Haukkojen tehokkuus Titaanien turma

10.12.2021

Titaanisentteri Santeri Salmisen perjantaisen taiston päätöserässä laukoma 3-1-kavennus jäi kotkalaisten kannalta katsottuna lopulta varsin laihaksi lohduksi.
Titaanisentteri Santeri Salmisen perjantaisen taiston päätöserässä laukoma 3-1-kavennus jäi kotkalaisten kannalta katsottuna lopulta varsin laihaksi lohduksi.

Jääkiekko-ottelut voitetaan aina tekemällä maaleja ja estämällä kaverin aikeet samaan hommaan. Näissä asioissa Järvenpäähän matkannut Titaanit oli tällä kertaa Haukkoja ratkaisevasti perässä, jonka myötä perjantai-iltainen Suomi-sarjan runkosarjakamppailu päättyi lopulta punanuttujen kannalta tappiollisiin 4-1 (2-0, 1-0, 1-1) –lukemiin.

Haukat – Titaanit 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)

02:42 1-0 Peter Jurvelin (Jere Kivinen, Joseph Hawkins-Kinebuchi)
12:01 2-0 Jere Ylikärppä (Niko Lottanen, Leevi Leipijärvi) VoM
39:10 3-0 Peter Jurvelin (Jussi-Pekka Jokinen, Tuomas Tilli)
45:28 3-1 Santeri Salminen (Juuso Hoikka, Simo Kauppinen)
58:48 4-1 Tuomas Tilli (Niko Lottanen)

Maalivahdit:

Haukat – Niku Halla-aho 13+5+21= 39 torjuntaa
Titaanit – Jakob Brandner 8+19+10= 37 torjuntaa (poissa 57:56-58:48)

Jäähyt:

Haukat 4 x 2min= 8min
Titaanit 7 x 2min + 1 x 10min= 24min

Kuluvan vuoden viimeiselle vieraspelireissulleen hivenen vajavaisella pelaajarosterilla startannut Titaanit ei saanut kovasta taistelustaan huolimatta halumiaan asioita eli voittoa saati edes pisteitä mukaansa Järvenpään perjantai-illasta.

Suurin syy punanuttujen toiseen perättäiseen tappioon oli se, että kotijoukkue Haukat oli verrattain tylyn tehokas omissa maalipaikoissaan, kun taas kotkalaisilta puuttui se viimeinen tiikerinsilmä oman tontin osuessa kohdalle.

– Jos meillä on edeltävissä peleissä maalinteko onnistunut vähän sinne päin rätkimällä, niin tänään varsinkin ne tukitoimet hyökkäyspäässä loistivat poissaolollaan, totesi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Kun saimme rakennettua tekopaikan, ei maalin edessä ollut yhtikäs ketään tekemässä maskia tai lyömässä ripareita sisään.

Kaiken hyvän lisäksi Haukat sai vielä kamppailuun varsin lentävän lähdön, kun Peter Jurvelin rikkoi titaanivahti Jakob Brandnerin nollan vain vajaan kolmen minuutin tahkoamisen jälkeen, laukomalla räväkällä rannevedolle limpun kotkalaisrysän oikeaan yläkulmaan.

– Se oli täysin meidän omaa hölmöyttämme ja vaikka veto olikin todella laadukas, niin siitä huolimatta harvoin 1-3-alivoimahyökkäyksestä tulee maalia omiin, Holmström manasi harmistuneena.

Aikaisesta johtomaalista selkeästi lisää intoa ja virtaa saanut kotijoukkue nappasi pelin hallintakapulan sen jälkeen tiukasti näppeihinsä sekä alkoi hitaasti, mutta sitäkin varmemmin repiä lisää eroa punanuttuihin.

Lisää nannaa järvenpääläisille tarjoilikin sen myötä toistamiseen avauserässä titaaniverkkoa pöllyttänyt Jere Ylikärppä, joka sai täysin rauhassa lapioida Niko Lottasen poikittaissyötöstä pelivälineen ohi voimattoman Brandnerin.

Kun tähän päälle Titaanien vielä alkoi tapojensa mukaisesti napsia rangaistuksia, joutui kotkalaiskassari oikein kunnolla töihin pitääkseen oman miehistönsä vielä pelissä mukana.

Punanuttujen onnistui osin taidolla sekä osin tuurillakin selvittää Haukkojen pakkopeliaikeet, mutta kertaalleen kuitenkin rävähti vielä ennen toista erätaukoa, tehokkaalla tuulella olleen Jurvelinin nostaessa rystyltä kiekon aivan putken alle ja vieden näin isännät jo kolmen maalin karkumatkalle.

– Yleisilme joukkueella oli läpi kamppailun ihan hyvä, mutta tietyissä tilanteissa vähän nukuimme ja kaveri rankoi niistä sitten varsin kovalla kädellä, ”Holle” mietiskeli viitaten muun muassa juurikin ajassa 39:10 syntyneeseen 3-0-osumaan.

