Titaanit hapetti Haukat tainnoksiin

1.12.2018

Kypärätempun KSOY Areenan lauantai-illassa tulittanut Santeri Suikkanen oli punanuttujen ahnain haukkapaistin rillaaja.
Kypärätempun KSOY Areenan lauantai-illassa tulittanut Santeri Suikkanen oli punanuttujen ahnain haukkapaistin rillaaja.

Kun kulkee, niin kulkee! Kotkan Titaanit poimi lauantai-iltana KSOY Areenalla mitellystä Suomi-sarjan runkosarjaottelusta jo kolmannen perättäisen voiton tililleen, kun Kotkassa vieraillut Järvenpään Haukat taintui parempansa edessä lopulta selkein 7-1 (2-1, 4-0, 1-0) –lukemin.

Titaanit – Haukat 7-1 (2-1, 4-0, 1-0)

06:12 1-0 Tomi Keijonen
07:53 2-0 Tomi Keijonen (Roope Lantta, Petja Summanen) VoM

10:23 2-1 Harri Alakotila (Andy Biorac, Juha Järvinen)
24:55 3-1 Santeri Suikkanen (Elmeri Kotro)
35:52 4-1 Niklas Malinen (Tomi Salovaara, Jere Koikkalainen)
36:03 5-1 Samu Hulkko (Tino Hovi)
37:53 6-1 Santeri Suikkanen (Panu Laitinen, Ville Äijälä) YV
46:37 7-1 Santeri Suikkanen (Panu Laitinen, Elmeri Kotro)


Maalivahdit:

Titaanit – Santeri Levänen 13+6+11= 30 torjuntaa
Haukat – Samu Mäkinen 9+14+0= 23 torjuntaa (vaihto 40:00 / 6-1)
Haukat – Matjas Ulessi 0+0+18= 18 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 4 x 2min + 1 x 10min= 18min
Haukat 7 x 2min= 14min

Revanssimielellä lauantai-iltaiseen kotiotteluunsa Haukkoja vastaan lähtenyt Titaanit onnistui komeasti maksamaan kalavelkansa korkojen kera takaisin sijaa ylempänä sarjassa oleville järvenpääläisille.

Punanuttujen kotivoitto ei oikeastaan avauserän jälkimmäistä puoliskoa lukuunottamatta ollut missään kohtaa taiston aikana uhattuna, sillä edellisiltana kovan kamppailun Huntersin isäntänä vääntänyt Haukat sippasi aika pahasti jo toisen erän aikana sekä alistui lopulta varsin kiltisti kohtaloonsa.

Titaanit sitä vastoin sai omat koneensa oikein toden teolla käyntiin ensimmäisen erätauon jälkeen ja suoranaisesti luisteli väsyneen vierailijan yli sekä takoi tauluun kuluvan kauden komeimmat voittolukemat maalein 7-1.

Suurinumeroisesta kotivoitosta, joka oli samalla kotkalaisten kolmas perättäinen voitto Suomi-sarjan runkosarjassa, huolimatta Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen oli jokseenkin mietteliäällä päällä.

Kokeneen kiekkomiehen mieltä kaihersi jälleen avauserässä nähty löysähkö pelaaminen, joka on vaivannut punanuttuja lähestulkoon jokaisessa pudotuspeliviivan alla majailevaa vastustajaa pelatussa ottelussa.

– Jostain syystä peleihin lähdöt näitä samoista sijoista kanssamme taistelevia joukkueita vastaan ovat meille järjestään todella vaikeita, Oksanen kommentoi.

– Siinä on niin valmennuksella kuin pelaajilla iso haaste jatkoa silmällä pitäen, että mistä kaivamme sen riittävän raivon päälle heti otteluiden alusta lähtien.

Sekä Oksasen, muun titaanivalmennuksen -ja pelaajiston että 315 katsojaa käsittäneen yleisön onneksi hieman heikompikin peliin lähtö oli tänään riittävä, sillä Haukkojen maalilla aloittanut Samu Mäkinen joutui antautumaan kahteen otteeseen jo ennen kuin pelikello oli raksutellut kahdeksan minuutin paremmalle puolelle.

Mäkisen kurittajana toimi kumpaisessakin osumassa sama mies, kun askelmerkkinsä oikein kunnolla kohdilleen saanut titaanipuolustaja Tomi Keijonen taituroi kaksi näyttävää täysosumaa ja vei punanutut nopeaan tahtiin 2-0-johtoon.

Haukat kuitenkin terästäytyi selkeästi Keijosen ”rystylämärillä” laukoman toisen maalin jälkeen ja alkoi kovalla kontaktipelillä sekoittamaan isäntiensä pakkaa.

Titaanien jokseenkin harmoominen pelaaminen menikin koko loppuerän ajaksi varsin sekavaksi ja sekös vieraille sopi, sillä kokenut kehäkettu Harri Alakotila pääsi yhden tällaisen sähellyksen seurauksena rikkomaan punanutturysää vartioineen Santeri Leväsen nolla tarkalla rannekudilla, joka lennätti telkän aivan vasempaan yläkulmaan.

