”Siinä vaiheessa allekirjoittaneen kannattaa lähteä ajamaan vaikka taksia”

20.1.2023

Titaanit ajaa edelleen vimmatusti takaa edellä porhaltavia päävastustajiaan, joihin muun muassa juurikin sunnuntaina Kotkaan saapuva ja samoista sijoista sarjataulukossa taisteleva S-Kiekko eittämättä kuuluu.
Titaanit ajaa edelleen vimmatusti takaa edellä porhaltavia päävastustajiaan, joihin muun muassa juurikin sunnuntaina Kotkaan saapuva ja samoista sijoista sarjataulukossa taisteleva S-Kiekko eittämättä kuuluu.

Kuluvan kevään ensimmäistä voittoaan metsästävä Titaanit ei ole edelleenkään menettänyt uskoaan paremmasta huomisesta. Pelkällä uskomisella punanutut eivät kuitenkaan Suomi-sarjan jumbopaikalta ylemmäs taulukossa nouse, vaan kyseinen temppu alkaa pikkuhiljaa vaatia myös tasaisempaa suorittamista sekä ennen kaikkea tekoja kaukalon puolella käsin. Sen myötä tulevan viikonlopun Pyry- ja S-Kiekko-koitokset ovatkin kotkalaisille mitä osuvimpia paikkoja kurssin kääntämiseen sekä orastavan tappioputken katkaisemiseen.

Titaanit on kuluvan vuoden puolella pelannut kolme Suomi-sarjan runkosarjaottelua ja hävinnyt niistä jokaisen. Sen myötä kotkalaisten sijoitus sarjataulukossa on valahtanut pahnan pohjimmaiseksi ja ero suoran säilyjän paikoille sekä kutakuinkin myös pudotuspelijunan kyytiin on revennyt noin kymmenen pisteen mittaiseksi.

Punanuttuleirissä tiedostetaan varsin hyvin se fakta, ettei nähdynlainen tuloskunto voi enää kovin pitkään jatkua, sillä silloin kohtalona on mestaruustaistelun sijaan tiukka vääntö sarjasopimuksen uusimisesta.

Edeltävänä viikonloppuna Titaanit osoitti jo merkkejä paremmasta, vaikkeivät Hunters- (1-6) ja HCIK-kahinoiden (0-5) lopputulemat sellaista olletkaan, jotka punanuttupiiskuri Henri Holmström olisi miehistönsä tavoin halunnut niistä tilastoihin lyötävän.

Kotkalaiset kun kaatuivat sekä Vaasan Koulunäkki Areenallaan että Kaarinan Tele1 Areenalla hyvin pitkälti siihen, ettei paketti sekä ajatus pysynyt olennaisessa täyttä peliaikaa.

– Tällä hetkellä pelaamisessamme sakkaa kaikkein eniten se, että fokuksemme ei yksinkertaisesti tunnu pysyvän riittävän hyvin kasassa otteluiden aikana, sillä annamme jatkuvalla syötöllä luvattoman helppoja osumia vastustajille kardinaalivirheidemme seurauksena, Holmström analysoi.

– Oman maaliverkkomme liian usein soimisen vastapainoksi emme tällä hetkellä myöskään pysty itse tekemään riittävästi maaleja, vaikka paikkoja meillä on peleistä toiseen aivan riittämiin.

Vaikka Titaanit onkin nyt orastavassa tappioputkessa, eikä tuloksen teko luonnistu kotkalaisten haluamalla tavalla, eivät vaikeat ajat ole Holmströmin mukaan näkyneet millään muotoa punanuttujen arjessa.

– Painamme edelleen samalla pieteetillä hommia päivästä sekä illasta toiseen, eikä se mahdollinen huono fiilis ainakaan valmennukselle päin ole välittynyt oikein millään tavalla.

– Uskoisin meidän sen nimittäin kyllä huomaavan, mikäli siellä jotain huumorin loppumiseen viittaavaa olisi.

Jollei titaaniluotsin mukaan joukkuehenki ole rakoilemassa, ei uskokaan paremmasta huomisesta ja edelleen tilastollisesti täysin mahdollisesta pudotuspelipaikasta ole karannut kotkalaisten mielistä yhtikäs mihinkään.

– Siinä vaiheessa allekirjoittaneen kannattaa lähteä ajamaan vaikka taksia, jos meiltä usko omiin mahdollisuuksiimme tässä touhussa menee – silloin kannattaa sitten ottaa uusi mies valmennushommiin, ”Holle” alleviivaa.

Pelkkä uskominen ei kuitenkaan kohta enää riitä, mikäli tulosta ei ala tulla selkeästi tasaisempaan tahtiin ja juuri sitä Titaanit lähteekin omaan juttuunsa edelleen visusti luottaen edessä olevan viikonlopun (21.–22.1.) Pyry- ja S-Kiekko-kamppailuista hakemaankin.

– Ei meidän kannata enää tässä vaiheessa kautta lähteä hirveämmin mitään pelaamisessamme muuttelemaan, Holmström toteaa.

– Meidän on vain uskottava siihen omaan juttuumme ja siihen, että se kantaa vaikeammillakin hetkillä.

Kaikki mahdollinen tuki on nyt tarpeen

Sarjataulukkoa katsomalla lauantaina Nokialla miteltävä sarjakärjen ja -jumbon keskinäisen kohtaamisen voisi olettaa olevan jo ennen kiekon jäähän putoamista selvää pässinlihaa.

Niin... oletushan on tunnetusti kaikkien munausten äiti, eli pelataanpa nyt peli kuitenkin ensin ja katsotaan sitten vasta miten hyvin Titaanit pystyi pistämään kapuloita lähes konemaisen varmaotteisesti läpi kuluneen kauden suorittaneen Pyryn rattaisiin.

