Vierasvoito(i)lla pudotuspelijunan kyytiin

4.3.2021

Titaanit taistelee tulevana viikonloppuna (5.–7.3.) pääsystä Suomi-sarjan varmasti värikkäisiin pudotuspeleihin kohtaamalla vieraskaukaloissa sekä Haukat että Pyryn.
Titaanit taistelee tulevana viikonloppuna (5.–7.3.) pääsystä Suomi-sarjan varmasti värikkäisiin pudotuspeleihin kohtaamalla vieraskaukaloissa sekä Haukat että Pyryn.
Ruudun kautta voit katsoa suorana muun muassa Titaanien vierasottelut sekä paljon muuta urheilua: https://www.ruutu.fi/urheilu
Ruudun kautta voit katsoa suorana muun muassa Titaanien vierasottelut sekä paljon muuta urheilua: https://www.ruutu.fi/urheilu

Suomi-sarjan runkosarja paketoidaan tulevana viikonloppuna kauniiseen pakettiin ja mikä parasta, panokset pudotuspeliviivan pinnassa ovat mitä hekumallisimmat. Kotkan Titaaneilla kaikki valtit ovat omissa käsissä, sillä punanutut hoitaa itsensä vuorenvarmasti pleijarijunan kyytiin voittamalla normaalilla peliajalla jommankumman edessä olevista vierasotteluistaan.

Titaanit petasi edeltävän viikonlopun HCIK-kotivoitollaan itselleen maukkaat asetelmat Suomi-sarjan päätöskierroksille.

Tällä hetkellä viimeisellä mahdollisella paikalla eli 12. sijalla sarjataulukossa majailevat kotkalaiset pelaavat vielä kaksi vierasottelua, perjantaina Järvenpäässä sekä sunnuntaina Nokialla, joista toisen normaalin peliajan puitteissa voittamalla, varmistavat punanutut itselleen pääsyn kevään kiimamatseihin eli pudotuspeleihin.

Tokihan Titaaneille saattaa riittää jopa jääminen kokonaan ilman pisteitä, mikäli sunnuntaina Uusikaarlepyyssä vieraileva Laser HT häviää Muik Hockeylle viimeisen runkosarjataistonsa, mutta sen mahdollisuuden varaan Henri Holmströmin johtama punanuttumiehistö ei halua laskea yhtikäs mitään.

– Ei meidän edelleenkään pidä ottaa mitään turhia paineita pelien panoksista tai muista toispuoleisista asioista – se menee muuten liialliseksi puristamiseksi, mikäli alamme miettiä, että nyt pitää saada pisteitä ja voittoja, Holmström tokaisee.

– Tarkoituksemme on jälleen pitää suoritustunne sekä peleihin valmistautuminen samanlaisena kuin tähänkin asti ja uskoa niihin meidän voittaviin juttuihin, joiden avulla lähdemme taas tulosta hakemaan.

Jottei kotkalaisten tosiaankaan tarvitsisi toivoa uusikaarlepyyläisten kotivoittoa tai vastavuoroisesti HC Giantsin kahta normaalin peliajan tappiota, jolloin Titaaneille riittäisi yksikin piste pudotuspelipaikan varmistamiseen, on punanuttujen vihdoin ja viimein kyettävä karistamaan kuluvan kauden aikana joukkueen selkään kiivennyt vieraspeikko sieltä pois.

Titaanit kun ei ole onnistunut tähän mennessä pelaamissaan kahdeksassa matkamatsissa poimimaan tililleen kuin kaksi vaivaista sarjapistettä, joutuen jok’ikinen kerta poistumaan kaukalosta tappio niskassaan.

Sen myötä ei olekaan kovin suurin ihme saati salaisuus, että kotkalaiset lähtevät edessä oleviin Haukat- ja Pyry-kamppailuihin pelaamaan juuri sillä samalla sapluunalla, joka on viimeisimmissä kotipeleissä osoittanut toimivuutensa sekä tuonut tilille myös niitä kaikkien haluamia voittomerkintöjä.

– Ei meidän ole mitään järkeä lähteä mihinkään maalintekokilpailuun kummassakaan vierasottelussa, sillä pitkässä juoksussa sellainen tyyli on aina aivan täyttä kolikonheittoa, toteaa Holmström painokkaasti.

