Karhu kivuttomasti kumoon

10.11.2018

Vahvalla pelipäällä lauantaisessa kamppailussa ollut sekä 2-1-voittomaalin iskenyt Marko Puhakka oli alituiseen piikkinä porilaiskassari Veli-Matti Mäkisen lihassa.

Kotkan Titaanit onnistui pelaamaan jo kolmannen perättäisen sarjapisteitä tuottaneen ottelun Suomi-sarjan runkosarjassa. Lauantaina KSOY Areenalla vieraillut Karhu HT jäi nimittäin vahvan alun ja sen aikana syntyneen johto-osumansa jälkeen lähes täysin isäntiensä jalkoihin, jonka myötä punanuttujen voittolukemat päästiin lopulta kirjaamaan tilastoihin maalein 5-1 (3-1, 0-0, 2-0).

Titaanit – Karhu HT 5-1 (3-1, 0-0, 2-0)

08:44 0-1 Lauri Sikoniemi (Robin Leppänen, Kasperi Nuto) YV
12:20 1-1 Roope Lantta (Elmeri Kotro, Jere Koikkalainen)
14:02 2-1 Marko Puhakka (Panu Laitinen, Santeri Suikkanen) VoM
18:48 3-1 Tomi Keijonen (Petja Summanen, Elmeri Kotro)
50:10 4-1 Ville Myyryläinen (Jesse Hurme, Juho Luukkonen)
57:27 5-1 Tino Hovi (Ville Äijälä) TM

Maalivahdit:

Titaanit – Santeri Levänen 10+11+9= 30 torjuntaa
Karhu HT – Veli-Matti Mäkinen 11+12+23= 46 torjuntaa (poissa 57:14-57:27)

Jäähyt:

Titaanit 2 x 2min= 4min
Karhu HT 2 x 2min= 4min

Kotkan tihkusateisessa lauantai-illassa käytiin kahden Suomi-sarjan peräpään valvojan keskinäinen taisto, kun viimeistä edellisenä taulukossa olevat Titaanit iski yhteen sijan ylempänä majailevan Karhu HT:n kanssa.

Kuten odottaa saattoi, ei peli kovin paljoa hienouksia paikalle saapuneille 311 katsojalle tarjoillut, mutta kaukalossa nähtiin sitäkin enemmän kovaa taistelua sekä rehtiä vääntlä jaossa olleista kolmesta pisteestä.

Titaanit oli ottelun alkuun hieman liian vieraskorea isäntä, päästäen porilaisvieraansa iskemään taiston avausmaalin, mutta sen jälkeen KSOY Areenan kuuluttaja saikin luetella maaleja vain punanuttujen nimiin.

Ensimmäisen erän jälkimmäisen puoliskon ja varsinkin koko kolmannen erän tapahtumia selkeästi hallinnut kotkalaismiehistö sai sen myötä kirjata kuluvan kauden toisen voitto-merkinnän tililleen, kun päämääränä ollut ”karhun kumoaminen” onnistui lopulta komeasti maalein 5-1.

Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen oli selkeästä kotivoitosta totta kai huojentunut, mutta alun sukkasillaan hiihtely ei kokenutta kotkalaiskäskijää miellyttänyt.

– Emme pysyneet avauserässä omassa pelisapluunassamme saati olleet kunnolla valmiita kamppailemaan – olimme vähän sellaisella toivotaan-toivotaan –mentaliteetilla liikenteessä, Oksanen totesi.

Vaikka Karhu HT onnistuikin tulemaan hyvin sisään otteluun ja hieman jopa yllättämäänkin kovalla karvauspelaamisellaan isäntänsä sekä siirtymään Lauri Sikoniemen ylivoimaosumalla 0-1-johtoon, ei vieraiden hyvä vire kantanut kuitenkaan loppuun asti.

