13:sta kerta toden sanoi!

31.10.2018

Titaanipelaajien riemulla ei meinannut olla mitään rajaa, kun 12:sta ottelun mittainen tappioputki napsahti rytinällä poikki KSOY Areenan keskiviikkoillassa.
Titaanipelaajien riemulla ei meinannut olla mitään rajaa, kun 12:sta ottelun mittainen tappioputki napsahti rytinällä poikki KSOY Areenan keskiviikkoillassa.

Kaikki putket katkeavat aikanaan. Niin kävi keskiviikkoiltana Kotkan Titaanien peräti 12:sta pelin mittaiseksi venyneelle tappioputkelle, sillä Porvoon Huntersia isännöineet punanutut onnistuivat kotoisalla KSOY Areenallaan nappaamaan kuluvan Suomi-sarjakauden avausvoittonsa Kymenlaakson Sähkön 100-vuotisjuhlaottelua seuraamassa olleiden 658 katsojan riemuksi maalein 3-2 (1-0, 2-1, 0-1).

Titaanit – Hunters 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

08:19 1-0 Tomi Salovaara (Miikka Hakala)
24:18 2-0 Ville Myyryläinen (Joonas Eväkoski, Miro Mänttäri)
25:28 3-0 Miikka Hakala (Panu Laitinen, Santeri Suikkanen) VoM

31:18 3-1 Vertti Vuoksiala
54:50 3-2 Teemu Mielonen (Teemu Väisänen, Nico Björkbacka)

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 9+6+9= 24 torjuntaa
Hunters – Juuso Laukkanen 11+9+7= 27 torjuntaa (poissa 58:36-60:00)

Jäähyt:

Titaanit 7 x 2min= 14min
Hunters 5 x 2min + 1 x 10min= 20min

Kun häviät tusinan verran otteluita putkeen missä tahansa urheilulajissa tai sarjatasolla, ei ole ihme, jos ilmeet ovat totisia ja tekeminen ajoittain todella väkinäistä.

Juuri sellaista oli ollut Titaanien meno jääkiekkoilun Suomi-sarjassa ennen keskiviikkona Kotkassa sijaitsevalla KSOY Areenalla miteltyä Kymenlaakson Sähkön 100-vuotisjuhlaottelua.

Punanuttujen onnistui kaukalon puolella kunnioittaa ja samalla myös sopivassa määrin liekittää pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa juhlailtaa hienolla peliesityksellä, jota oli hallin lehtereille saapunut seuraamaan kuluvan kauden ennätysyleisö 658 katsojaa.

Titaanit totisesti näytti, ettei sarjataulukkoon ole liiemmälti tuijottaminen etenkään ”paikallisottelussa”, jonka päätteeksi kotkalaiset pääsivät niistämään Kotkassa vierailleen Huntersin nenän ja lähettämään porvoolaiset kotimatkalle 3-2-tappio niskassaan.

Kolmannentoista kerran sanottua siis toden, ei ollut kovin suuri ihme, että ilmeet titaanileirissä olivat helpottuneen iloiset.

– Tuntuu todella hyvältä joukkueen puolesta – pojat totisesti ansaitsivat tämän, hymyili Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Punanutut pitkän korpivaelluksen jälkeen takaisin voittojen tielle ohjastanut Oksanen halusi antaa kaiken kunnian kaukalon puolella töitä tehneille pelaajille, jotka olivat joutuneet kärvistelemään tähän iltaan saakka ilman ansaitsemaansa palkintoa.

– Iso hatunnosto koko joukkueelle, joka on jaksanut pitkästä tappioputkesta huolimatta puhaltaa kokoajan yhteen hiileen ja paiskia hommia todella hyvällä asenteella, jakoi titaanipiiskuri kehuja omilleen.

Kokeneen kotkalaisluotsin mukaan vajaan kuukauden verran uudenlaista pelitapaa opiskelleet punanutut ovat pienin, mutta sitäkin vakaammin askelin alkaneet sisäistää koko homman jujua ja se taas on näkynyt joukkueen parantuneissa peliotteissa.

– Sanoin valmennuspestin vastaanottaessani, että 4-6 viikkoa menee siihen, kun haluamani pelitapa alkaa iskostua pelaajille, Oksanen sanaili.

