S-Kiekko kaikessa parempi

16.12.2018

Tomi Salovaara ampui Titaanien ainokaisen Seinäjoen synkässä sunnuntai-illassa.
Tomi Salovaara ampui Titaanien ainokaisen Seinäjoen synkässä sunnuntai-illassa.

Titaanien kivikkoinen syyskausi jääkiekkoilun Suomi-sarjassa sai sunnuntaina Seinäjoella varsin osuvan päätöksen. Edellisiltana Uusikaarlepyyssä kutakuinkin viimeiset voimanrippeensä menettänyt kotkalaismiehistö ei nimittäin kyennyt pistämään oikeastaan alkuunkaan kampoihin kamppailua isännöinneelle S-Kiekolle, joka korjasikin sen myötä voiton nimiinsä lopulta selkein 5-1 (2-0, 1-0, 2-1) –lukemin.

S-Kiekko – Titaanit 5-1 (2-0, 1-0, 2-1)

12:09 1-0 Lauri Haimakainen (Eemeli Pöytälaakso, Eppu Oksanen)
18:29 2-0 Tomi Poikonen (Santeri Luostarinen, Janne Pirttimäki) TV VoM
32:25 3-0 Tomi Poikonen (Jaakko Svensk, Janne Pirttimäki) AV
50:10 4-0 Tomi Poikonen (Jaakko Svensk, Juho Niku)
50:50 4-1 Tomi Salovaara (Tino Hovi)
51:45 5-1 Janne Pirttimäki (Petri Viitamäki)

Maalivahdit:

S-Kiekko – Juho Niku 8+12+8= 28 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 17+0+0= 17 torjuntaa (vaihto 20:00 / 2-0)
Titaanit – Santeri Levänen 0+12+14= 26 torjuntaa


Jäähyt:

S-Kiekko 5 x 2min= 10min
Titaanit 7 x 2min= 14min

Lauantaina tiukan taistelupelin Muik Hockeylle hävinnyt Titaanit lähti hyvin nukutun yön jälkeen kiillottamaan kilpeään Seinäjoella sijaitsevassa Jouppilanvuoren jäähallissa.

Kyseinen suunnitelma karahti kuitenkin suhteellisen tylyllä tavalla kiville, sillä Suomi-sarjakamppailua isännöinyt S-Kiekko oli selkeästi vieraitaan energisempi ja voitontahtoisempi, jonka myötä vähäisillä voimavaroilla taistelleet punanutut jäivät lopulta varsin selvästi kotijoukkueen jalkoihin.

Tämän myönsi myös 5-1-lukemiin päättyneen taiston tauottua median tenttiin yhytetty Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– S-Kiekko oli tänään jokaisella mahdollisella osa-alueella meitä parempi ja numerot kertovat siitä karulla tavalla totuuden, Oksanen kommentoi.

– Emme oikeastaan missään vaiheessa päässeet peliin sillä tavalla mukaan, kuin meidän olisi pitänyt päästä, mikäli olisimme halunneet taistella sen voitosta – tietyllä tapaa tämän syksyn eväät oli jo syöty.

S-Kiekko otti sunnuntaisen pelin haltuunsa lähestulkoon välittömästi avauskiekon jäähän putoamisesta lähtien ja oikeastaan vain isäntien tehottomuus eritoten ylivoimalla piti maalilukemat muuttumattomina ensimmäisen kympin aikana.

Lopulta kuitenkin seinäjokisten askelmerkit alkoivat osua kohdilleen ja se tiesi Titaaneille vaikeuksia, jotka eskaloituivat Lauri Haimakaisen ja Tomi Poikosen laukomina 1-0- sekä 2-0-maaleina.

Kotkalaisvalmennus yritti ensimmäisellä erätauolla herätellä ja tsempata omiaan vielä kertaalleen kunnon vastaiskuun, mutta edes maalivahdin vaihtaminen Niilo Pussisesta Santeri Leväseen ei tuonnut riittävää energiapiikkiä kotkalaisten otteisiin.