Takaa-ajoasemaan jouduttuaan punanutut selkeästi terästivät otteitaan ja käänsivät pelin painopisteen väellä sekä voimalla Veli-Matti Mäkisen vartioiman porilaismaalin läheisyyteen, joka tuottikin lopulta tulosta ja vieläpä korkojen kera.

Jo kuluneen viikon jääharjoituksissa tämän tästä maaliverkkoja pölisytellyt titaanikippari Roope Lantta pääsi Jere Koikkalaisen nousun ja sitä seuranneen Elmeri Kotron kantapääsyötön jälkeen napauttamaan paraatipaikalta kauden avausmaalinsa, joka olikin sopivanlainen lähtölaukaus Titaanien reilun kuuden minuutin mittaiselle tehohetkelle.

Lantan esimerkki loi pohjan myös ajassa 14:02 syntyneelle 2-1-maalille, joka syntyi niin ikään suoran hyökkäyksen ja kauniin takamiehelle syötön seurauksena. Tällä kertaa kapellimestarina toimi Panu Laitinen ja piston päättäjänä ykkösellä munkin pussiin painanut Marko Puhakka.

Kun vielä Tomi Keijonen sai herkutella Petja Summasen ja Kotron tarjoilusta reilua minuuttia ennen ensimmäisen erän päätöstä lukemat jo 3-1:een, luuli varmasti moni peliä paikan päällä seuranneista, että Titaanit marssii tylyhköön kotivoittoon.

– Onneksi kykenimme iskemään avauserän jälkimmäisellä puoliskolla hyvällä prosentilla kiekkoja maaliin ja se omalta osaltaan helpotti pelaamistamme, Oksanen kertasi.

”Päätöserään voimme olla ehdottoman tyytyväisiä”

Kovin väärässä nuo luulot eivät lopulta olleet, vaikka kamppailun keskimmäinen kaksikymppinen olikin aikamoista hawaiji-kiekkoa sekä etenkin punanuttujen näkökulmasta katsottuna maalipaikkojen tuhlailua.

Kumpikin joukkue unohti ajoittain jopa räikeästikin puolustuspelaamisen tärkeyden ja keskittyi vain hyökkäämään, joten maalivahdeille tarjoutui loistava sauma ottaa hieman suurempaa roolia haltuunsa.

Tässä niin Titaanien Santeri Levänen kuin Karhu HT:n Veli-Matti Mäkinen onnistuivatkin, sillä molemmat kykenivät tilanteesta sekä vaihdosta toiseen siirtelemään ruhonsa maaleja kohti ammuttujen kiekkojen tielle, pitäen näin lukemat KSOY Areenan valotaululla muuttumattomina.

Varsinkin Mäkinen sai useaan otteeseen venyä aivan äärimmilleen, sillä titaanipelaajat kokeilivat toinen toistaan paremmista paikoista miehen yllättämistä, kuitenkin tuloksetta.

Mitä pidemmälle taistelu eteni, sitä selvemmin alkoi näkyä se, että Titaanit vyörytti peliä neljällä täydellä hyökkäysvitjalla ja kolmella pakkiparilla, kun taas porilaiset joutuivat tyytymään kolmen viisikon taktiikkaan.

Vieraiden väsyessä pelin hallintakapula siirtyi aina vain tiukemmin kotkalaisten haltuun ja sen myötä ottelun kolmas erä olikin lähestulkoon Titaanit vastaan Veli-Matti Mäkinen.

Yksin tulipunaisia tuulimyllyjä vastaan urhoollisesti taistellut porilaishäkkäri jaksoi aikansa, mutta lopulta mitään ei ollut enää tehtävissä, kun Jesse Hurmeen voittaman hyökkäyspään aloituksen jälkeen Juho Luukkonen onnistui järjestelemään Ville Myyryläiselle tuhannen taalan tekopaikan.

Myyryläinen kykeni aivan rysän suulla jopa ottamaan Luukkosen kermaisen syötön haltuunsa ja tuikkaamaan sen jälkeen laatan häkkiin, siirtyen näin yksin punanuttujen sisäisen maalipörssin piikkipaikalle kuudella täysosumallaan.

