Virheiden verran eroa

17.11.2018

Vaikka lauantainen kotitappio kaihersikin päävalmentaja Marko Oksasen mieltä, oli kokenut kiekkomies siitä huolimatta tyytyväinen oman joukkueensa pelilliseen eteenpäin menoon.
Vaikka lauantainen kotitappio kaihersikin päävalmentaja Marko Oksasen mieltä, oli kokenut kiekkomies siitä huolimatta tyytyväinen oman joukkueensa pelilliseen eteenpäin menoon.

Tasaisessa ottelussa on yleensä se osapuoli vahvemmilla, joka osaa paremmin välttää isojen virheiden tekemisen. Niin kävi lauantaina KSOY Areenallakin pelatussa Suomi-sarjaottelussa, jota isännöinyt Kotkan Titaanit teki muutaman ratkaisevan kämmin vierasjoukkue Forssan Palloseuraa enemmän ja hävisi sen myötä tasaväkisen pelin lopulta maalein 3-5 (0-1, 3-4, 0-0).

Titaanit – FPS 3-5 (0-1, 3-4, 0-0)

08:38 0-1 Niklas Saha (Mikko Saikkonen, Erik Nilsson)
21:20 0-2 Mikko Kulju (Joni Vuorela, Mikko Pehkonen)
25:43 1-2 Roope Lantta (Elmeri Kotro, Petja Summanen) YV
28:23 1-3 Mikko Kulju
32:14 1-4 Niklas Saha (Joni Leppikoski) VoM
37:58 2-4 Ville Myyryläinen (Panu Laitinen, Santeri Suikkanen) YV
38:03 3-4 Marko Puhakka (Roope Lantta) YV

38:40 3-5 Eetu Moberg (Aleksi Karlsson, Toomas Veijola) AV

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 11+8+17= 36 torjuntaa (poissa 59:01-60:00)
FPS – Petrus Lintonen 7+10+9= 26 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 3 x 2min= 6min
FPS 5 x 2min + 1 x 25min= 35min

Titaanit lähti kiekkoviikon päättävään kotikamppailuunsa alla erittäin makea vierasvoitto ”paikallisvastustaja” Huntersista.

Vahva peliesitys tien päällä näkyikin selkeästi punanuttujen otteista, sillä kotkalaiset kykenivät pistämään todella tasaväkisesti kampoihin myös toista Suomi-sarjan terävimpään kärkikastiin kuuluvaa joukkuetta – Forssan Palloseuraa vastaan.

Tasaisissa taistoissa kuitenkin lähes järjestään nousee ratkaisevaan asemaan se, kumpi osapuoli kykenee pitämään paremmin oman pakettinsa kasassa sekä välttämään isot virheet ja valitettavasti se taho oli lauantai-iltana KSOY Areenalla vieraillut FPS.

– FPS on paras vastustaja, jonka me olemme kohdanneet – täysin ansaitusti sarjan kärkijoukkue, antoi vierailijoille tunnustusta myös Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Kollegansa Asko Rantasen luotsaama forssalaisryhmä näytti niin punanutuille kuin peliä seuraamaan saapuneille 328 silmäparille mikä merkitys on sillä, että pyrit pitämään oman pelaamisesi mahdollisimman simppelinä sekä vastavuoroisesti käyttämään hyödyksesi sinulle siunaantuneet ratkaisunpaikat.

Vaikka forssalaisille toki tuli pelin aikana muitakin tilaisuuksia titaanivahti Niilo Pussisen yllättämiseen, lähti lähestulkoon jokainen lopulta täysosumaan johtanut tapahtumasarja liikkeelle kotkalaisten tötöilyistä.

– Saimme tänään konkreettisen osoituksen siitä, kuinka pienetkin virheet maksavat maltaita FPS:n tasoisia joukkueita vastaan, Oksanen kommentoi.

Tasaväkisessä ja varsin kovavauhtisessa sekä hieman jopa kuumatunteisessa avauserässä nähtiin lopulta vain yksi maali, kun isäntien keskialueen aloituksen jälkeen FPS karvasi pelivälineen tylysti pois ja petasi paikan Niklas Sahalle, jonka tarkka kuti pölisytti maaliverkko Pussisen selän takana.

Todellinen hulabaloo alkoi sen sijaan keskimmäisen kaksikymppisen aikana, joka piti sisällään peräti seitsemän täysosumaa, yhden ottelurangaistuksen ja parraspärinää vaikka muille jaettavaksi.