S-Kiekko sitä vastoin jatkoi siitä mihin se avauserän jälkimmäisellä puoliskolla jäi, siirtyen Poikosen alivoimalla ajassa 32:25 syntyneellä osumalla jo kolmen maalin mittaiselle karkumatkalle, joka alkoikin olla sitä kuuluisaa lopun alkua punanuttujen hentoisille voittohaaveille.

”Tauko peleistä on meille nyt jos koskaan enemmän kuin paikallaan”

Vahvassa vireessä läpi syyskauden päätöskamppailun operoinut S-Kiekon varakippari Tomi Poikonen täydensi kolmannessa erässä tyylipuhtaan kypärätemppunsa, laukomalla ties monennestako isäntien ylivoimahyökkäyksestä verkot Jaakko Svenskin tarjoilusta tötterölle.

Vaikka Titaanien onnistuikin hetkeä myöhemmin rikkoa oma kuparisensa ja samalla seinäjokisveskari Juho Nikun haaveet nollapelistä Tomi Salovaaran toimesta, ei se kotkalaisia liiemmin enää lohduttanut.

Kotijoukkue kostikin Salovaaran tempun vain 55 sekuntin päästä, kun Poikosen tavoin kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Janne Pirttimäki täräytti siniviivalämärille kumimuikun nuottaan ohi kovassa maskissa olleen titaanivahti Santeri Leväsen ja sinetöi näin ollen ottelun 5-1-päätöslukemat.

Titaanit päätti S-Kiekolle kärsimänsä tappion myötä syyskautensa neljän perättäisen häviön putkeen, joiden myötä punanuttujen sijoitukseksi Suomi-sarjataulukossa jäi 14. sija pisteen erolla karsintaviivan päällä killuviin Haukkoihin.

Kotkalaisjoukkueen päävalmentaja Marko Oksasen mukaan tauko osui loukkaantumis- ja sairastelukierteessä painivalle titaanimiehistölle juuri sopivaan saumaan.

– Tauko peleistä on meille nyt jos koskaan enemmän kuin paikallaan – saamme rauhassa ladata akkuja ja alkaa sitten harjoittelun kautta kiipeämään sitä isoa vuorta ylöspäin, mikä meillä on jäljellä, Oksanen mietiskeli.

Jos ja kun punanutut saavat tauon aikana sairastupansa jokseenkin tyhjäksi sekä rivinsä jälleen järjestykseen, ei joukkueen tavoitteena oleva sarjasopimuksen uusiminen ole mikään ylitsepääsemättömän vaikea tehtävä.

– Tarkoituksemme on laittaa pelaamisemme siihen kuosiin, missä se oli tuossa pari viikkoa takaperin, jotta pystymme turvaamaan Suomi-sarjapaikkamme myös tulevalle kaudelle, titaanipiiskuri totesi.

– Se edellyttää kuitenkin sen, että saamme lähes kaikki pelaajamme takaisin terveiksi ja pääsemme niin pelaamaan kuin harjoittelemaan taas täydellä miehistöllä.

Lopuksi Oksanen halusi toivottaa muun titaanimiehistön tapaan jouluterveiset punanuttujen uskollisille kannattajille.

– Kaikille kannattajille haluan toivottaa hyvät joulut ja uudet vuodet – latailkaa akut täyteen ja hörppikää muutamat glögit, niin olette meidän tapaan jälleen vireessä pelien jatkuessa, ”Ölle” sanaili.

– Tehdään yhdessä keväästä meille kaikille hyvä kokemus!

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu seuraavan kerran vasta ensi vuoden puolella lauantaina 5.1.2019, kun punanutut matkustavat Kalajoelle ja testaavat Pirkonsuon jäähallissa majaansa pitävän JHT:n pelivireen kello 17:00 alkavassa kamppailussa.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.