Huttunen ”telakalle” – ja jääpusseille muutenkin käyttöä

Moni Järvenpään K-Rauta Areenan lehtereille vaivautuneista 162 silmäparista saattoi luulla pelin olevan taputeltu ennen sen päätöserää, mutta sisuuntunut Titaanit todisti tämän luulon täysin vääräksi.

Vaikkeivät kotkalaiset onnistuneet lopulta kuin kertaalleen Santeri Salmisen toimesta iskemään kiekon hienosti torjuneen haukkavahti Niku Halla-ahon selän taakse, eivät tarjolla olleet kolme sarjapistettä todellakaan ilmaiseksi järvenpääläisten pussukkaan löpsähtäneet.

Siinä missä Haukkojen liito alkoi jo vahvanoloisesti hyytyä, eikä luistin liikkunut enää aiempien erien malliin, saivat punanutut kaivettua naftaliinista vielä parikin lisävaihdetta ja lyötyä lämän tiskiin oikein kunnolla.

Perjantai-illan taiston viimeinen kaksikymppinen olikin sitä myöten lähestulkoon klassista yhtä päätä, Titaanien myllyttäessä raivokkaasti kiekkoa syvään ja kamppaillessa antautumuksella jokseenkin voipuneen näköistä isäntäänsä vastaan.

Sen verran Haukat kuitenkin jaksoi skarpata, että muutamia vaaranpaikkoja lukuun ottamatta Halla-ahon ei tarvinnut tolppiensa välissä täristä takaiskun pelosta, sillä sen verran märkää tuntui titaanipelaajien ruuti tekopaikoissa olevan kautta linjan.

Kotkalaisten takaa-ajon onnistumista vaikeutti vielä entisestään se, että vahvassa peli- ja maalivireessä viime aikoina ollut Erkka Huttunen putosi pois pelistä jo ottelun alkuhetkillä alaraajavamman vuoksi, kaventaen näin entisestään ohkaisella materiaalilla matkassa olleiden punanuttujen iskukykyä.

– Lähdimme otteluun jo muutenkin aika ohkaisella miehityksellä, niin ottaahan se aivan hemmetisti pattiin, kun todella hyvin pelannut Huttunen putosi kutakuinkin samantien rivistöstä pois, puhalteli Titaanien päävalmentaja Henri Holmström pettyneenä.

Vaikka Titaanit kuinka rummutti, taklasi, repi, raastoi ja teki aivan kaikkensa Haukat kiinni saadakseen, ei kiekko suostunut millään tottelemaan sekä menemään kotijoukkueen maalivahti Halla-ahon selän taakse.

Punanutut ottivat vielä lopussa aikalisän sekä oman kassarinsa Jakob Brandnerin pois maaliltaan, mutta edes kuudella kenttäpelaajalla pelaaminen ei luonannut riittävän tehokkaasti ja lopulta se olikin juuri Haukat, joka pääsi helpottuneena juhlimaan Tuomas Tillin tyhjiin laukomaan 4-1-täysosumaa.

Kotkalaisjoukkueen käskyttäjä Holmström oli luonnollisesti taiston tauottua allapäin, kun kova taistelu ei tuonut haluttua lopputulemaa välillä varsin fyysiseksikin äityneestä yhteenotosta.

– Taistelun puutteesta en voi taaskaan omiani syyttää – pelin jälkeen pukuhuoneessa oli nimittäin sen verran paljon jääpusseja käytössä, ”Holle” tokaisi.

Lisää kivuliaita taisteluosumia ottanut kotkalaismiehistö ei aivan vielä pääse ottamaan ansaitsemaansa lepoa, sillä ennen joulutaukoa olisi yksi kova koitos vielä edessä – syyskauden yllättäjä Muik Hockey saapuu nimittäin sunnuntaina Titaanien vieraaksi Vaasan Koulunäkki Areenalle.

– Tällä peli-ilmeellä ja taistelulla kun ylihuomenna kotiaskiin astumme, voin sen sanoa jo näin etukäteen, että helpolla eivät uusikaarlepyyläiset tule ottelussa pääsemään – se on aivan varma juttu, Holmström paalutti loppukaneetikseen.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Ida Kvistin kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ylihuomenna sunnuntaina (12.12.), kun punanuttujen vieraaksi syyskauden viimeiseen peliin Kotkaan saapuu Uusikaarlepyyn ylpeys Muik Hockey.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – halliin sisäänpääsyyn vaaditaan kaikilta yli 16 vuotta täyttäneiltä katsojilta koronapassi ja henkilöllisyystodistus.

Liput kamppailuun maksavat 12 sekä 8 euroa (alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen).

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!