Järvenpääläisille tarjoutui avauserässä myös loistava paikka tasoitukseen, kun titaanipuolustaja Joonas Eväkoski joutui takaapäin rikkomaan läpiajoon sännännyttä vieraiden Antti Rantsia.

Tilanteesta tuomitussa rangaistuslaukauksessa oli kuitenkin täysin sama lopputulema, kuin hetkeä aiemmin olleessa läpiajossa – titaanivahti Levänen torjui kylmänviileästi harhautusta yrittäneen Rantsin yrityksen, pitäen näin kotijoukkueen johtoasemassa aina ensimmäiselle erätauolle asti.

– Vaikka voitimmekin avauserän maalein 2-1, ei se todellakaan ollut sellaista pelaamista, kuin olisimme sen halunneet olevan, totesi kotkalaiskäskyttäjä Oksanen.

”Nämä ovat meille isoja pisteitä”

Titaanivalmennus piti totuttuun tapaan ensimmäisellä erätauolla pienen neuvonpidon joukkueen kanssa pukuhuoneen suojissa siitä, minkälaista punanuttujen pelaamisen sekä ilmeen tulisi tällaisessa paikassa olla, jotta se kantaisi aina haluttuun voittoon asti.

– Kävimme ensimmäisellä erätauolla rauhassa perusasiat läpi ja sen myötä toiseen erään tulikin jäälle aivan erinäköinen kotijoukkue, joka löi pelin tylysti pakettiin, kertoili Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen omalle joukkueelleen suorittamastaan herättelystä.

Sen myötä kaukaloon palasikin muutamaa kertaluokkaa nälkäisempi ja näytönhaluisempi isäntä, joka pudotti tylysti omat voimavaransa jo avauserässä lähes täysin hukanneen vierailijan kyydistään.

Toki Titaanit tarvitsi siihen hieman apuakin, sillä ajassa 24:55 päivänvalonsa nähnyt 3-1-maali voidaan laskea aivan täysin kiekkoa veräjänsä viereen pelaamaan menneen sekä pelivälineen karvaamaan tulleelle Elmeri Kotrolle menettäneen haukkaveskari Samu Mäkisen piikkiin.

Mäkisen jäädessä paikalleen ihmettelemään Kotron riistoa, lipui Santeri Suikkanen täysin avonaisen haukkauunin eteen odottamaan ja laituriparinsa puttisyötön haltuunsa saatuaan, ei Suikkaselle jäänyt muuta työtä kuin tuupata limppu sisään sekä päräyttää punanuttujen maalilaulu soimaan.

Illan kolmas takaisku lamaannutti selkeästi järvenpääläiset, sillä sen jälkeen kaukalossa ei oikeastaan ollut enää kuin yksi joukkue, joka halusi taistella ja tehdä lisää maaleja.

Itsensä karmaisevan virheen jälkeen kuitenkin hyvin kasanneen Mäkisen onnistui pitää lukemat muuttumattomina aina 36. minuutille saakka, mutta kun apuja ei liiemmin omilta tullut taistelussa tuulimyllyjä vastaan, joutui haukkahäkkärikin toteamaan ettei tästä tule yhtikäs mitään.

Titaanit nimittäin nakutti reiluun kahteen minuuttiin kumimuikun kolmesti perätysten vastapuolen nuottaan ja lopetti vieraiden viimeisetkin pyristelyt kuin seinään.

Ensiksi punanutut karkasivat 3-1-ylivoimahyökkäykseen, jossa Tomi Salovaara ja Jere Koikkalainen petasivat tekopaikan Niklas Maliselle, jonka terävä rannelaukaus painoi kiekon aivan maalin kattoon Mäkisen saatua siihen vain osittain räpylänsä väliin.

Kotiyleisön huutaessa vielä loppusointuja Malisen maalista rävähti uudelleen, kun Tino Hovi karvasi vulkaanisen kuminpalasen pois hölmistyneeltä haukkapakilta ja siirsi sen keskelle, johon paahtanut Samu Hulkko pamautti titaaniuransa ensimmäisellä tilanteeksi jo 5-1.

Kun vielä Santeri Suikkanen sai nautiskella hetkeä myöhemmin tulleen pakkopelin aikana jo Titaanien kuudennen osuman Panu Laitisen mestarillisesta tarjoilusta, alkoi kotiyleisö odotella voittopelin jälkeen soitettavaa titaanimarssia.

Suikkanen oli kuitenkin päättänyt pistää knallin päähänsä vielä kolmannen erän aikana ja siinä patriklainemainen titaanihyökkääjä myös lopulta onnistui, Laitisen passatessa jälleen limpun miehen lapaan parhaaseen maalintekosektoriin.