 – Varsinkin toisessa erässä teimme muutaman sen verran halvan virheen ja FPS pääsi rokottamaan niistä todella kovalla prosentilla, harmitteli titaanipiiskuri Oksanen.

Yksi tällaisista halvoista virheistä tapahtui heti erän alkajaiksi, kun vieraiden Mikko Kulju hukkui pienimuotoisen pyörityksen jälkeen varjostajansa näpeistä ja pääsi liukumaan kiekko lavassaan sektoriin sekä piiskamaan kumimuikun rystyllä nuottaan.

Titaanit ei kuitenkaan kahden maalin takaa-ajoasemasta lannistunut, vaan kehitteli hetkeä myöhemmin forssalaisten ottamien perättäisten rangaistusten aikana paikan, jonka seurauksena Roope Lantta pääsi korkeasta polviasennosta lataamaan laatan häkkiin Elmeri Kotron kermaisesta tarjoilusta.

FPS kuitenkin kuittaisi lähes välittömästi tylyllä tavalla ”vastapalloon”, kun jälleen titaanipelaajien räikeät kiekollisen pelaamisen virheet kostautuivat.

Ensiksi jo aiemmin erän aikana pahanteossa ollut Kulju haistoi siniviivan päällä kotkalaispuolustajan purkuyrityksen, katkoi sen ja syöksyi sen jälkeen vastustamattomasti maalintekoon.

Hetkeä myöhemmin helähti uudestaan Pussisen selän takana, kun oma puolustaja heitti kulmasta sokkona kiekon suoraan päin titaanivahtia, joka epätavallisesta tilanteesta puoliksi hölmistyneenä torjui lähentelyn suoraan eteensä.

Kun paikalle sopivasti säntäsi ensimmäisenä avauserässä maalinteossa onnistunut Saha, joka painoi ykkösellä munkin pussiin, oli FPS yhtäkkiä kolmen osuman mittaisella karkumatkalla.

Ronkaisen potkuyritys oli kääntää pelin suunnan

Pelin ollessa perättäisten onnistumisten myötä vahvasti vieraiden hallussa, sekosi kuitenkin forssalaishyökkääjä Miku Ronkaisen kasetti pahemman kerran.

Ville Äijälän taklaamaksi laidan vieressä joutunut Ronkainen nimittäin yritti jäähän mätkähdettyään potkaista titaanipuolustajaa, eikä tilannetta paraatipaikalta todistaneelle päätuomari Henri Plantingille jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin passittaa forssalaishyökkääjä ottelurangaistuksen kera aikaistetulle suihkukomennukselle.

Tilanteen aiheuttaman torikokouksen aikana titaanivalmennus punoi ylivoimamiehitystensä kanssa juonet FPS:n päänmenoksi ja se tuottikin tulosta oikein kunnolla.

Vieraat kestivät lähes puolet Ronkaisen vitosesta pois kellosta, mutta joutuivat lopulta kuitenkin antautumaan, kun Panu Laitinen löysi millimetrin tarkalla ja koko alivoimanelikon halkaisseella syötöllä Ville Myyryläisen, joka ampui suoralla jatkolaukauksella pelivälineen ohi voimattoman FPS-vahti Petrus Lintosen.

Kotiyleisö ei ollut kunnolla vielä lopettaa tuulettamista, kun Lintosen takana helähti uudelleen.

Samuli Virtasen lopetettua välittömästi keskialoituksen jälkeen pelaamisen Elmeri Kotron korkean mailan seurauksena, nappasi Marko Puhakka kiekon FPS-puolustajan lavasta kuin tikkukaramellin lapselta, polkaisi hyökkäysalueelle ja painoi tarkalla rannekudilla vulkaanisen kuminpalasen forssalaismaalin takanurkkaan.

Vain viisi sekuntia edeltäneestä titaanikavennuksesta syntynyt 3-4-osuma hullaannutti niin kotiyleisön kuin Titaanien vaihtoaitionkin sekä samalla hurjistutti kaukalossa olleet forssalaispelaajat maalivahti Lintosen johdolla jahtaamaan päätuomari Plantingia painokelvottoman tekstin kera.

Tuomio ei kuitenkaan tästä enää muuttunut ja se sai myös Plantingilta oikeutta vaatineen FPS-luotsi Rantasen polttamaan proppunsa.

