Titaanit palasi ”sorvin” ääreen

3.8.2016

Uudistunut titaanimiehistö on tehnyt päävalmentajansa Mika Piispasen johdolla paluun jääharjoittelun pariin.
Uudistunut titaanimiehistö on tehnyt päävalmentajansa Mika Piispasen johdolla paluun jääharjoittelun pariin.

Jääharjoittelunsa kuluvan viikon alussa käyntiin polkaissut Titaanit on päävalmentajansa Mika Piispasen mukaan perinteiseen tapaan intoa täynnä kuin ilmapallo ja miksei olisi? Onhan edessä kuitenkin hyppäys kohti kovaksi tiedetyn Suomi-sarjakauden tarjoamia haasteita.

Elokuu on jääkiekkoilijoiden elämässä tunnetusti sitä aikaa kun sekä pelaajat, valmentajat että seurojenkin muut toimi- ja taustahenkilöt palaavat takaisin ”sorviensa” ääreen ja alkavat tahoillaan valmistautua entistä tiiviimmin kohti uuden sarjakauden eteen asettamia vaatimuksia.

Titaanitkaan ei tässä asissa ole tehnyt poikkeusta, sillä viime kaudesta uudistunut joukkue aloitti maanantai-iltana jääharjoittelun päävalmentaja Mika Piispasen komennossa todella innostunein mielin.

– Totta kai tässä on erittäin positiivinen fiilis päällä, sillä tätä hetkeähän on koko kesä odotettu, että päästään taas itse asiaan eli jääharjoittelun pariin, hymyilee Piispanen.

– Tokihan ensimmäiset jäät ovat aina sitä, että pelaajat ovat intoa täynnä ja höyryjä päästellään pihalle.

Ensimmäiset jääharjoitukset ovatkin sujuneet varsin vauhdikkaissa merkeissä, jotta pitkän luistelutuntuman puutteen jokaisen pelaajan ”koneistoon” mukanaan tuomat karstat lähtisivät pois mahdollisimman hyvin.

Titaaniluotsi Piispanen selventääkin varsin yksiselitteisesti joukkueelleen kauden alkumetreille suunnittelemiensa harjoitusviikkojen tarkoitusperiä.

– Tämä ensimmäinen viikko jäällä on tarkoitus hakea tuntumaa, tempoa ja vauhtia kintereisiin luistelupitoisilla harjoituksilla, ”Pise” tokaisee.

– Ensi viikolla rupeamme sitten enemmän perehtymään omaan pelaamiseemme ja käymään joukkueelle aikomiani pelitavallisia asioita läpi harjoituspelejä silmällä pitäen.

Päävalmentajansa aivoitusten pohjalta syntyneissä harjoituksissa hikoilee tällä hetkellä kaiken kaikkiaan 26 sopimuksen allekirjoittanutta punanuttua, joten Piispasella onkin käsissään varsin ihanteellinen tilanne pelaajien suhteen.

– Joukkueessa on vallalla selkeä kilpailutilanne pelipaikoista ja se on näkynyt jo ihan yksittäisissä harjoitteissakin, kotkalaiskäskyttäjä myhäilee tyytyväisenä.

– Se [l. kilpailutilanne] on erittäin positiivinen asia sekä jokaisen pelaajan että joukkueenkin kannalta.

Kova kilpailutilanne ajaa tunnetusti eteenpäin ja pistää pelimiehen yrittämään parasta jok’ikisessä tilanteessa, oli kyseessä sitten harjoitus tai peli. Toinen eteenpäin menoa tukeva asia on aina motivaatio, jota ilman kehitystä ei tunnetusti tapahdu.

– Meillä on joukkue täynnä todella motivoituneita pelaajia, jotka haluavat oikeasti ottaa itselleen illasta toiseen paikan pelaavasta kokoonpanosta, hehkuttaa Piispanen valmennettaviaan.

– Monelle Suomi-sarja on sarjatasona täysin uusi kokemus, mutta toisaalta mukana on myös niitä, jotka ovat tätä sarjaa pelanneet – miksaus joukkueessa on siis mielestäni erittäin hyvä.

”Pystymme voittamaan ihan minkä tahansa Suomi-sarjassa eteen asettuvan vastustajan”

Titaanit ehtii saada alle yhdeksän toinen toistaan tiukempaa jää- ja oheisharjoitusta, ennen kuin punanutut päästetään ensimmäisen kerran harjoitusottelun merkeissä irti.

Kyseinen rupeama starttaa liikkeelle Porvoosta, jossa Titaanit iskee kuluvan kuun 12. päivä yhteen paikallisen Huntersin kanssa. Entisen liigapuolustaja Tero Määtän valmentama porvoolaismiehistö sijoittui edelliskaudella Suomi-sarjassa lopulta 6. sijalle, joten punanutut pääsevät välittämästi testaamaan omat kykynsä oikeasti kovan joukkueen kynsissä.

– Kohtaamme harjoituspeleissämme Suomi-sarjatason joukkueita Mestiksessä pelaavia Peliittoja lukuunottamatta ja uskoisin, että Hunters erittäin kovana vastustajana on meille tähän alkuun todella hyvä mittari, sanailee Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

Sen enempää tuleviin harjoitusvastuksiin 41-vuotias punanuttupiiskuri ei kuitenkaan halua paneutua, sillä tekemistä piisaa ihan riittävästi jo oman joukkueenkin pelaamisen eri osa-alueiden kanssa.

– Vastustajia on turha sen enempää tässä kohtaa tai ylipäänsä etukäteen miettiä, sillä ainoa mihin pystyt vaikuttamaan on se kuuluisa ”oma tekeminen”, toteaa Piispanen.

– Meillä on ihan selkeä päämäärä tiedossamme, miten tätä hommaa halutaan viedä pala palalta eteenpäin ja katsotaan rauhassa mihin se sitten lopulta riittää.

Titaanit on tietoisesti rakentanut alkavan kauden joukkueensa rungon paikallisten nuorien pelaajien varaan. Päämääränä on ollut saada jalkeille nälkäinen, motivoitunut ja urallaan eteenpäin pyrkivä ryhmä, joka ei pelkää karskia työntekoa.

Tähän päälle kun sitten on kiinnitetty vielä muutama kokeneempi ja urallaan muutakin kuin tahkoa kiertänyt pelaaja Aapo Lampisen ja Joni Jokilan johdolla, on titaanipurren ohjaajana toimivan Piispasen seuraavat sanat varsin helppo ostaa.

– Vaikka meillä on jalkeilla nuori joukkue, löytyy sieltä siitä huolimatta tarvittavaa kokemustakin, ”Pise” mietiskelee ja jatkaa samaan hengenvetoon:

– Olen erittäin luottavainen tällä hetkellä sen suhteen, että pystymme voittamaan ihan minkä tahansa Suomi-sarjassa eteen asettuvan vastustajan!
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 20162017!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!