Titaanit lainaa Ketterä-kaksikkoa

6.12.2018

Viime kaudella Titaaneissa tehoillut Henry Karjalainen pääsee taas pukemaan punaista päälleen.
Viime kaudella Titaaneissa tehoillut Henry Karjalainen pääsee taas pukemaan punaista päälleen.

Kotkan Titaanit leventää lukuisista poissaoloista kärsivää hyökkäyskalustoaan Imatran Ketterästä lainalle saapuvilla Henry Karjalaisella ja Toni Jalovaaralla.

Alkukauden kaamosmasennuksen jälkeen vahvaan vireeseen Suomi-sarjassa äitynyt ja tällä hetkellä neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa porskuttava Kotkan Titaanit saa lukuisista poissaoloista kärsivään hyökkäyskalustoonsa kipeästi kaipaamiaan laina-apuja Mestiksessä pelaavasta Imatran Ketterästä.

Imatralaismiehistössä syksyn aikana pieniin pelillisiin rooleihin jääneet hyökkääjät Henry Karjalainen ja Toni Jalovaara pukeutuvat nimittäin punanuttuun joulutaukoa (17.12.) edeltävissä kamppailuissa.

– Meillä on tällä hetkellä peräti kuusi hyökkääjää erinäisten syiden takia poissa pelaavasta kokoonpanosta, joten onneksi saimme tarvitsemiamme hyökkäyspään apuja Imatralta, huokaisee Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen helpottuneella äänellä.

– Nämä joulutaukoon saakka ulottuvat lainapestit palvelevat hienosti kaikkia osapuolia – Karjalainen ja Jalovaara ovat jääneet Ketterässä hieman vähemmälle vastuulle, kun taas Titaaneissa on sitä heille rutkasti tarjolla.

Karjalainen on tähänastisella urallaan pelannut kasvattiseuransa Lappeenrannan SaiPan riveissä 11 liigaottelua ja tehnyt niissä yhden täysosuman. Mestiksessä 23-vuotias laitahyökkääjä on edustanut sekä turkulaista TUTO Hockeyta että Ketterää yhteensä 18 kamppailun verran vailla tehomerkintöjä.

Viime kaudella Karjalainen kuului Titaanien johtavien hyökkääjien joukkoon Suomi-sarjassa, tekaisten 21 runkosarjakamppailuun mukavahkot 29 (12+17) tehopistettä.

– ”Henkka” on kotkalaiselle kiekkoyleisölle jo viime kaudelta tuttu todella taitava pelimies, eikä siten paljoa lisäesittelyjä kaipaa, toteaa Oksanen.

Jalovaara taas on puolestaan Joensuun Jokipoikien kasvatti, joka yhden SaiPassa viettämänsä A-juniorikauden jälkeen on edustanut viime vuodet Ketterää niin Suomi-sarjassa kuin Mestiksessäkin.

Suomi-sarjassa 23-vuotias sentteri takoi toissakaudella 36 otteluun yhtä monta (12+24) tehopistettä, kun taas Mestiksessä miehen tilille on tähän mennessä kirjattu 57 taistoa tehoin 9+12.

– Toni taas ei paikallisille ole ehkä niinkään tuttu kaveri, mutta Suomi-sarjaa enemmän seuranneet tietävät hänen olevan tälle tasolle erittäin laadukas keskushyökkääjä, titaanipiiskuri kommentoi.

Kyseinen parivaljakko pukee titaanipaidat ensimmäisen kerran päälleen tulevana lauantaina (8.12.), kun punanutut iskevät KSOY Areenalla yhteen Suomi-sarjan hallitsevan mestariyhdistelmä JHT Kalajoen kanssa.