Riemu niisti nuhaisen Titaanit

9.12.2018

Jyväskylässä varsin vajavaisella ja flunssaisella ryhmällä taistellut Titaanit joutui lopulta kotijoukkue Riemun niistämäksi.
Jyväskylässä varsin vajavaisella ja flunssaisella ryhmällä taistellut Titaanit joutui lopulta kotijoukkue Riemun niistämäksi.

Sunnuntaina kohti Jyväskylää suunnannut Kotkan Titaanit ei kyennyt palaamaan Riemua vastaan mitellyssä Suomi-sarjataistossa takaisin voittojen. Vain kolmella kentällisellä matkassa olleet punanutut pistivät kyllä jälleen kerran kaikkensa likoon, mutta kun paukut loppuivat nuhaisilla kotkalaisilla auttamatta kesken, korjasivat isännät kaikki kolme jaossa ollutta sarjapistettä omiin taskuihinsa lopulta maalein 5-2 (1-1, 1-0, 3-1).

Riemu – Titaanit 5-2 (1-1, 1-0, 3-1)

07:45 0-1 Niklas Malinen (Panu Laitinen, Petteri Paajanen)
19:36 1-1 Jani Ollitervo (Aleksi Lampi, Johannes Sallila)
36:17 2-1 Jussi Vähämaa (Petteri Ikonen)
44:45 3-1 Waltteri Viitanen AV VoM
46:52 4-1 Markus Rämä (Jani Ollitervo, Emppu Pulliainen) YV
51:28 4-2 Elmeri Kotro (Petja Summanen, Jere Koikkalainen) YV
59:41 5-2 Markus Rämä (Otto Jääskeläinen, Ville Kauhanen) AV TM

Maalivahdit:

Riemu – Petri Pitkänen 10+7+14= 31 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 10+16+6= 32 torjuntaa (poissa 58:03-59:41)

Jäähyt:

Riemu 6 x 2min= 12min
Titaanit 7 x 2min= 14min

Kuluvan viikonlopun aikana kaksi kovaa Suomi-sarjavastustajaa sekä siihen päälle vielä joukkueen kimppuun iskeneen flunssapöpön kanssa paininut Titaanit ei kyennyt hurjasta taistelusta huolimatta nappaamaan tililleen ensimmäistäkään lisäpistettä.

Jos punanutut pelasivat jo edeltävänä iltana pahasti varamiehisenä, ei kotkalaisten tilanne helpottanut yhtään sunnuntaina Jyväskylässä, johon Titaanit oli saanut raavittua juuri kolme kentällistä matkaan.

Päävalmentaja Marko Oksasen mukaan fysiikan lait iskivät lopulta miehen johtamat joukot LähiTapiola Areenalla kanveesiin, kun selkeästi paremmalla jalalla sekä suuremmalla miehistöllä kamppaillut Riemu niisti nuhaisten kotkalaisten nenät ja piti pisteet itsellään maalein 5-2.

– Jos joudut lähtemään liikkeelle pienellä ryhmällä, josta yksi kolmasosa on kaiken lisäksi vieläpä kipeänä, niin kyllähän lopputulos on silloin juuri tuollainen, flunssan kourissa itsekin ollut Oksanen mietiskeli.

– Riemulla oli tänään selkeästi enemmän energiaa varastossa, joten eipä siinä muuta sitten tarvittukaan.

Vaikka kotijoukkue lopulta olikin kolmen rysän verran parempi ja ilman muuta ansaitsi voittonsa, ei Titaaneita voinut taaskaan taistelun puutteesta syyttää.

Kapealla arsenaalilla operoineet punanutut jättivät kaukaloon jälleen kaiken mahdollisen sekä lopuksi myös muutaman hampaan, laitahyökkääjä Samu Hulkon saatua päätöserässä riemupelaajan mailasta suuhunsa.

– Pelaajille jälleen todella iso hatunnosto – he taistelivat sen minkä jaksoivat, mutta sille ei vain voi mitään, kun energia loppuu, Oksanen totesi.

Titaanit aloitti pelin varsin räväkästi ja oli jo viemässä tasaisen avauserän nimiinsä Niklas Malisen osuman turvin, mutta Riemu onnistui pistämään puntit tasoihin vain 24 sekuntia ennen summerin soimista Jani Ollitervon toimesta.