– Tarkoituksemme on pelata jälleen puolustuksen kautta ja väsyttää vastustajat viidellä pelaajalla säntillisesti keskustaa ja omaa aluettamme puolustaen – se tyyli tepsi kotona ja uskon samojen lääkkeiden toimivan myös vieraissa.

Koska pelien panokset ovat titaaninäkökulmasta katsottuna todella kovat, ei kotkalaisvalmennuksen taida tarvita liiemmin ”heittää bensaa liekkeihin” tai tehdä oikein mitään lupauksia saati ylimääräisiä kommervenkkeja mahdollisesta pääsystä kevään kiimapeleihin, vai kuinka?

– Uskon joukkueelle olevan aivan riittävän ison porkkanan se, jos ja kun me vielä tänä keväänä pudotuspelejä pelaamme, ”Holle” sanailee.

– Suurempaa pelien etukäteisliekitystä ei ole tähänkään mennessä tarvinnut tehdä, sillä joukkueella on jo itsellään sen verran vapautunut ja vahva tekemisen meininki, että se on itse pumpannut itsensä pelipäivinä riittävän kovaan iskuun.

”Taas olisi putki pätkittävänä”

Kuten todettua, ei Titaanit ole vielä päässyt maistelemaan voittonektaria vierasmatkoillaan. Nyt olisikin mitä ideaalein paikka heittää kyseinen demoni romukoppaan ja nauraa sen jälkeen vapautuneesti päälle.

Helpolla toki voitot saati pisteet eivät tulevana viikonloppuna ole matkaan revittävissä, sillä sekä perjantaina kohdattava Haukat että sunnuntaina vastaan asettuva Pyry hamuavat itselleen parhaita mahdollisia sijoituksia ensi viikolla alkavissa pudotuspeleissä sekä näin ollen pistävät varmasti kaikkensa peliin kotkalaiset kaataakseen.

– Taas olisi putki pätkittävänä ja siinä touhussahan olemme tähän mennessä varsin hyvin onnistuneet, Titaanien päävalmentaja Henri Holmström naurahtaa.

Varsinkin vieraissa pelien alut ovat olleet kotkalaisille vaikeita paikkoja ja muutenkin samanlaisen sykkeen, kuin mitä kotikaukalossa pelatessa, löytämiseen on kulunut liian pitkän aikaa, jolloin voittotaistelu on usein ollut jo taputeltuna.

Näihin epäkohtiin pyritään Holmströmin mukaan keksimään jotain uutta, jottei muun muassa Porissa koronatauon jälkeen nähty uneliaisuus taiston alkukympin aikana pääsisi uusiutumaan.

– Valmistautumiseen pitää yhdessä joukkueen kanssa miettiä sekä keksiä jotain normaalista poikkeavaa – mitään kaniineja ei hatusta vedellä, mutta jonkinlainen lisäbuusti on varmasti kehitteillä, ”Holle” paljastaa.

Titaanien ensimmäinen koetinkivi ja samalla mahdollisuus tarjoutuu eteen perjantai-iltana todelliseen ”primetime”-aikaan Järvenpään K-Rauta Areenalla, jossa kumimuikku lyödään pelin alkamisen merkiksi jäähän vasta kello 19:50.

Suomi-sarjatasolla varsin eksoottinen pelin alkamisaika yhdistettynä todella vahvasti viime kierroksilla pelanneen haukkaparven kohtaamiseen ei varmasti ole se helpoin mahdollinen kombo lähteä metsästämään tarvittavaa vierasvoittoa.

– Onhan se kieltämättä varsin haastava tilanne matkustaa pitkän viikon ja työ- sekä opiskelupäivän päätteeksi Järvenpäähän ja olla parhaimmillaan noin myöhään alkavassa ottelussa, mutta sen kanssa on vain elettävä, kotkalaiskäskyttäjä Holmström kommentoi.

Oman paikkansa pudotuspelijunan kyydissä jo aiemmin varmistanut Haukat on koronatauon jälkeen voittanut neljästä pelaamastaan ottelusta kolme ja ainoa tappiokin on kirjattu järvenpääläisten tilille viime sunnuntaina HCIK:n vieraana, joten se jo kertoo siitä vireestä, jolla Jarmo Räihän kaitsema lintuparvi tällä hetkellä liihottaa eteenpäin.

