”Kaikki jatkosarjakamppailut ovat meille kuuden pisteen pelejä”

8.2.2024

Haastajana ylempään jatkosarjaan lähteä Titaanit aikoo ennakkoaseltemista huolimatta napata sarjataulukossa itselleen pudotuspelien kotietuun oikeuttavan 4. sijan!
Haastajana ylempään jatkosarjaan lähteä Titaanit aikoo ennakkoaseltemista huolimatta napata sarjataulukossa itselleen pudotuspelien kotietuun oikeuttavan 4. sijan!

Yksinkertaisena miteltävät Suomi-sarjan ylempi sekä alempi jatkosarja pyörähtävät edessä olevana viikonloppuna käyntiin kutakuinkin jokaisella paikkakunnalla. Titaanit, joka selvitti hienosti tiensä kuuden parhaan joukkoon runkosarjassa, aloittaa taistelunsa pudotuspelien kotietuun oikeuttavasta sijoituksesta mielenkiintoisella koti- sekä vieraspelikombolla, kun punanutut kohtaavat ensiksi Vaasan Koulunäkki Areenallaan SaPKon ja ottavat sen jälkeen Nokialla erää Kattokeskus Areenan herrana häärivän Pyryn kanssa.

Vaikka ulkona hieman taas kipakammin pakastaakin, ei kyseinen kylmyys hymyssä suin olevaa titaanimiehistöä liiemmin häiritse.

Syynä tähän positiivisuuteen on se, että punanutut selvittivät viime viikonloppuna paketoidussa Suomi-sarjan runkosarjassa tiensä ylempään jatkosarjaan, joka taas tarkoitti sitä, että Kotkassa pelataan kuluvana keväänä pudotuspelejä, eikä tulevan sesongin sarjapaikkakaan ole enää vaarassa.

– Elokuussa kun hommat aikanaan aloitimme, asetimme joukkueen kanssa välittömästi tavoitteeksemme pääsyn ylempään jatkosarjaan sekä pudotuspeleihin ja näissä myös onnistuimme, myhäilee Titaanit vuoden tauon jälkeen takaisin kevään kivikoviin karkeloihin luotsannut Max Walther.

– Kyllä sen pitää olla meille iso voimavara keväälle, että olemme nimenomaan yhdessä nämä asetelmat saavuttaneet.

– Uskonkin yhteisen onnistumisemme näkyvän tulevien kolmen viikon aikana tekemisessämme tietynlaisena vapautuneisuutena ja oikeanlaisena energiabuustina, varsinkin kun meidän ei enää tarvitse murehtia sarja- taikka pudotuspelipaikkamme kohtaloa, Walther alleviivaa.

Yksinkertaisena pelattavan ja kaiken kaikkiaan siis viisi toinen toistaan kovempaa kamppailua sisällään pitävän ylemmän jatkosarjan aikana Titaaneille tarjoutuu loistava mahdollisuus parannella asemiaan sarjataulukossa sekä samalla hinkata pelaamistaan aina vain mintimpään kuosiin edessä siintäviä pudotuspelejä silmällä pitäen.

– Kyllä me kotietua pudotuspeleihin lähdemme tavoittelemaan, sillä emme ole tällä hetkellä siitä kuin kolme pistettä perässä, titaanipiiskuri Walther paaluttaa.

– Nämä tulevat jatkosarjaottelut ovat meille todella kovia ja erittäin hyvin kevään karkeloihin valmistavia koitoksia – yhtään helppoa iltapuhdetta, kun ei edelleenkään ole tiedossa.

Jotta punanutut kotietuun oikeuttavan 4. sijan itselleen hamuamisessa onnistuisivat, ei klassisia ohipelejä saisi tulla enää ensimmäistäkään, sillä muuten mahdollisuus ”osakekurssien paranteluun” voi kaikota varsin nopeasti horisonttiin kuin se kuuluisa suolikaasu Saharaan.