Tähän Titaanien maalintekohimo sitten laantuikin, joten Haukkojen maalin suulle kolmanteen erään komennettu Matjas Ulessi pääsi täten kohentelemaan torjuntaprosenttejaan, punanuttujen tyytyessä lähinnä heittelemään kiekkoa miestä kohti ja kuluttelemaan sekunteja pois pelikellosta.

Ihan kamppailun loppuun saatiin vielä aikaiseksi pienet poikapainit, Ville Äijälän rynnätessä Ulessin eteensä pudottaman irtokiekon perään ja hakaten muutaman kerran liikaa italialaisveskaria näpeille.

Äijälän toimia ”rauhoittamaan” tuli sen seurauksena ex-titaanihyökkääjä Nikolas Ulessi, joka halusi muutamalla haliotteella lopettaa velipoikansa kaltoin kohtelun.

Suuremmilta turpakäräjiltä kuitenkin vältyttiin, eikä pääpukareillekaan tuomittu kuin 2+2-minuutin rangaistukset, jotka viilensivätkin sopivasti kumpaisenkin mielen ennen päätössummerin soimista.

Titaanien onnistui näin ollen maksella Haukoille syyskuun lopulta saakka kertyneet potut pottuina ja vieläpä korkojen kera takaisin, taiston päätöslukemien ollessa vieraiden kannalta varsin tylyt 7-1.

Titaaniluotsi Oksasen mukaan punanuttujen tarkoituksena oli vahvan toisen erän jälkeen pelata peli kunnialla päätökseen ja samalla jo vähän alkaa keskittyä sunnuntaina Jyväskylässä edessä olevaan kovaan vieraskoitokseen D-Kiekkoa vastaan.

– Teimme päätöserässä tarpeellisen ja pelasimme sen vain alta pois sekä säästelimme ihan tarkoituksella paukkuja jo huomiselle, ”Ölle” tokaisi.

Punanuttuluotsin mieltä totta kai lämmitti selkeä kotivoitto ja siitä omaan pussukkaan löpsähtäneet kolme sarjapistettä, mutta siitä huolimatta Oksanen ei edelleenkään täysin tyytyväisellä mielellä ollut.

– Peruspelaamisemme riittää mainiosti tässä sarjassa ihan mitä joukkuetta vastaan pelattaessa silloin kun se on hyvällä tasolla, Oksanen kertasi.

– Siinä meillä on kuitenkin se suurin haaste tällä hetkellä, että millä saamme peruspelaamisemme tason säilymään illasta toiseen hyvänä ja siksi en voi valmentajana täysin tyytyväinen vieläkään olla.

– Suunnanmuutosta on tässä syksyn aikana tapahtunut varsin mittavasti, mutta vieläkään kelkkamme ei ole kääntynyt ihan niin paljoa, että pakettimme pysyisi kasassa täydet 60 minuuttia, kotkalaiskäskyttäjä mietiskeli.

Parannuskohteiden perkaamisen jälkeen Oksanen antoi myös ansaittua posia omilleen.

– Kokonaisuus jäi kuitenkin eittämättä plussan puolella tällaisen esityksen jälkeen ja kyllähän nämä ovat meille isoja pisteitä taistelussa paremmista sarjasijoituksista, punanuttupurren ohjastaja iloitsi.

Kolmen perättäisen voiton rivin vähän kuin varkain itselleen rakentanut Titaanit pääsee hakemaan jatkoa putkelleen varsin nopeaan tahtiin, sillä Haukat-kahinan päättymisestä ehtii kuluva pauttiarallaa 18 tuntia, kunnes kiekko putoaa jo Jyväskylässä jäähän.

Punanutut saavatkin täten erittäin mielenkiintoisen haasteen eteensä, sillä Keski-Suomessa vastaan asettuu sarjassa tällä hetkellä 4. sijalla majaileva ja todella hurjassa vireessä sekä ennen kaikkea levänneenä kotkalaisia kylään odotteleva D-Kiekko.

– Olemme kärkijoukkueita, jollainen D-Kiekko eittämättä on, vastaan olleet järjestään heti otteluiden alusta alkaen niin sanotusti pelin päällä ja pelanneet muutenkin hyvin, ”Ölle” sanaili.

– Haastava paikkahan meillä huomenna edessä on, mutta tällaisia koetinkiviä tässä sarjassa kuitenkin tulee välillä eteen ja turha niistä on sen enempää murhetta kantaa.

– Meidän on nyt vain hoidettava tankkaus ja palautuminen niin hyvin kuin mahdollista, jotta olemme sunnuntaina kello 13:00 valmiita taas taistelemaan jaossa olevasta kolmen sarjapisteen potista, päätti Oksanen tarinointinsa.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 33 Tomi Keijonen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (2.12.), kun punanutut matkustavat Jyväskylään, jossa majaansa pitävä D-Kiekko isännöi LähiTapiola Areenalla kello 13:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.