Jere Lifländer vaihtaa Ketterästä titaanipaitaan

6.7.2016

Ketterässä viime Suomi-sarjakaudella hyökännyt Jere Lifländer pukeutuu jatkossa Titaanien sotisopaan. © Tuija Laine
Ketterässä viime Suomi-sarjakaudella hyökännyt Jere Lifländer pukeutuu jatkossa Titaanien sotisopaan. © Tuija Laine

Titaanien vetovoima pelaajamarkkinoilla on kantanut jälleen hedelmää, kun Kotkaan opiskelujen perässä suunnistava Jere Lifländer pukeutuu punanuttuun alkavalla Suomi-sarjakaudella 2016–2017.

Titaanit on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen viime kaudella Imatran Ketterän edustusjoukkueessa debytoineen Jere Lifländerin kanssa.

21-vuotiaalla hyökkääjällä oli allekirjoitettuna sopimus Ketterään myös alkavalle kaudelle, mutta se purettiin yhteisymmärryksessä Lifländerin saatua opiskelupaikan Kymenlaakson Ammattikorkeakoulusta.

– Toistan jälleen itseäni, kun sanon, että tämäkin pelaajasopimus noudattaa valitsemaamme kaavaa joukkueen rakentamisessa, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Jerellä on erittäin kova halu päästä pelaajapolullaan eteenpäin ja varmasti tällainen opiskelupaikan myötä tullut paikkakunnan sekä ympäristön vaihdos voivat olla isojakin positiivisia asioita kyseisen tavoitteen saavuttamisen saralla.

Syksyllä opintonsa Kotkassa aloittava Lifländer pelasi edelliskaudella Ketterän riveissä 26 Suomi-sarjan runkosarjaottelua ja tekaisi niissä tehot 4+4. Kevään pudotuspeleissä ja Mestis-karsinnoissa miehen tilille kirjattiin yhteensä yhdeksän koitosta ja yksi täysosuma.

Lifländerin kiinnityksen myötä Titaanien hyökkäysosasto on valmis edessä oleviin Suomi-sarjakarkeloihin.

– Kyllähän se [hyökkäysosasto] alkaa olla kasassa – meillä on jalkeilla aika hyvä omavaraisten sekä muualta tulleiden pelaajien sekoitus, myhäilee Piispanen tyytyväisenä.

Punanuttujen hyökkäyskalusto pitää nyt siis sisällään 16 pelaajaa, jotka tulevat keskenään kilvoittelemaan paikoista pelaavaan kokoonpanoon.

– 16 sopimusta voi tuntua tässä kohtaa suurelta määrältä, mutta kaikki tietävät kauden olevan pitkä ja mahdollisten loukkaantumisten sekä muiden poissaolojen johdosta on vain hyvä asia, että meiltä löytyy ringistä kyvykkäitä vaihtoehtoja jok’ikiselle tontille, titaaniluotsi selventää.

– Tässä lajissa ei tietenkään voi oikein missään kohtaa sanoa kaiken olevan lopullista, joten jos erittäin kovan luokan vahvistus sattuu olemaan tyrkyllä Titaaneihin, niin kyllä me silloin sen kortin pystymme vielä katsomaan.

Laakso jatkaa punanutussa

Hyökkäysosaston vahvistumisen vastapainoksi myös Titaanien peräpää on saanut lisää leveyttä, kun keväällä ”Rautaliigan” mestaruutta ja samalla Suomi-sarjaan nousua punanuttujen riveissä juhlinut Markus Laakso, 23, jatkaa kotkalaismiehistössä.

Yksivuotiseen jatkosopimukseen nimensä kirjoittanut puolustaja tahkosi yhtä vaille kaikki II-divisioonan runkosarja- ja pudotuspelikamppailut, kirjauttaen tilastoihinsa 31 ottelua ja 10 (3+7) tehopistettä.

– Markus kuuluu jo ”vakiokalustoon” ja tiedämme tasan tarkkaan mitä avuja hän tuo mukanaan joukkueeseemme, kommentoi titaanipiiskuri Mika Piispanen.

Laakso täydentää Titaanien pakiston miesvahvuuden kuuteen, mutta haku on edelleen päällä etenkin ulkopuolelta tulevien kiekollisen peliin kykenevien puolustajien osalta.

– Pakistomme runko on tällä hetkellä täysin omavarainen – pyrimme täydentämään peräpäätämme vielä parilla ulkopuolelta tulevalla pelaajalla, sanoo Piispanen.

– Meillä on yhä neuvotteluita kesken muutamien puolustajien kanssa ja tarkoituksemme onkin saada riveihimme niin sanottuja ”täsmävahvistuksia”, jotka pystyvät paineen alla pelaamaan kiekolla ja täten auttamaan joukkuetta.
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 20162017!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!