– Mielestäni nämä kaikki jatkosarjakamppailut ovat meille vähän sellaisia kuuden pisteen pelejä, sillä yksi voitto tai vastavuoroisesti tappio voi tehdä suuriakin muutoksia sijoituksiin sarjataulukossa, avaa ”Mäkkäri” etukäteisasetelmia kotkalaisten näkökulmasta katsottuna.

– Altavastaajana lähdemme taas tulta päin, mutta se sopii meille erinomaisesti, sillä olemme joukkueena kyseisiin haasteiseen enemmän kuin valmiita vastailemaan.

Tuttu Juttu Show suomisarjalaisittain

Suomi-sarjan ylempää jatkosarjassa toistensa kanssa kilvoittelevia joukkueita voisi melkeimpä kuvailla aikanaan televisiossa viikoittain vuosina 19922002 pyörineellä parisuhdevisailuohjelma Tuttu Juttu Show’na.

Sen verran tutuiksi ”ylemmän kastin kuusikko” eli niin Titaanit, Pyry, LeKi, Muik Hockey, SaPKo ja Virkiä ovat nimittäin ehtineet kuluneen kauden aikana toisilleen jo kaukalon puolella tulla.

Punanutuille ei täten savonlinnalaisvieraiden kestitseminen välittömästi jatkosarjakahinoihin alkuun ole minkäänlainen ongelma, sillä ainahan sitä on mukavaa toivottaa rakas kilpakumppani lämpimästi tervetulleeksi kotoisan pöydän ääreen kättä vääntämään.

– SaPKo on kieltämättä tullut meille tässä kuluneen sarjakauden aikana kieltämättä jo todella tutuksi vastustajaksi – en siis usko, että heidän taholtaan on enää mitään yllätyksiä luvassa, naurahtaa Titaanien päävalmentaja Max Walther.

Titaanien edellä sarjataulukossa kolmen pisteen verran oleva ja juurikin siinä kotkalaisten himoitsemalla 4. sijalla sekä kotiedussa kaksin käsin roikkuva SaPKo on päävalmentajansa Juho Nykäsen johtamana onnistunut tähän mennessä viemään Itä-Suomen derbyt nimiinsä voitoin 1-3, hakien muun muassa edellisestä kamppailusta punanuttujen kannalta kirvelevän 3-4-voiton nimiinsä rankkareiden avulla

Titaanileirissä odotetaankin lähestulkoon vesi kielellä pässipaitojen saapumista Vaasan Koulunäkki Areenan perjantaipätsiin, sillä nyt jos koskaan kertyneet kalavelat olisi tarkoitus pistää korkojen kera takaisinmaksuun.

– Oikeastaan kaikki keskinäiset kohtaamisemme, lukuunottamatta jälkimmäistä Savonlinnan kamppailua, ovat olleet maalin pelejä ja veikkaan sen kaltaisen taistelun olevan nytkin luvassa, Walther ounastelee.

Tasaisissa taistoissa pienet pelilliset nyanssit nousevat yleensä aina ratkaiseviin rooleihin ja punanuttuluotsi haluaakin näistä edellä mainitun kaltaisista asioista framille erään tietyn osa-alueen.

– Erikoistilanteet ovat näytelleet aiemmissa SaPKo-taistoissamme todella suurta roolia ja siihen kahden viikon takainen pelimmekin omasta mielestäni hyvin pitkälti ratkesi, ”Mäkkäri” toteaa.

– Yli- ja alivoimapelaamisen arvo alkaa aina muutenkin kevättä kohti mentäessä nousta entistä kovempaan kurssiin, sillä tasakentällisin luotujen maalipaikkojen sekä vastavuoroisesti tehtyjen kardinaalivirheiden määrä pienenee aina huomattavasti, joten ihan jo tässäkin mielessä meidän on syytä olla erikoistilanteissa hereillä.

SaPKoa vastaan kotikaukalossa käydyn väännön vastapainoksi kotkalaiset pääsevät myös jälleen hyppäämään Skippy-bussinsa kyytiin, sillä kiekkoviikko paketoidaan Titaanien taholta Pirkanmaan helmessä Nokialla.

