotkaan.

Titaaneilla on siis edessään kaksi kovaa kotiottelua, joihin on odotettavissa paljon yleisöä KSOY Areenan lehtereitä kansoittamaan.

Punanuttukapteeni Lantta haluaakin vielä erikseen kertoa näkemyksensä siitä, miksi pelejä kannattaa tulla katsomaan livenä, eikä jäädä kotisohvalle olla möllöttämään.

– Suomi-sarjakiekko on sen verran ennalta-arvaamatonta, ettei ikinä tiedä mitä kaukalossa tulee tapahtumaan ja juuri siksi se on oikeasti viihdyttävää seurattavaa, jota kannattaa ehdottomasti tulla paikan päälle katsomaan, ”Robban” analysoi.

Kaiken lisäksi Titaanit esittelee huomisessa kamppailussa uusimman vahvistuksensa, joka vielä tällä haavaa kulkee koodinimellä ”mysteerimies”.

– ”Mysteerimiestä” kannattaa ehdottomasti seurata tämän viikon peleissä tarkalla silmällä, sillä hän kävi tuossa taannoin Barcelonassa imemässä oppia itseltään Leo Messiltä ja on reissusta palattuaan ollut harjoituksissa aivan laittoman kovassa iskussa, naurahtaa Lantta haastattelutuokion päätteeksi.

Titaanien ja Huntersin välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan KSOY Areenalla keskiviikkona (31.10.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Ottelussa juhlistetaan Kymenlaakson Sähkön 100-vuotista taivalta suomalaisten sähköntuottajana ja sen myötä sisäänpääsy on ilmainenTERVETULOA!

Lauantaina (3.11.) Titaanit puolestaan mittelee KSOY Areenalla voimiaan Kotkaan saapuvan jyväskyläläisen D-Kiekon kanssa Suomi-sarjan runkosarjaottelussa, joka pyörähtää käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!