Jori Sainio täydentää Titaanien valmennusryhmän

13.5.2016

Pelaajauransakin aikana jo punanutusta tutuksi tullut Jori Sainio hyppää mukaan Titaanien valmennusryhmään.
Pelaajauransakin aikana jo punanutusta tutuksi tullut Jori Sainio hyppää mukaan Titaanien valmennusryhmään.

Titaanit täydentää valmennusryhmäänsä Jori Sainiolla. Punanutussa aikanaan 1990-luvun puolivälissä pelannut Sainio raapusti puumerkkinsä 1+1-vuotiseen valmennussopimukseen.

Titaanien valmennusryhmä Suomi-sarjakaudelle 2016–2017 on valmis.

Asia varmistui, kun aikanaan Porista maailmalle ponnistanut Jori Sainio, 45, päätti liittyä mukaan päävalmentaja Mika Piispasen ja maalivahtivalmentaja Markku Innasen miehittämään punanuttujen valmennuskatraaseen.

HK Titaanit ry:n puheenjohtaja Petteri Lehti on luonnollisesti tyytyväinen Sainion kanssa sorvattuun 1+1-vuotiseen sopimukseen.

– Saimme juuri sen henkilön Mikan avuksi kenet halusimmekin – Jori oli vahvan kiekko- ja titaanitaustan omaavana kaverina kokoajan meidän ehdoton ykkösvaihtoehtomme, kommentoi Lehti.

Myös päävalmentaja Piispanen yhtyy Lehden kommenttiin.

– Itse sopimusta Titaaneihin tehdessäni esitin heti toivelistani seurajohdolle mahdollisista valmennusryhmän jäsenistä, jonka kärjessä oli Jorin nimi, toteaa Piispanen.

– Olen todella tyytyväinen, että asiat lutviutuivat lopulta sille mallille, että Jori päätti lähteä tähän yhteiseen savottaan mukaan.

”Paikallista verta”

Vähän varttuneemmille kotkalaisille jääkiekon seuraajille Jori Sainio tuli tutuksi 1990-luvun aikana I- ja II-divisioonassa jykevänä peräpään luutana, joka puki viiden Titaaneissa pelaamansa kauden aikana punanutun päälleen yhteensä 180 koitoksessa.

Sainio edusti koko junioriaikansa kasvattiseuraansa Porin Ässiä, josta tie vei Kalajoen Junkkarien, Pietarsaaren Centersin sekä raahelaisen Kiekko-Vesan kautta titaanipaitaan ja Kotkaan, johon mies lopulta myös juurtui.

Titaanit saa siis kotkalaista kiekkoa pelanneen, läheltä seuranneen ja viimeiset neljä kautta Titaani-Juniorien A-, B- ja C-nuoria valmentaneesta Sainiosta lisää paikallista väriä riveihinsä.

Puheenjohtaja Petteri Lehden ja päävalmentaja Mika Piispasen mukaan oli ehdottoman tärkeää, että valmennusryhmän viimeinen palanen on nimenomaan kotkalaisen mielenlaadun, kiekkoilun salat, pelaajat ja toimintatavat tunteva persoona.

– Se on todella tärkeä asia, sillä teemamme on edelleen vahva paikallisuus ja Jorin voi jo periaatteessa lukea kotkalaiseksi, vaikka hän Porista onkin lähtöisin, Lehti sanailee.

– Onhan se ehdottoman hyvä asia, että lähestulkoon paikallisista kavereista koostuvan pelaajaryhmämme ohella myös valmennuksessa on alkavalla kaudella mukana paikallista verta, komppaa Piispanen.

Piispasen mieltä Sainion remmiin hyppäämisessä lämmittää erityisesti se, että miesten ajatusmaailma lajista nimeltä jääkiekko on yhteneväinen.

– Tutustuimme Jorin kanssa viime kauden aikana junioripuolella toimiessamme ja huomasimme ajatustemme kohtaavan jääkiekon saralla yksiin.

– Hän tuo mukanaan aimo annoksen tietotaitoa niin pelaamisen kuin valmennuksenkin saralta ja kun sen yhdistää omaan kokemukseeni kyseisiltä alueilta, uskon miksauksen olevan varsin hyvä.
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 20162017!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!