Daavid vastaan Goljat

13.11.2020

Daavidin ja Goljatin eli Titaanien sekä Raahe-Kiekon välisestä kohtaamisesta on luvassa KSOY Areenan lauantai-illassa todella ankara taisto voitosta.
Daavidin ja Goljatin eli Titaanien sekä Raahe-Kiekon välisestä kohtaamisesta on luvassa KSOY Areenan lauantai-illassa todella ankara taisto voitosta.

Kuluvan kiekkoviikon huipennus mitellään lauantai-iltana Kotkassa ja tarkemmin ottaen KSOY Areenalla, jossa viime aikoina aikamoista tuloksellista matalalentoa liidellyt Kotkan Titaanit iskee yhteen alkukaudella voitosta voittoon marssineen sarjajohtaja Raahe-Kiekon kanssa. Kyseessä on siis aito Daavid ja Goljatin kohtaaminen, jonka vienee lopulta nimiinsä se osapuoli, joka tahtoo voittoa enemmän nimiinsä sekä on valmis maksamaan siitä vaadittavan hinnan.

Suomi-sarjan runkosarjasta on tulevan lauantain jälkeen taisteltu Titaanien osalta tasan kolmannes eli 10 ottelua. Raahe-Kiekkoa vastaan kamppailtavan kahinan lopputuloksesta riippuen, punanutuilla on kasassa 8-11 pistettä, jotka oikeuttanevat sarjataulukon alemman kastin sijoituksiin.

Kotkalaisten alkukausi on siis ollut varsin vaikea, eikä harjoitusotteluissa päälle saatu hyvä tulosvire kantanut lopulta kuin muutamien ensimmäisten kierrosten pelien ajan.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola onkin syystä ollut pettynyt omiensa menoon, joille Suomi-sarjan kovuus on ainakin osittain tuntunut iskevän varsin tylyllä tavalla päin pläsiä.

– Tulosodotukset olivat kieltämättä aika paljon kovemmat, Iltola mietiskelee totinen ilme kasvoillaan.

– Suomi-sarja on tällä kaudella todella kovatasoinen ja ehkä siinä sitten osalle pelaajista se on tullut jopa jonkinlaisena yllätyksenä, jonka myötä he ovat joutuneet opettelemaan sarjan tavoille.

Viiden ottelun mittaisessa tappioputkessa tällä hetkellä tarpova ja sarjassa vasta 12. sijalla majaileva titaanimiehistö ei voi missään nimessä edelleenkään jäädä tulee makaamaan, vaan työnteon on tukalasta tilanteesta ja hermoja kiristävistä tuloksista huolimatta jatkuttava.

– Ei tässä ole mitään muuta keinoja kuin harjoitella ja luottaa siihen, että omia pelillisiä asioita parantamalla voittojakin alkaa sieltä taas tulla, myöntää punanuttupiiskuri Iltola.

– Se on toki selvää, ettei muutos tapahdu hetkessä ja tässä tulee nyt vain kaikin puolin olla riittävän kärsivällinen.

Vaikkei Titaanit ole viimeisimmissä peleissä kyennyt maistelemaan voiton mukanaan tuomaa jumalaista nektariinia, voisi joku todeta kotkalaisilla olevan yllättävänkin helpot lähtökohdat edessä olevaan kotikoitokseen, jossa vastaan asettuu 10 perättäisen voiton putkessa ja vailla ensimmäistäkään tappiota Suomi-sarjan kärjessä porhaltava Raahe-Kiekko.

Kukaan kun tuskin odottaa punanutuilta sarjan suurinta mestarisuosikkia vastaan yhtikäs mitään, eli Titaanien olisi klassista ”takaa on helppo tulla” –sanontaa mukaillen iskeä luu kurkkuun raahelaisvieraille.

Kotkalaiskäskyttäjä Iltola on kuitenkin asioista täysin eri mieltä.

– Mielestäni lähtökohdat ovat meille aivan hemmetin vaikeat, ”Illi” täsmentää.

– Alla on edeltävän kotipelin suoritus, joka ei mennyt meiltä todellakaan nappiin ja lisäksi nyt vastassa on sarjan suurin ennakkosuosikki, joka on aloittanut kautensa pelkillä voitoilla.