Kattokeskus Areenalla punanuttujen vastustajaksi hyppäävä, lähes koko kauden Suomi-sarjan herrana sekä hidalgona sarjataulukossa häärinyt, Pyry ei varmasti halua äänekkään kotiyleisönsä edessä tarjota vierailleen kuin sitä kuuluisaa lämmintä kättä, joten Titaanien onkin oltava valmiita lyömään kaikki mahdollinen osaamisensa pöytään vierasryöstöä hakiessaan.

– Pyry on meille niin ikään erittäin tuttu vastustaja, jonka pelilliset vahvuudet ovat kyllä varsin hyvin tiedossa, hymyilee kotkalaiskäskyttäjä Walther, lähettäen samalla rakkauden täyteisiä terveisiä vihulaiskollegalleen Toni Rautakorvelle.

Vaikka Titaanit tietääkin tasan tarkkaan joutuvansa kuvainnollisesti ”suden suuhun” Nokialla, ei kotkalaisleirissä puntti liiemmin tutise, sillä Pyrykään ei ole mikään ylitsepääsemättöän vaikea vuori kiivettäväksi, kiitos joukkueiden keskinäisistä kahinoista saatujen aiempien kokemusten.

– Sitä en missään nimessä sano, että sunnuntainen vierailu sarjakärjen kotihallissa missään nimessä helppo paikka on – kyllä meidän pitää Pyryä vastaan saada aivan täysi napakymppisuoritus aikaiseksi, mikäli haluamme pisteitä matkaamme ottaa, Walther kommentoi.

Vastustajien kivikovan tason myötä Titaanienkin on kyettävä nostamaan ja samalla pönkittämään omaa pelillistä tasoaan, jotta edessä olevat jatkosarjakamppailut valmistaisivat punanuttuja entistä paremmin kohti kauden kliimaksia eli tulossa olevia pudotuspelejä.

Kotona kotkalaiset ovat olleet syksystä saakka kovia ja sama draivi olisi saatava jatkuvalle syötölle vieraissakin – kyseisen ilmiön synnystä onkin kotkalaisluotsi Waltherin mukaan ollut viime aikoina selviä viitteitä ilmassa.

– Olemme tämän kalenterivuoden puolelle pystyneet kotiotteluidemme ohella myös vieraissa pelaamaan todella hyviä pelejä, vaikkemme aina sitä tulosta ole niistä mukaamme saaneetkaan, ”Mäkkäri” summaa.

– Vieraspelaamisemme on pelkistetysti ollut vähän kuin yö ja päivä, kun vertailee syksyn ja kevään otteitamme, jonka kyllä luotinkin tähän suuntaan kääntyvän, mitä enemmän saamme joukkueena yhteisiä kokemuksia vyöllemme.

Pelilliseen kulmakiveen Titaanien ei sitä vastoin tarvitse enää puuttua tai tehdä muutoksia, sillä se kyllä kantaa satavarmasti läpi tuulen ja tuiverruksen.

– Joku viisas on myös joskus sanonut, että puolustamalla pääsee pitkälle, kun taas hyökkäämällä voittaa yksittäisiä pelejä, filosofoi titaaniluotsi Walther viekas ilme kasvoillaan.

– Sen myötä uskon vakaasti siihen, että puolustaminen alkaa pudotuspelejä kohti mentäessä näkymään vielä vahvemmin tekemisessämme, sillä se on ollut selkänojamme koko kuluneen kauden ajan.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan ylemmässä jatkosarjassa starttaa kuluvan viikon perjantaina (9.2.), kun punanutut isännöivät Kotkaan vieraaksi saapuvaa Savonlinnan Pallokerhoa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 18:30 käynnistyvässä ottelussa.

Liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa – alle 7-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Sunnuntaina (11.2.) kotkalaiset puolestaan maaseutumatkailevat Pyryn vieraaksi Nokialle, jossa Kattokeskus Areenalla miteltävässä sarjapelissä kiekko putoaa ensikerran jäähän kello 16:00 alkaen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTI- & VIERASVOITTOIHIN!