Myös kamppailun toinen erä oli lähestulkoon toisinto ensimmäisestä, joskin sillä erotuksella, että päätuomarina pilliin vähän miten sattuu-mentaliteetilla vislaillut Juuso Aaltonen näki kaukalossa vain titaanipelaajien tekemät rikkeet ja päästi sitä vastoin isäntien pelaajat kuin koirat veräjästä.

Yksi tällainen räikeä tuomarivirhe johti myös Riemun 2-1-johtomaaliin, kun Aaltonen jätti antamatta kulmauksessa takaapäin punanutulta jalat alta vetäneelle jyväskyläläiselle rangaistuksen ja siitä seuranneesta tilanteesta Jussi Vähämaa pääsi iskemään pelivälineen ohi kotkalaisveräjää vartioineen Santeri Leväsen.

”Pelillisesti emme olleet kaveria jäljessä”

Takaa-ajoasemasta kolmanteen erään lähtenyt Titaanit ei varsin odotetusti saanut väsyneenä enää parasta osaamistaan hyötykäyttöön.

Kun vielä Riemu kuittasi alivoimalla illan kolmannen täysosuman Waltteri Viitasen karattua titaanipuolustajan syöttövirheen seurauksena läpiajoon, alkoi olla vain ajan kysymys, koska tuomiopäivän kellot soivat kotkalaisille.

Lopulta kyseisen potpurin päräytti ajassa 46:52 käyntiin kukapa muukaan kuin ex-titaanihyökkääjä Markus Rämä, joka onnistui ylivoimalla lusikoimaan titaanivahti Santeri Leväsen torjunnasta kimmonneen paluukiekon verkon perukoille.

Vaikka Titaanit onnistuikin vielä Samu Hulkon korkealla mailalla teloneen ja siitä 2+2-minuutin rangaistuksen saaneen Otto Jääskeläisen istunnon aikana vielä kaventamaan Elmeri Kotron toimesta eron kahteen maaliin, ei Riemu joutunut enää liiemmin pelkäämään voittonsa puolesta.

Sen myötä Rämän tyhjänä olleeseen kotkalaisrysään 19 sekuntia ennen täyttä aikaa lapioima 5-2-osuma jäikin enää vain pelkäksi numeroiden kaunisteluksi kotijoukkueen taholta.

Titaanien päävalmentaja Marko Oksasta harmitti jopa tappiota enemmän se, ettei Titaanit päässyt haastamaan Riemua täydellä ja ennen kaikkea terveellä ryhmällä.

– Pelillisesti emme taaskaan olleet kaveria jäljessä, mutta silloin kun normaalisti neljällä kentällisellä jauhava joukkue joutuu vaihtamaan kolmen kentän rytmiin, niin se ei vain oikein kylmiltään onnistu, punanuttupiiskuri kommentoi.

– Se näkyi selkeimmin eritoten kolmannessa erässä, jossa meidän olisi pitänyt pyrkiä vielä rinnalle, mutta loppuivat paukut ikävä kyllä kesken.

Titaaneilla on vielä kuluvaa syyskautta jäljellä vielä kaksi ottelua ja ne pelataan molemmat vieraissa tulevana viikonloppuna, kun punanutut matkailevat sekä Uuteenkaarlepyyhyn että Seinäjoelle.

Oksasen mukaan Titaanit ei kyseiseltä reissulta tyhjin käsin tule palaamaan, kunhan matkaan vain saadaan täysi 21 pelaajaa käsittävä miehistö.

– Kunhan vain saamme ensi viikon aikana sairastuvalla loukkaantumisten ja sairastumisten takia olleita miehiä takaisin terveiden kirjoihin, ei minulla ole minkäänlaista epäilystä siitä, etteikö kelkkamme kääntyisi taas voittojen viitoittamalle tielle, ”Ölle” paalutti itsevarmana.

– Kuten jo aiemmin sanoin, ei meillä pelillisesti ole vastustajien kanssa ollut enää pitkään aikaan mitään hätää, mutta nyt päällä oleva loukkaantumis- ja sairaskierre pitää vain saada katkaistua, jotta voimme hakea ensi viikonloppuna kuusi pistettä mukaamme Pohjanmaalta.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon lauantaina (15.12.), kun punanutut matkustavat Uuteenkaarlepyyhyn, jossa majaansa pitävä Muik Hockey isännöi kello 16:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.