”Kaikki tiedostavat, että pudotuspelit ovat jo ovella”

23.2.2024

Titaanit metsästää Suomi-sarjan ylemmän jatkosarjan paketoivassa kotiottelussaan sarjasijoituksensa kohentamisen ohella myös vierasjoukkue LeKin päänahkaa. @ Kari Koski – https://kkofotografi.com/
Titaanit metsästää Suomi-sarjan ylemmän jatkosarjan paketoivassa kotiottelussaan sarjasijoituksensa kohentamisen ohella myös vierasjoukkue LeKin päänahkaa. @ Kari Koski – https://kkofotografi.com/

Viimeistä viedään, nimittäin Suomi-sarjan ylemmän jatkosarjan osalta. Sarjassa 6. sijalla majaileva Titaanit haluaa saada alle mahdollisimman hyvän ”kenraaliharjoituksen” ennen ensi viikolla alkavia pudotuspelejä sekä mahdollisesti myös vielä parannella asemiaan sarjataulukossa. Se tosin vaatii käytännössä lauantai-iltana Vaasan Koulunäkki Areenalla miteltävässä Ladies Night –teemapelissä vastaan asettuvan LeKin kaatamista, joten luvassa lienee jälleen kerran varsin värikäs ja samalla tiukka sekä jopa hieman tulikivenkatkuinenkin vääntö ottelun voitosta.

Viime viikonloppuna jo neljännen kerran pohjoisessa vieraillen Titaanien sävelet, ennen viimeistän Suomi-sarjan ylemmän jatkosarjan kamppailua, ovat varsin hyvin jo selvillä.

Punanutut tulevat mitä suurimmalla todennäköisyydellä, mikäli 5. sijalla oleva SaPKo ei häviä kumpaakin jäljellä olevaa peliään, suuntaamaan pudotuspeleihin 6. sijalta ja kohtaaman näin ollen puolivälierissä juuri edeltävässä kamppailussaan kampittamansa Muik Hockeyn.

Jos taas SaPKo onnistuu omat hommansa sössimään ja Titaanit kampittat viimeisessä koitoksessaan lauantaina Kotkaan vieraaksi saapuvan LeKin, nousevat punanutut yhden sijan ylemmäs sarjassa ja mittelevät puolivälierävaiheessa voimiaan Virkiän kanssa.

– Kaikki tiedostavat aika pitkälti, että pudotuspelit ovat jo ovella ja puolivälierävastustajakin aika lailla selvillä, myöntää Titaanien päävalmentaja Max Walther.

– Sillä ei meille kuitenkaan ole sen suurempaa merkitystä asettuuko vastaamme Muik Hockey vaiko Virkiä, sillä kumpikin kohdalle osuva vastustaja pitää joka tapauksessa kaataa, mikäli välieriin mielii.

Spekulointi mahdollisesta Uudenkaarlepyyn tai Lapuan reissusta on luonnollisesti puhuttanut myös kotkalaisjoukkueen pukuhuoneessa ja ajatukset ovat varmasti ehtineet jopa hieman karkaillakin pois nykyhetkestä.

– Onhan tämä kulunut viikko sellaista pienimuotoista odottelua kieltämättä ollut, Walther pyörittelee.

– Olemme kuitenkin joukkueen kanssa pyrkineet mitä parhaimmissa määrin elämään päivän kerrallaan ja keskittyneet aina sen kunnialla hoitamiseen, oli kyseessä sitten treeni-, peli- tai lepopäivä.

– Ihan siis jo senkin myötä meidän on vielä kunnialla pelattava tulevan lauantain ylemmän jatkosarjan viimeinen matsi alta pois, ennen kuin voimme kunnolla kääntää katseemme kohti kevään odotetuimpia pelejä ja alkaa sitten vasta valmistautua niihin täydellä teholla, titaanipiiskuri alleviivaa.

Tähän mennessä jo miteltyjen ylemmän jatkosarjaotteluiden aikana Titaanit on ainakin osittain pystynyt toteuttamaan suunnitelmaansa pelaamisensa kehittämisestä, vaikka kamppailu-urheiluun aina liittyvät vaivat ja Suomessa riehuvat virustaudit ovatkin sitä parhaansa mukaan pyrkineet vaikeuttamaan.

– Pelaamisessamme näkyy tällä hetkellä juurikin niitä asioita, joita olemme harjoitelleet ja joihin pelisysteemimme nojaa, ”Mäkkäri” kommentoi.

– Se on toki sanottava, että loukkaantumisten ja sairasteluiden vuoksi valmistautumisjaksomme kohti pudotuspelejä ei ole sujunut niin, kuin sen ajattelimme sujuvan, mutta se on urheilua ja siihen pitää vain pystyä reagoimaan.

Vaikkeivät punanutut olekaan pystyneet repimään kaikkea mahdollista irti ylemmän loppusarjan aikana, ei se Suomi-sarjan parhaaksi valmentajaksi taannoin valittua Waltheria ole jäänyt vaivaamaan, varsinkin kun kotkalaisjoukkueen sairastuvalta on käynnissä olevan kiekkoviikon aikana kuulunut erittäin hyviä uutisia.

– Eipä tässä vaiheessa tosin enää mitään isoja muutoksia pelaamiseen muutenkaan tehdä, vaan niillä jutuilla mennään, ehkä pienten viilausten kera, joita on koko kulunut kausi harjoituksissa pelisysteemin mukaisesti hinkattu, kotkalaiskäskyttäjä toteaa.

– Nyt näyttää varsin vahvasti siltä, että saamme kaikki edeltävistä otteluista poissaolleet takaisin riviin, kun pudotuspelit ensi viikolla pyörähtävät käyntiin ja se on luonnollisesti erittäin hyvin asia.