– Tänään näimme, että se on jo sen verran hyvin mennyt perille, että kykenemme voittamaan, joskin vielä on todella paljon tekemistä.

Titaanit oli onnistunut lataamaan itsensä suurilukuisen kotiyleisön odotusten saattamana hyvään iskuun ja se näkyikin heti ottelun alusta lähtien valtavana energiana.

Lataus meinasi tosin avauserässä mennä muutamaan otteeseen pahasti yli ja se poikikin punanutuille tukun rangaistuksia, mutta niistä isännät selvisivät yllättävänkin helposti kuivin jaloin.

Kun vielä toisessa päässä kaukaloa Tomi Salovaara napautti suoralla jatkokudilla ulottuvilleen kimmahtaneen Miikka Hakalan laukauksen karakiekon ohi voimattoman Hunters-vahti Juuso Laukkasen, saivat niin titaanipelaajat kuin äänekkäästi omiaan tukenut yleisökin lisää vettä myllyihinsä.

Yleisön pauhu sen kuin yltyi ottelun toisen erän neljännen ja viidennen minuutin aikana, kun ensiksi Ville Myyryläinen karkasi Joonas Eväkosken kauniista poikkikentän syötöstä laidasta läpi ja ujutti kiekon häkkiin Laukkasen suojien välistä.

Lisää seurasi vain 70 sekuntia edellisestä, kun Titaanit iski jälleen nopeasti vastaan. Santeri Suikkanen pelasi kiekon siniviivan päälle Panu Laitiselle, joka polkaisi pari potkua eteenpäin ja piiskasi vulkaanisen kuminpalasen voimalla suoraan porvoolaishäkkäri Laukkasen ”puhelimeen”.

Kypärästä takaisin peliin kimmonnut kiekko lipui juuri sopivasti vaihtoaitiosta kehiin sännänneelle Hakalalle, joka pamautti voimalla ”vastapalloon” ja venytti niin vierasveräjän verkkoa kuin titaanikannattajienkin äänijänteitä.

Hunters onnistui kuitenkin ottelun puolivälin krouvin jälkimainingeissa iskemään kuolettavasti vastaan, kun kotkalaisten liiallinen hyökkäysinto kostautui ja entinen titaanipuolustaja Vertti Vuoksiala pääsi nousemaan komeasti koko kentän läpi sekä piiskaamaan terävällä rannekudilla munkin Niilo Pussisen vartioiman titaanipussin sisuksiin.

Vuoksialan sooloileman 3-1-kavennuksen jälkeen Titaanien pelaaminen meni selkeästi aiempaa pelokkaammaksi ja vaikka Hunters yritti parhaansa mukaan avittaa kotijoukkuetta pääsemään taas peliin mukaan ottamalla muutaman rangaistuksen, oli punanuttujen tekeminen käytännössä pelkkää selviytymistä kohti toista erätaukoa.

Titaanien onneksi Hunters ei pelin hallinnastaan huolimatta onnistunut enää iskemään lisää kiekkoja Pussisen selän taakse, kiitos kotkalaisen kumiukon vahvan torjuntavireen ja näin ollen juhlaottelun ratkaisu jäi ansaitusti viimeisen kaksikymppisen varaan.

– Kokonaisuus oli meiltä ihan hyvä, mutta ihan jokaiseen hetkeen ottelussa emme voi olla tyytyväisiä, totesi titaaniluotsi Oksanen.

– Esimerkiksi juuri toisen erän loppu oli sellainen heikko hetki, että onneksi summeri pelasti meidät tauolle rivejämme kasaamaan.

”Avausvoitto antaa meille lisätilaa hengittää”

Kuten odottaa saattoi, muodostui kamppailun päätöserästä hurja taistelu ottelun voitosta, jonka aikana kumpikaan osapuoli ei liiemmin armoa pyytänyt saati sitä vihulaiselle antanut.

Hunters oli selkeästi päättänyt tulla takaisin kaukaloon sillä mentaliteetilla, että nyt isketään Titaaneille jauhot suuhun ja se näkyi heti kolmannen erän avausvaihdossa, jonka päätteeksi porvoolaishyökkääjä Teemu Väisänen laukoi paraatipaikalta kiekon yläriman kautta muikkuverkkoihin.

Titaanien onnistui kuitenkin tappaa fiksulla pelaamisella vieraiden kova alkuryöhä ja alkaa sen jälkeen hitaasti, mutta sitäkin varmemmin kuluttaa sekunteja pois KSOY Areenan digitaaleista.