Vaikkeivät asiantuntijat ja suuri yleisö ehkä odotakkaan ottelusta mitään muuta kuin Raahe-Kiekon voittomarssin jatkumoa, on kotkalaisleirissä vallalla toisenlainen suunnitelma.

– Meidän ei nimenomaan pidä odottaa yhtikäs mitään, vaan pyrkiä yksinkertaisesti pelkästään voittamaan, Iltola naulaa.

”Paistaa se aurinko aina joskus risukasaankin”

Lyödäänpä faktat välittömästi tiskiin lauantai-illan vierasjoukkueen osalta, etteivät ne jää kenellekään epäselväksi.

Viime kaudella Suomi-sarjan parhaaksi päävalmentajaksi valitun Joni Hannukselan luotsaama Raahe-Kiekko on ehtinyt pelata yhteensä 10 runkosarjaottelua, voittanut niistä jokaisen ja luovuttanut vain kaksi vaivaista pistettä vastustajille voittolaukauskilpailuihin venyneiden koitosten jälkeen.

Kyseessä on siis todellinen ”Suomi-sarjan Goljat”, joka on ehtinyt ensimmäisen kolmanneksen aikana näyttää, etteivät pelaajistoon isketyt isot panostukset ole menneet hukkaan, jonka myötä sarjan suurimman mestarisuosikin leima onkin liimattu entistä tiukemmin raahelaisten otsalohkoon.

Titaanileirissä tiedostetaan Hannukselan johtaman vastustajan vaarallisuus ja kysyttäessä kotkalaiskollega Mika Iltolalta sitä, millä keinoilla Raahe-Kiekko kaatuu, on vastaus varsin yksiselitteinen.

– Ei ainakaan sillä tavalla kuin viime lauantaina, ”Illi” tokaisee ja jatkaa samaan hengenvetoon:

– Meidän pitää ottaa kananmunat pois kainaloista ja jättää käsilaukut pukuhuoneen puolelle sekä napittaa palttoot aivan helvetin korkealle kiinni – asenne ja tahtotila pitää olla tapissa, mikäli mielimme sarjajohtajan kaataa.

Raahelaiset ovat voittokimaransa aikana venyttäneet vastapuolen maaliverkkoa viiden osuman ottelutahdilla, johon muun muassa nimet Jarno Palola, Joni Suominen, Jesse Häkkinen ja kumppanit antaneet jo ennakkoon varsin hyvät lähtökohdat.

Mihinkään maalintekotalkoisiin Titaanien ei siis missään nimessä kannata ”ratsumiesten” kanssa lähteä, vaan pyrkiä puolustamaan mahdollisimman tiiviisti ja iskeä siinä kohtaa kuolettavan kovaa, kun paikka aukeaa.

– Raahe-Kiekolla on mielestäni kasassa sarjan selkeästi tulivoimaisin hyökkäys ja heillä on muutenkin kokonaisvaltainen viisikkopeli joukkueena hyvin hallussa, luettelee Iltola lauantaisen vihulaisen vahvuuksia.

– Näkisin kuitenkin, että se sauma, johon meidän pitää iskeä piilee heidän peräpäässään ja sinne pitää saada kiire sekä hätä aikaiseksi.

Luvassa on mitä suurimmissa määrin titaaninäkökulmasta katsottuna käynnissä olevan sesongin kovin koitos, johon ”Daavidin” asemasta lähtevät punanutut hamuavat selkänojaa kannattajiensa taholta.

– Haastajiahan me eittämättä olemme, vaikka kotikaukalossamme saammekin pelata, muttei se kuitenkaan tarkoita sitä, ettemmekö pystyisi sarjajohtajaa kaataamaan, valaa Iltola uskoa omiinsa.

– Paistaa se aurinko aina joskus risukasaankin, joten kaikki vain hallille katsomaan hyvätasoista suomisarjajääkiekkoa ja kannustamaan kotijoukkue voittoon!

Titaanien ja Raahe-Kiekon välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan KSOY Areenalla lauantaina (7.11.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Ottelussa on Suomen Jääkiekkoliiton ohjeistuksen mukaisesti kasvomaskin käyttöpakko.

Liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroaTERVETULOA!