Kotituplan kovat panokset

6.2.2020

Vahvassa vireessä oleva Titaanit pyrkii tulevissa kotikoitoksissaan iskemään tosissaan itsensä mukaan pudotuspelien ”villi kortti” –kierrokselle vievään junaan.
Vahvassa vireessä oleva Titaanit pyrkii tulevissa kotikoitoksissaan iskemään tosissaan itsensä mukaan pudotuspelien ”villi kortti” –kierrokselle vievään junaan.

Suomi-sarjan alemman loppusarjan kotivoitolla viime lauantaina avannut Kotkan Titaanit lähtee edessä olevana viikonloppuna jatkamaan tuloksekasta menoaan KSOY Areenallaan. Punanutut nimittäin kohtaavat perättäisinä päivinä kovien panosten otteluihin Kotkaan vieraaksi saapuvat Haukat sekä Liikunnan Riemun, jotka kaatamalla Titaanit kykenisi parantelemaan huomattavasti asemiaan pudotuspelien ”villi kortti” –paikkataistelussa.

Titaanit porhaltaa tällä hetkellä varsin mukavassa myötäisessä. Kotkalaiset ovat saaneet kreivin aikaan pelinsä jengoilleen, josta kertoo omaa kieltään viiden edeltävän ottelun saldo: neljä voittoa ja vain yksi maalin vierastappio Porvoon Huntersille.

Ei siis ole kovin suuri ihme, että kotkalaisjoukkueen päävalmentaja Mika Iltola on omiensa tämänhetkiseen menoon erittäin tyytyväinen.

– Elokuusta saakka harjoituksissa jauhamamme asiat ovat viimeisissä otteluissamme näkyneet selkeästi pelaamisessamme, Iltola sanailee.

– Voitot ja onnistumiset ovat niin ikään tuoneet rentoutta kaikkeen tekemiseemme, mutta tottahan toki sitä valmentajana aina odottaa pelaajilta vielä parempia suorituksia.

Iltolan mieltä on erityisesti lämmittänyt se, että Titaanit on löytänyt punaisen langan niin puolustus- kuin hyökkäyspelaamiseensakin ja kyennyt tähän päälle vielä yhdistämään kyseiset osa-alueet toimivaksi kokonaisuudeksi.

– Iso juttu parantuneessa pelaamisessamme on ollut puolustamisen ja hyökkäämisen välille löytynyt oikeanlainen balanssi, kotkalaiskäskyttäjä korostaa.

– Kärsivällisyytemme on lisääntynyt ja olemme pystyneet pelaamaan kypsästi viisikkona sen turhemmin säntäilemättä sinne tänne.

Oman pikantin osansa toimivaan keitokseen on tuonut myös kentällisten ja ketjukoostumusten sementoituminen sekä pienemmällä vastuulla olleiden pelaajien astuminen aiempaa suurempiin rooleihin.

– Olemme löytäneet tietynlaisen harmonian kentällisiimme, eikä niihin ole tarvinnut liiemmin muutoksia viime aikoina tehdä, Iltola toteaa.

– Toki tässä on muutamia poissaoloja ja loukkaantumisia myös ollut, mutta aiemmin reserviin jääneet pelaajat ovat hienosti vastanneet huutoon sekä hoitaneet tarjoutuneen roolinsa moitteetta.

”Ei meillä ole vara alkaa nappeja takeistamme aukoa”

Suomi-sarjan alemman loppusarjan kotivoitolla S-Kiekosta viime lauantaina avannut Titaanit lähtee edessä olevan viikonlopun otteluihinsa kristallinkirkas päämäärä mielessään – nyt on todellakin paikka iskeä ja napata kohtalo täydellisesti omiin käsiin kevään pudotuspelimahdollisuuksia silmällä pitäen.

– Meille on tulevan kotituplamme ansiosta tarjolla oiva paikka repiä eroa takaa-ajajiin sekä samalla parannella asemiamme ”villi kortti” –paikoista taisteltaessa, kommentoi etukäteisasetelmaa Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Perjantai-iltana KSOY Areenalla kohdattava ja peräti seitsemän ottelun mittaisessa tappioputkessa vaeltava Haukat joutuukin tämän seurauksena ensimmäisenä nälkäisten kotkalaisten tähtäimeen, mutta minkäänlaiseen ylimielisyyteen punanutut eivät voi paikkansa jo kevään putoamiskarsinnoissa varmistaneita järvenpääläisiä vastaan sortua.