Punanutut pelasivat jopa yllättävänkin kypsää sekä ennen kaikkea voittoihin vaadittavaa nöyrää jääkiekkoa, jonka avulla joukkue piti Huntersin lähestulkoon koko kolmannen erän ajan poissa parhailta maalipaikoilta.

Mitä pidemmälle taistelu eteni, sitä epätoivoisemmaksi kävi porvoolaisten takaa-ajo, kun taas titaanipelaajat tyytyivät puolustamaan nöyrästi koko viisikon voimin, tukkimaan sen avulla keskustan ja heittelemään kiekkoja korkeissa kaarissa pois omalta alueelta.

Pitkään ehtikin jo näyttää siltä, ettei Hunters tule edes lähelle kutittelemaan, mutta sitten yksi epäonnistunut purkukiekko omissa avasi porvoolaisille paikan, jota vieraat eivät jättäneet käyttämättä.

Aiemmin erässä ylärimaan ampunut Väisänen onnistui pysäyttämään titaanipelaajan heikon purun, jonka jälkeen mies siirsi pelivälineen vierellään odottaneelle Teemu Mieloselle, jolla oli lopulta helppo työ ujuttaa karkki reppuun ohi täysin voimattoman kotkalaiskassari Niilo Pussisen.

Mielosen naulaaman 3-2-kavennuksen jälkeen kelloon jäi aikaa viisi minuuttia ja 10 sekuntia, joista muodostui lopulta Titaanien täydellinen puolustusnäytös.

Hunters kyllä yritti kaikkensa ja vielä vähän ylikin, mutta edes aikalisä sekä maalivahti Juuso Laukkasen vetäminen veräjänsä suulta reilua minuuttia ennen täyttä aikaa eivät enää muuttaneet maalilukemia ja näin ollen summerin pärähtäessä kolmannen kerran Kotkan keskiviikkoillassa, pääsivät punanutut tuulettamaan antaumuksella kuluvan kauden ensimmäistä voittoaan Suomi-sarjassa.

– Tämä avausvoitto tuli todella hyvään paikkaan ja antaa meille lisätilaa hengittää sekä jatkaa tästä eteenpäin, huokaisi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen helpottuneena.

Oksasen mieltä lämmitti kolmen sarjapisteen ohella se, että Titaanit oli oppinut aiemmista tötöilyistään ja pystyi nyt heikoillakin hetkillä kasaamaan rivinsä sekä luovimaan niistä läpi.

– Hädän hetkellä vanhat jutut meinasivat vieläkin hiipiä esiin, mutta se oli erittäin hyvä merkki, että pystyimme kasaamaan pakettimme sekä pääsemään uudestaan taas pelin päälle, Oksanen kommentoi.

Titaanien kova asenne ja nöyryys kaikessa tekemisessä sekä vahva maalivahtipeli olivat niin ikään terävimpiä aseita sille, että Hunters joutui poistumaan Kotkasta kallella kypärin.

– Ei meillä päätöserässä ollut oikeastaan missään vaiheessa yhtikäs mitään hätää ja se Huntersin kavennuskin oli vain harmittava henkilökohtainen virhe, joka johti takaiskuun, punanuttupiiskuri myhäili.

– Olemme muun valmennuksen kanssa tässä peräänkuuluttaneet vähän kaikilta 100-prosenttista onnistumista ja kyllähän Niilo oli tänään maalillaan se viimeinen lenkki onnistuneessa voittojahdissamme.

Nyt kun Titaanit on saanut vihdoin ja viimein voittotilinsä auki, ei kaasupoljinta kannata missään nimessä nostaa, vaan painaa menemään samaa baanaa eteenpäin.

– Turha meidän on muuttaa yhtikäs mitään – nyt on jatkettava samaan tapaan ja pyrittävä entisestään karsimaan niitä pieleen menneitä juttuja pois pelaamisestamme, tokaisi Oksanen.

– Nyt kun meillä ei enää mitään voittamisen pelkoa ole, niin voimme jatkossa lähteä huomattavasti rennommin mielin pelaamaan.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 14 Panu Laitinen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu kuluvan viikon lauantaina (3.11.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu D-Kiekko Jyväskylästä.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!