Pikauusinta Porvoossa

24.9.2020

Suomi-sarjan runkosarjan keskinäisellä kahinallaan viikko sitten Kotkassa avanneet Titaanit ja Hunters ottavat lauantaina pikauusinnan Porvoossa.
Suomi-sarjan runkosarjan keskinäisellä kahinallaan viikko sitten Kotkassa avanneet Titaanit ja Hunters ottavat lauantaina pikauusinnan Porvoossa.

Suomi-sarjan runkosarjan viime viikonloppuna voitolla sekä tappiolla avannut Kotkan Titaanit jatkaa taisteluaan myös kuluvalla viikolla tien päällä. Kohteekseen punanutut ottavat Porvoon ja Kokonniemen jäähallin, jossa kotkalaiset iskevät lyhyen ajan sisään toistamiseen yhteen ”paikallisvastustajansa” Huntersin kanssa.

Titaanien tosipelit starttasivat vajaa viikko takaperin kahdella kamppailulla, jossa punanuttumiehistön tunneskaala kävi sen molemmissa ääripäissä.

Perjantaisessa kotiavauksessa KSOY Areenalla Titaanit pelasi upean 60-minuuttisen, jonka päätteeksi vieraisilla käynyt Porvoon Hunters joutui poistumaan kaukalosta kallella kypärin kotkalaisten kannalta maukkaan 3-2-lopputuloksen siivittämänä.

Lauantaina taas Titaanien kuluvan kauden ensimmäinen Suomi-sarjan runkosarjan vierasottelu Järvenpäässä ei sujunut etukäteissuunnitelmien mukaisesti, sillä punanuttujen pelaaminen ei oikeastaan kolmatta erää lukuun ottamatta ollut missään vaiheessa edellisillan tasolla ja sen myötä taistoa isännöinyt Haukat kääräisikin lopulta sulkiensa suojiin 3-2-kotivoiton.

– Kieltämättä vähän kaksijakoinen fiilis avausviikonlopusta jäi, tokaisee Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Kaksijakoisuuden ymmärtää entistä paremmin Iltolan peratessa sekä Hunters- että Haukat-koitokset auki verbaliikkansa avulla.

– Perjantain ottelu oli meiltä erittäin hyvä kutakuinkin jokaisella pelin eri osa-alueella, enkä muista koska viimeksi olisin nähnyt Suomi-sarjassa noin kovatempoisen avauserän mitä se Hunters-kamppailussa oli, ”Illi” sanailee.

– Jos nyt jotain parannettavaa haluaa hakea, niin kyllähän se oli ylivoimapelaamisemme tehottomuus, joskin Hunters onnistui tylsyttämään sen vahvalla alivoimapelaamisellaan.

Titaanipiiskurin mieltä porvoolaisia vastaan käydyssä ”paikalliskahinassa” lämmitti eritoten peräpään tiiviys ja kotkalaisjoukkueen kokonaisvaltainen puolustuspelaaminen.

– Varsinkin maalivahti- ja puolustuspelaamisemme oli todella laadukasta, eikä kaverille montaa huippuvaarallista maalipaikkaa siunaantunut, Iltola kommentoi.

Haukkoja vastaan mitellyssä ottelussa kapealla pelaajarosterilla läpi viikonlopun operoinut Titaanit ei saanut samanlaista ”tappamisen meininkiä” päälle ja muutenkin punanuttujen tekemisestä paistoi pienimuotoinen väsymys.

– Lauantaina taas taisi hieman edellisilta vielä tuntua pelaajien kropissa väsymyksenä sekä samaten mielissä liian hyvänä fiiliksenä, Iltola mietiskelee.

– Emme saaneet Järvenpäässä parastamme irti oikeastaan kuin vasta päätöserässä, mutta se oli kuitenkin positiivinen asia, että joukkue yritti aivan loppuun asti hakea tasoitusta sekä voittoa.

Kokeneen kiekkomiehen mukaan syyt Haukoille kärsittyyn tappioon piilivät puhdin loppumisen ohella heikossa viimeistelytehokkuudessa, sillä harvemminhan sitä muutamalla tehdyllä täysosumalla vieraskaukalossa peliä voittaa.

– Kun emme sillä paikkamäärällä, jonka ottelun aikana loimme, saaneet kahta maalia enempää aikaiseksi, oli aika selvää, että tappiohan siitä tulee tilille, ”Illi” sanoo edelleen hienoinen pettymys äänessään.

Vaikkei Järvenpäästä tarttunutkaan mukaan muuta kuin kokemusta, oli vierailu ”Suomen Monte Carlossa” arvokas oppitunti nuorelle titaanimiehistölle.

– Jatkossa tuplapeliviikonloppujen ensimmäisen ottelun jälkeinen verryttely ja mielen lataaminen kohti uutta koitosta astuvat aika suureen rooliin, myöntää kotkalaiskäskyttäjä Iltola.

”Tyylipisteitä emme vieraista lähde hakemaan”

Avausviikonlopusta mukaan tarttuneiden kolme sarjapisteen ja siitä tulevan 1,5 pinnan ottelukohtaisen keskiarvon ansiosta Titaanit lähtee jatkamaan pelejään sarjataulukon 8. sijalta.