Kolmen maalin karkumatka selkeästi rauhoitti myös kotijoukkueen pelaamisen, sillä jäljelle jääneiden vajaan 10 minuutin aikana Titaanit halusi selkeästi pelata vain hiekan pois Karhu HT:n tiimalasista ja varmistella näin voiton löpsähtämistä omaan syliinsä.

Porilaiset sitä vastoin yrittivät vielä kaikkensa pelin suuntaa muuttaakseen, mutta aikalisä saati Mäkisen pois ottaminen veräjänsä suulta eivät kuitenkaan auttaneet, sillä punanuttuhyökkääjä Tino Hovi kävi lopullisesti sammuttamassa valot vieraiden päädyssä tyhjiin ujuttamallaan 5-1-osumalla.

Titaanileirissä pikainen paluu takaisin voittojen tielle otettiin luonnollisesti hymyssä suin vastaan.

– Ilta oli meille odotetun vaikea, mutta siitä huolimatta saimme poimittua itsellemme jaossa olleet kolme pistettä ja se on loppuviimeksi aina tärkeintä, myönsi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Miehen mieltä lämmitti voiton ja tärkeiden sarjapisteiden ohella myös oman joukkueensa pelaaminen ottelun kolmannessa erässä.

– Päätöserään voimme olla ehdottoman tyytyväisiä, sillä siinä emme antaneet vieraille enää juuri minkäänlaisia mahdollisuuksia kamppailla ottelun voitosta, Oksanen myhäili.

Sen sijaan kotkalaiskäskyttäjän jo edellisten pelien aikana esiin nostama pelillinen heikkous oli lauantai-iltanakin läsnä, vaikka Titaanit nakuttelikin taululle kuluvan kauden suurimman maalimääränsä yhteen otteluun.

– Jääkiekkossa vähän kaikkeen pätee se ensimmäisen iskun –taktiikka – kun isket ykkösellä, olet vahvoilla, mutta jos aikailet, niin tilanne yleensä kuivuu kokoon, Oksanen filosofoi.

– Munimme tänään monta hyvää maalipaikkaa liialliseen aikailuun ja entistä paremman tontin etsimiseen.

– Siinä on taas yksi kehityskohde pelaamisessamme, jota olemme toki jo saaneetkin vähän paremmaksi, muttemme kuitenkaan vielä riittävän hyväksi, punanuttupiiskuri tokaisi.

Sihdin kohdistaminen entistä tarkempaa asentoon jatkuu Titaanien osalta vajaan 20 tunnin kuluttua, sillä punanutut hyökkäävät kumimuikkujahtiin sunnuntaiseen isänpäiväpeliin vieraaksi saapuvan sarjajumbo Muik Hockeyn kanssa.

Titaanikäskyttäjä Oksasen mukaan odotettavissa on jälleen ennakkoon erittäinkin kimurantti kamppailu, sillä uusikaarlepyyläiset tuskin mitään kovin avointa peliä saati hurlumhei-kiekkoa saapuvat Kotkaan pelaamaan.

– Samat pelilliset elementit ovat varmasti huomennakin läsnä, sillä Muik Hockey on vähän vastaavanlainen vastaiskuja kyttäävä joukkue kuin Karhu HT:kin, joka ei meille ihan paras mahdollinen vastustaja oikein ole, Oksanen mietiskeli.

– Päätavoitteemme sunnuntaille ovat joka tapauksessa kotivoiton ja kolmen pisteen ottaminen sekä oman pelaamisen kasassa pitäminen täyden 60 minuutin ajan.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 33 Tomi Keijonen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (11.11.), kun punanuttujen vieraaksi isänpäivän kunniaksi Kotkaan saapuu Uudenkaarlepyyn ylpeys – Muik Hockey.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!