– Ei meillä ole vara alkaa nappeja takeistamme aukoa, vaan pikemminkin voisimme neuloa niihin varmuuden vuoksi yhden napin lisää, Iltola paaluttaa.

– Jollei asenteemme ole kunnossa, niin kyllä Haukat meitä pystyy siitä aivan varmasti rankaisemaan sekä iskemään kiekkoja maaliimme.

Niin... Titaaneilla on varmasti edelleen hyvässä muistissa se, miten joukkueelle kävi edellisellä kerralla Haukkojen kanssa samalla jäädytetyllä leikkikentällä temmeltäessä.

Entisen NHL-puolustaja Sami Heleniuksen johtama järvenpääläisorkesteri kun niittasi kotkalaiset tylysti kotikaukalossaan jatkoajalla kumoon, antaen todella hyvän muistutuksen siitä, mitä asenne ja keskittyminen olennaiseen merkitsevät jääkiekossa.

Titaanipiiskuri Iltolan mukaan punanuttujen on syytä keskittyä jälleen ennen kaikkea omaan tekemiseensä, jonka avulla jokainen vastaan asettuva vihulainen on aivan varmasti pätkittävissä.

– Meidän ei tarvitse omasta pelaamisestamme muuttaa yhtikäs mitään, vaan mennä eteenpäin samalla sapluunalla kuin edellisissäkin peleissä, ”Illi” selventää.

– Toki on mielenkiintoista nähdä millaisella tyylillä Haukat perjantaina Kotkaan saapuu – keskittyvätkö he jo hiomaan pelitapaansa tulevia putoamiskarsintoja silmällä pitäen vaiko pelaamaan oikein kunnon hurlumhei-kiekkoa sen suurempia murehtimatta?

Haukkojen ohella Titaanit kohtaa kotonaan myös toisen ennakkoon vaikeasti luettavan vastustajan, sillä lauantaina KSOY Areenalle astelee isäntiään haastamaan Jyväskylän ylpeys eli Liikunnan Riemu.

Sarjataulukossa neljä pistettä ja yhden sijan punanuttuja jäljessä olevat jyväskyläläiset hyökkäävät kotkalaisten kimppuun aivan varmasti ”tuli persauksiensa alla”, sillä Riemun ero karsintaviivan alla olevaan HCIK:hon kaventui keskiviikkona vain kahteen pisteeseen, kaarinalaisten haettua yllätysvoiton Porista.

Titaanit saakin sen myötä iskeä taas parhaan osaamisensa pöytään, sillä Riemu ei hevillä tule Kotkaan häviämään saati punanuttukannattajille ilon hetkiä tarjoilemaan.

– Vaikka Riemun olemmekin tällä kaudella kahdesti voittaneet, eivät ne todellakaan ole helpolla irronneet missään nimessä, Iltola mietiskelee.

– Emmeköhän me saa vastaamme jälleen tutun ja vahvalla asenteella rennonletkeää jääkiekkoa pelaavan Riemun, joka ei varmasti tule päästämään meitä tälläkään kertaa helpolla.

Kevättä kohti mentäessä pelien määrä pienenee kokoajan ja vastavuoroisesti taas niiden merkitys korostuu. Tästä syystä kiekkoyleisönkin olettaisi syttyvän lähtemään lehtereille omiaan kannustamaan, sillä pahimmassa tapauksessa kuluvaa kautta on enää reilut kaksi viikkoa jäljellä.

Titaanileirissä toivotaankin, että yleisö löytäisi tulevana viikonloppuna sankoin joukoin tiensä KSOY Areenan katsomoon, sillä nyt jos koskaan kaikki tuki on punanutuille kullanarvoisen tärkeää.

– Marginaalit ovat illasta toiseen pieniä ja vaikka nyt pelataankin alempaa loppusarjaa, ei pelin taso ole todellakaan huonoa, tokaisee titaaniluotsi Iltola ja jatkaa samaan hengenvetoon:

– Olemme pystyneet edeltävissä kotiotteluissamme pelaamaan viihdyttävää ja tuloksekasta lätkää, joten sitä samaa on tarkoitus esittää paikalle saapuvalle yleisölle myös tulevan viikonlopun koitoksissa!

Titaanien ja Haukkojen välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan KSOY Areenalla perjantaina (7.2.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroaTERVETULOA!

Lauantaina (8.2.) Titaanit puolestaan mittelee KSOY Areenalla voimiaan Kotkaan saapuvan jyväskyläläisen Riemun kanssa Suomi-sarjaottelussa, joka aloitetaan kello 17:00.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!