Kuinka ollakaan, keikkuu punanuttujen lauantain vihulainen – ”rakas kiistakumppani” ja ”paikallisvastustaja” – Porvoon Hunters paremman maalieronsa turvin yhden sijan (7.) kotkalaisten yläpuolella, napattuaan niin ikään kahdesta ensimmäisestä koitoksestaan tililleen tappion sekä keskiviikkoiltana Järvenpään Haukoista hakemansa 6-2-vierasvoiton.

Kokonniemen jäähallissa miteltävä pikauusinta tullee hyvin suurella todennäköisyydellä olemaan jälleen tulikivenkatkuinen, fyysinen ja vauhdikas jääkiekko-ottelu, jota kumpikaan osapuoli ei totutusti halua mistään hinnasta hävitä.

Jotta Titaanit pääsisi poistumaan porvoolaisten kotiluolasta voittajana kohti Kotkaa, on punanuttujen päävalmentajansa Mika Iltolan mukaan saatava aimo annos lisää terävyyttä siihen yhteen asiaan, jolla tiukan puolustuspelin lisäksi pelejä voitetaan – eli maalintekoon.

– Maalinteon tehokkuuteen meidän pitää jatkossa saada ehdottomasti lisää ruutia, Iltola naulaa.

Mitä taas tulee kotkalaisjoukkueen pelaamiseen yleensä, on Iltolalla siihenkin varsin selkeä näkemys.

– Vuoristoratamainen pelaaminen on asia, jota pitää miettiä niin valmennuksen kesken kuin joukkueenkin kanssa ja löytää yhdessä keinot, jolla pääsemme siitä eroon, ”Illi” viittaa Järvenpäässä ajoittain nähtyyn kiekkonäytelmään.

– Tottahan toki se on täysin ymmärrettävää, että väsyneille kavereille tulee ajatuskatkoja ja sen myötä virheitä, mutta siitä huolimatta pelaamisen ailahtelu ihan jo erienkin sisällä pitää saada kuriin.

Se on täysin pläkkiselvää, että Titaanien pitää nostaa pelillinen tasonsa jälleen todella korkealle, sillä oman Järvenpään vierailunsa aikana myrskyvaroituksen kyvyistään kotkalaisille antanut Hunters ei millään puolivillaisella tekemisellä kotonaan tule missään nimessä kaatumaan.

Titaaniluotsi on kuitenkin luottavainen oman miehistönsä toimintaan ja syykin siihen on selkeä.

– Huomasimme viime lauantaina Järvenpäässä, että pystymme pelin edetessä nostamaan tasoamme ja se on ehdottoman hyvä asia sekä osoittaa joukkueessa piilevän suuren potentiaalin, Iltola toteaa.

Viime viikonloppuna kahdessa pelissä vain 16 kenttäpelaajan voimin operoinut Titaanit toivoo saavansa Hunters-kamppailuun kaipaamiansa lisäapuja poissaolijoiden listalta, mutta varmaa se ei Iltolan mukaan kuitenkaan ole.

– Tämänhetkinen pelaajarosterin kapeus teettää ajatustyötä valmennukselle kentällisten luomiseen ja pelisuunnitelman tekoon sekä asettaa sen myötä omat haasteensa myös itse otteluihin, ”Illi” hymähtää.

Kuten aiemmin jo tämän jutun aikana todettiin, on lauantain ”paikallispelistä” tulossa jälleen kerran suurella varmuudella mielenkiintoinen spektaakkeli, sillä vastakkain asettuvat kaksi toisensa erittäin hyvin tuntevaa joukkuetta.

– Hunters taitaa olla meille tämän sarjan tutuin vastustaja, joten tuskinpa mitään yllätyksiä heidän taholtaan on luvassa – samanlaisella täryjyrälätkällä he varmasti tulevat taas päälle, aivan kuten tähänkin asti, lataa punanuttupiiskuri oman näkemyksensä kollegansa Mikko Juutilaisen luotsaamasta porvoolaismiehistöstä.

Jottei Hunters-merkkinen täryjyrä lanaisi punanuttuja liiskaksi jäänpintaan, on Titaanien oltava avauskiekon putoamisesta asti niin sanotusti pelin päällä ja pysyttävä ”ytimessä” niin pitkään, kunnes Kokonniemen jäähallin summeri törähtää viimeisen kerran lauantai-illan aikana.

– Meidän täytyy Porvoossa keskittyä vielä enemmän omaan puolustuspelaamiseemme ja laatia muutenkin pelitaktiikka sen mukaan, ettemme lähtökohtaisesti ole tällä kertaa se joukkue, joka pitää enemmän vauhtia sekä kiekkoa, Iltola naulaa tiukka ilme kasvoillaan.

– Tyylipisteitä emme vieraista lähde hakemaan, vaan nimenomaan tarjolla olevia sarjapisteitä!

Titaanit matkustaa lauantaina (26.9.) Porvoossa sijaitsevaan Kokonniemen jäähalliin, jossa kello 16:00 alkavassa Suomi-sarjakoitoksessa vastaan asettuu kotijoukkue Hunters.