Puuttuva päänahka

Titaaneilla on siis vielä yksi Suomi-sarjan ylemmän jatkosarjan kamppailu edessään ja vastaansa kotkalaiset saavat siinä Vaasan Koulunäkki Areenalle lauantain kunniaksi saapuvan Lempäälän Kisan, joka on jo ennen päätöskierroksen peliä sinetöinyt paikkansa sarjataulukon 2. sijalla piikkipaikansa varmistaneen Nokian Pyryn vanavedessä.

Tästä ennakkoasetelmasta voisi siis olettaa, ettei puna- ja sininuttujen kohtaamisessa ole enää liiemmälti panosta, koska katseet ovat jo niin vahvasti tulevan viikon pudotuspelikahinoissa.

Näin ei kuitenkaan ole, mikäli Titaanien päävalmentajaa Max Waltheria on uskominen ja mikseipä toisaalta olisi?

– Me ainakin haluamme saada hyvän matsin alle, eli tarkoituksemme ei todellakaan ole lähteä lauantaina vain pellailemaan, vaan pyrkimyksenä on vetää täysillä alusta loppuun asti ja ottaa voitto kotiin, Walther paaluttaa.

– Ei siitä niin sanotusta “kenraaliharjoituksesta” muuten jää meille yhtikäs mitään käteen.

Kun otetaan vielä huomioon, että kuluvan kauden kaikki keskinäiset kohtaamiset kotkalaiset ja lempääläisten välillä ovat päättyneet viimeksi mainitun voittoihin (0-5, 6-9 & 3-4), on ihan jo kyseisenkin trendin muuttamisessa ihan riittävästi sytykettä punanuttujen osalta.

– LeKi on ainoa vastustaja, jota emme ole tällä kaudella kyenneet vielä voittamaan, joten siinä on jo aivan riittävä motivaattori meille pelin kunnialla läpi viemiseen, ”Mäkkäri” tokaisee.

Eli lauantaina nähtäisiin siis kaiken järjen mukaan Vaasan Koulunäkki Areenalla se, että LeKi joutuu vihdoin poistumaan kaukalosta Titaanien voitonjuhlia katsellen?

– Totta kai toivomme sitä ja uskomme siihen sekä olemme sen eteen valmiit tekemään täysillä hommia, Walther tiivistää.

Pelkästään puhumalla kyseinen päämäärä ei kuitenkaan tule täyttymään, sillä LeKillä lienee taas kerran myös oma sanottavansa asiaan ja se lienee niin ikään selvää, että lempääläismiehistönkin keskuudessa ajatukset ovat mahdollisimman hyvän peliesityksen vyölle saamisessa ennen pudotuspelien käyntiin pyörähtämistä.

– Kuten olen jo aiemminkin sanonut, on LeKi todella luisteluvoimainen, fyysinen ja kamppailuvoimainen joukkue, joka ei liiemmin viivelähtöjä tai träppejä harrasta, vaan pyrkii pelaamaan kovalla paineella, luettelee titaaniluotsi Walther kollegansa Mikko Sulosen ohjastaman saukkopesueen vahvuuksia.

– Askissa tulee siis taas kerran olemaan varsin kova kiire ja juurikin sen LeKin antaman paineen alla pelaaminen sekä kiekolliset ratkaisut nousevat aivan varmasti keskiöön lauantain ottelussa.

Vääntö on siis mitä suurimmalla todennäköisyydellä varsin hurjaa, vaikkei etenkään vierailijoilla ole pelissä panoksena kuin oikeastaan maineensa ja kunniansa säilyttäminen.

– Ihan jo siinäkin mielessä LeKi on mitä erinomaisin vastustaja meille tähän ylemmän jatkosarjan viimeiseen otteluun, sillä pääsemme näkemään sarjan kärjen tason sekä saamme tietoa siitä, mitä meidän pitää tehdä, jotta pääsisimme vielä kevään aikana sille samalle tasolle, ”Mäkkäri” sanailee.

Oman pikantin lisänsä lauantaiseen kamppailuun tuo sen ympärille Titaanien taustaryhmän ja seuran yhteistyökumppanien kasaama Ladies Night –teema, jolla pyritään luonnollisesti houkuttelemaan peliä seuraamaan entisestään lisää katsojia ja ennen kaikkea niitä kauniimman sukupuolen edustajia.

Odotettavissa siis onkin ehkäpä jopa punanuttujen kuluvan kauden yleisöennätys, jos ja kun vain suurin osa paikallisista naisista sekä tytöistä suuntaa askeleensa kohti Vaasan Koulunäkki Areenaa ja saapuu viihtymään suomisarjajääkiekkoilun sekä ottelun oheispalveluiden merkeissä.

– Aina kun seuran taustat järjestävät pelin yhteyteen jotain spesiaalia, on sen odotusarvona, että hallille tulisi normaalia enemmän katsojia ja tässä tapauksessa vielä yleensä vähemmistönä olevia tyttöjä sekä naisia, tuumaa punanuttupurren komentaja Max Walther.

– Mitä enemmän katsomossa on porukkaa ja ääntä, niin sitä hienompaahan se on pelaajille pelata ja esittää parasta osaamistaan lehtereiden puolella heitä kannustaville sekä ihaileville katsojille!

Titaanien ja LeKin välinen Suomi-sarjan ylemmän jatkosarjan paketoiva kamppailu polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla lauantaina (24.2.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Koska kyseessä tosiaankin on Ladies Night –teemailta, kaikille tytöille ja naisille sekä alle 7-vuotiaille peliin sisäänpääsy on ilmainen, kun taas muut jääkiekkoilun ystävät maksavat lipustaan joko 12 tai 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!