– Huonoa jengiä emme todellakaan tule vastaamme saamaan – sen ovat jo järvenpääläisten otteet koronatauon jälkeen kaikille osoittaneet, Holmström toteaa.

Se on kuitenkin selvää, että mikään ylitsepääsemättömän vaikea vastus ei niin ikään asetu vastaan, sillä Titaanit on kertaalleen kuluvalla kaudella onnistunut Haukat jo kepittämään.

Punanuttupiiskuri Holmström onkin videoiden avulla pyrkinyt löytämään järvenpääläisten tekemisestä sellaisia asioita, joihin punanutut omalla pelaamisellaan voisivat kuolettavasti taiston aikana iskeä.

– Omalla alueella meidän pitää olla ehdottoman hereillä kokoajan ja valmiita kamppailemaan, ottamaan iskuja vastaan sekä pystyttävä pelaamaan paineen alla riittävän fiksusti, sillä Haukat on erittäin hyvä riistopelaamisessa, josta he hyvin pitkälti suurimman osan maalipaikoistaan luovat, ”Holle” mietiskelee.

– Haukkojen pelaamisessa on tiettyjä juttuja, joihin olemme kiinnittäneet erityishuomiota ja niihin me pyrimme myös kovaa iskemään, muttei siitä vielä tässä vaiheessa sen enempää.

Haukkojen ohella Titaanit taittaa toisenkin vihulaisen kanssa peistä kaukalossa tulevan viikonlopun aikana, sillä kotkalaiset paketoivat Suomi-sarjan runkosarjarupeamansa sunnuntaina Nokialla.

Kotijoukkue Pyry on vuosien saatossa varsinkin kotikaukalossaan ollut todella vaikea vastus Titaaneille, josta viimeisin osoitus löytyy viime lokakuulta, nokialaisten oltua parempia maalein 5-3.

– Nokian jäähalli on jostain syystä ollut aina todella veemäinen paikka vierasjoukkueelle pelata, hymähtää Holmström.

Suurin yksittäinen syy kyseiseen veemäisyyteen löytyy varmasti vuodesta toiseen vahvasta kotijoukkueesta, joka ei hevillä ole vierailleen edes armopaloja mukaan antanut.

Nyt sellaiseen tosin saattaisi olla varsin hyväkin sauma, sillä Niko Raiskion luotsaaman Pyryn pelaaminen ei kauttaaltaan ole koronatauon jälkeen ollut siinä kuosissa, kuin mihin nokialaisten kohdalla on aiemmin totuttu.

– Pyry on ollut tällä kaudella mielestäni aikamoinen kameleonttijoukkue, sillä heidän pelaamisensa ja tyylinsä on vaihdellut vähän ottelusta toiseen, enkä kunnolla ole saanut kiinni siitä, mitä mahdollisesti on tuloillaan, tuumii titaaniluotsi Holmström.

Joka tapauksessa Titaanien on pistettävä kumpanakin iltana paras osaamisensa pöytään ja pelattava ennen kaikkea joukkueena, jotta tavoitteena oleva paikka pudotuspelijunan kyydissä ei jäisi muiden varaan.

Mikäli päävalmentaja Holmströmiä on vain uskominen, ja toisaalta miksei olisi, hoitavat punanutut ihan itse hommat niin, ettei muiden tekemisistä tarvitse välittää pennin vertaa.

– Me otamme edessä olevista peleistä kaksi vierasvoittoa ja kuusi sarjapistettä sekä suuntaamme niiden avulla katseet kohti pudotuspelejä!

Titaanit matkustaa perjantaina (5.3.) Järvenpäähän, jossa pesäänsä K-Rauta Areenalla hallinnoiva Haukat isännöi kello 19:50 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan runkosarjakoitosta.

Sunnuntaina (7.3.) punanutut puolestaan hyökkäävät Nokialle ja testaavat Nokian jäähallissa vieraitaan kestitsevän Pyryn kotivireen kello 16:00 alkaen miteltävässä Suomi-sarjaottelussa.

Otteluihin ei koronarajoitusten vuoksi ole yleisöllä sisäänpääsyä – kamppailut ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Ruutu Urheilu-palvelusta!