Vieraiden käydessä ylikierroksilla, yritti Titaanit lisätä entisestään kierroksia omaan koneistoonsa ja tulla samaan syssyyn vielä tasoihin, mutta liiallinen innokkuus kostautui pahemman kerran.

FPS pääsi nimittäin riistämään punanuttujen pakkopeliviisikolta kiekon sekä iskemään 2-1-ylivoimahyökkäykseen, joka päättyi Aleksi Karlssonin todella taidokkaaseen syöttöön sekä forssalaiskippari Eetu Mobergin 3-5-ohjuriosumaan.

FPS:n päästyä Mobergin maalilla uudemman kerran kahden täpän verran edelle, ei se enää suostunut Titaaneille armopaloja tarjoilemaan.

Punanutut kyllä yrittivät parhaansa mukaan kolmannessa erässä pistää puntteja vielä kerran tasoihin, mutta forssalaiset onnistuivat aivan viimeistä minuuttia lukuunottamatta pitämään isäntänsä pois parhaalta maalintekosektorilta.

Ainoastaan maalivahdin pois ottamisen seurauksena tullut yksi ylimääräinen kenttäpelaaja ilmeisesti sekoitti hetkellisesti forssalaisten pasmat, sillä Titaanien Santeri Suikkanen pujahti läpiajoon, joutuen kuitenkin todistamaan Petrus Lintosen paremmakseen.

Kun Lintonen vielä nollasi heti perään tulleen Panu Laitisen jatkoyrityksen, oli homma sillä selvä ja kaikki kolme sarjapistettä matkasivat summerin pärähdyksen jälkimainingeissa Forssaan 3-5-lopputuloksen siivittämänä.

Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen oli kirvelevästä tappiosta huolimatta positiivisella mielellä.

– Pystyimme komeasti haastamaan vastustajan ja pelillisesti olimme mielestäni heidän kanssa aivan samalla viivalla, kotkalaiskäskyttäjä totesi.

– Ilman isoja virheitä, olisimme tapelleet tänään ottelun voitosta entistä tiukemmin, mutta nyt ne [l. virheet] maksoivat meille varsin kalliin hinnan.

– Ei meidän silti tarvitse päätä pensaaseen laittaa, Oksanen sanaili.

Myös Titaanien parantunut ylivoimatehokkuus lämmitti Oksasen mieltä – punanutut nimittäin iskivät kaikki kolme täysosumaansa erikoistilanteiden seurauksena.

– Ylivoimapeli oli ilman muuta illan positiivisia asioita, mutta kyllä me olemme sitä harjoituksissa jauhaneetkin, ”Ölle” myhäili.

Sitä vastoin se tuttu murheenkryyni nousi jälleen kerran punanuttupiiskurin puheissa esiin.

– Olemme parantaneet omassa tekemisessämme monia eri pelillisiä asioita, mutta maalinteko on meille edelleenkin vaivalloista, Oksanen mietiskeli.

– Kyllä meilläkin oli tontteja tehdä vähintään yhtä monta osumaa kuin FPS, muttemme kuitenkaan onnistuneet pistämään niistä kiekkoa maaliin asti.

Titaanit ei tiivistahtisessa Suomi-sarjan runkosarjassa ehdi kauaa laakereillaan lepäilemään, sillä seuraava kova koitos odottaa jo nurkan takana.

Punanutut nimittäin matkustavat tulevana keskiviikkona Päijät-Hämeen helmenä tunnettuun Hollollaan, jossa vastaan asettuu sarjatulokas ja kotkalaisia edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa kylvettänyt HC Giants.

Titaaniluotsi Oksasen mukaan kyseisestä kamppailusta on odotettavissa hedelmällinen, jos ja kun punanutut jatkavat siitä mihin kuluneen viikon kamppailuissaan jäivät.

– Kaksi edeltävää peliä ovat olleet pelilisesti oikeinkin hyviä, joten en näe mitään syytä epäilyille, etteikö se olisi myös keskiviikkonakin sitä, Oksanen tokaisi.

– Kunhan pidämme oman pelaamisemme nyt nähdylaisena ja jätämme siitä vielä isot virheet pois, tuottanee keskiviikon vieraskoitos meille aivan varmasti kolme sarjapistettä.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 42 Ville Myyryläinen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi keskiviikkona (21.11.), kun punanutut matkustavat Hollolaan, jossa majaansa pitävä HC Giants isännöi Heinsuon jäähallissa kello 18:30 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.