– Eihän meidän tarvitse lauantaina kuin ilmoittautua Nokialla paikalle ja saada nimemme pöytäkirjaan, niin tarjolla olevat kolme sarjapistettä siirtyvät suoraan meidän pussukkaamme, naurahtaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström, vakavoituen kuitenkin välittömästi läpänheittonsa jälkeen.

Pelaamistaan 23 runkosarjaottelusta 16 voittanut ja niissä 106 täysosumaan tilastoihin lätkinyt nokialaispumppu, kun taitaa tällä haavaa olla aivan selkeästi Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason visaisin mahdollinen kivi käännettäväksi.

– Kaikki tietävät, ettei siellä todellakaan mikään turha joukkue keiku sarjan kärjessä, ”Holle” antaa tunnustusta kollegansa Sakari Salmelan valmentamalle pyrymiehistölle.

– Pyry on hyvin liikkuva ja kiekkoa liikuttava porukka, joka tuppaa tekemään varsin tylyllä prosentilla saamistaan paikoista maaleja.

Vaikka Nokian vierailusta onkin näin titaaninäkökulmasta katsottuna kaikkea muuta kuin vain pelkkä kävely puistossa, eivät punanutut ole pääpiiskurinsa Holmströmin mukaan lähdössä liiemmin kuvia kumartelemaan.

– Meidän pitää vain lyödä rohkeasti puita uuniin ja pyrkiä ihan tosissaan haastamaan sarjakärki sen kotiluolassa, kotkalaiskäskyttäjä alleviivaa.

– Mikäli pystymme tekemään samanlaisen määrän töitä, kuin mitä edeltävän viikonlopun otteluissamme ja saamme oikeanlaisen tunteen pelaamisemme sekä kykenemme niin ikään olemaan pelin sisällä hivenen viisaampia, emme varmasti tule lauantaina myymään nahkaamme halvalla.

Pyryn tarjoileman ”lauantaisauna” löylyistä toivuttuaan Titaaneilla on edessään myös toinen todella mielenkiintoinen kamppailu, sillä kertaalleen jo kuluvan kauden aikana Kotkassa punanutuille polvistumassa käynyt S-Kiekko saapuu uudemman kerran ihastelemaan Vaasan Koulunäkki Areenan kirkkaita valoja sekä atmosfääriä.

Kotkalaisille juurikin 8. sijalla sarjassa olevan S-Kiekon kohtaaminen tähän kohtaan on mitä oivallisin tilaisuus, sillä juuri seinäjokiset on yksi niistä joukkueista, jota punanutut ajavat takaa taistelussa sekä suoran säilyjän paikoista että pudotuspelijunan kyytiin pääsemisestä.

– Iso pelihän se kieltämättä on, muttei siitäkään voittamalla saa itselleen enempää, kuin sen kolme pistettä, joten on mielestäni turha lähteä tekemään siitä mitään ”elämän ja kuoleman ottelua”, Holmström tuumii.

Joka tapauksessa voitto ja siitä parhaimmassa tapauksessa omalle tilille löpsähtävät kolme pistettä tekisivät varsinkin Titaaneille poikaa, sillä mikäs sen makeampaa on kuin kepittää samoista sijoista taisteleva vastustaja, joka on ollut viime aikoina tuloksellisesti todella kovassa huudossa.

S-Kiekko kun on päävalmentajansa Kari Salosen johdolla raapinut edeltävistä 10 ottelustaan peräti seitsemän voittoa hurjia tehopistemääriä paiskoneen ykköskentällisensä Elias Märijärvi (6+27) – Mattias Märijärvi (9+10) – Jesper Peltola (14+17) – Eemeli Alanen (7+18) – Petri Viitamäki (7+5) siivittämänä.

Punanutut tietävät näin ollen tasan tarkkaan mitä pitää tehdä, jotta seinäjokisten kova porhallus saadaan Kotkan sunnuntaissa hyydytettyä.

– S-Kiekko on viime aikoina tehnyt kovaa tulosta ja varsinkin heidän ykköskentällisensä on ollut todella kovassa tikissä, ”Holle” sanailee.

– Mikäli vain onnistumme pitämään märijärvet kotikaukalossamme kurissa sekä herran nuhteessa, niin uskon tasaisemman ryhmän löytyvän loppupeleissä meiltä.

Jos paiskii Titaanit tuttuun tapaansa niska limassa hommia kaukalon puolella, samanlaista raakaan duunin tekoa titaanipiiskuri suoranaisesti pyytää myös omiaan tarkalla silmällä katsomosta käsin seuraavilta kannattajilta.

– Nyt jos koskaan tarvitsemme ylimääräistä tukea katsomon puolelta – toivottavasti se kuuluisa ”kuudes kenttäpelaaja” pystyisi omilla verbaalisilla lahjoillaan horjuttamaan S-Kiekkoa ja saisimme näin ollen ratkaisevan edun itsellemme ottelun voittotaistelussa, lähettää Holmström kainon pyynnön punanuttujen nimiin vannovien jääkiekkoilun ystävien suuntaan.

Titaanit matkustaa lauantaina (21.1.) Nokialle, jossa majaansa Kattokeskus Areenalla pitävä Pyry isännöi kello 17:00 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan runkosarjakoitosta.

Sunnuntaina (22.1.) punanutut puolestaan mittelevät Vaasan Koulunäkki Areenalla voimiaan Kotkaan vieraaksi saapuvan seinäjokisrevohka S-Kiekon kanssa Suomi-sarjaottelussa, joka aloitetaan kello 17:00.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!