Titaanit ja Peliitat yhteistyöhön

11.8.2016

Seurayhteistyösopimuksen solmineet Titaanit ja Peliitat puhaltavat jatkossa yhteiseen hiileen.
Seurayhteistyösopimuksen solmineet Titaanit ja Peliitat puhaltavat jatkossa yhteiseen hiileen.

Jääkiekkoilun Suomi-sarjaan valmistautuva Kotkan Titaanit ja Mestiksessä pelaava Heinolan Peliitat ovat allekirjoittaneet seurayhteistyösopimuksen kauden 2016–2017 osalta.

Kotkan Titaanit (HK Titaanit ry) vankistaa entisestään menestysmahdollisuuksia Suomi-sarjassa solmittuaan Heinolan Peliittojen (Heinolan Peliitat Oy) kanssa seurayhteistyösopimuksen kaudelle 2016–2017.

Kyseinen sopimus on ensimmäinen laatuaan vanhojen kiistakumppaneiden välillä, jotka kävivät keskenään sekä kaukalossa että katsomossa ajoittain todella tulisiakin taistoja 1990- ja 2000-luvuilla niin silloisessa 2. divisioonassa, Suomi-sarjassa kuin Mestiksessä.

– Kun meille avautui tällainen mahdollisuus Titaanien kanssa, niin otamme sen totta kai vastaan tyytyväisinä ja samalla odottavin mielin. Kotkassa on hyvä seurajohto ja laadukasta toimintaa, joten uskomme yhteistyön onnistuvan, kommentoi Peliittojen urheilutoimenjohtaja Pekka Saittakari.

– Tätä juttua on lähdetty tekemään nimenomaan pelaajien etua ajatellen – olen varma, että kauden mittaan tästä yhteistyösopimuksesta irti saatava hyöty tulee näkymään positiivisina asioina, toteaa Titaanien pelaajakoordinaattori Marko Oksanen.

Sopimuksen kestoksi on sovittu aluksi yksi vuosi, mutta sitä on mahdollisuus jatkaa ja tehdä näin ollen pidempiaikaista yhteistyötä Kotka–Heinola -akselilla.

Titaanien ja Peliittojen edustusjoukkueiden ohella sopimuksen piiriin kuuluvat myös molempien seurojen A-nuoret, jotka pelaavat alkavalla kaudella Nuorten Mestiksessä.

Tavoitteena on täten rakentaa ”kymenlaaksolais-päijät-hämäläinen” pelaajapolku, johon Suomi-sarja- ja Mestis-joukkueet sekä edustus- että A-nuorten tasolla tuovat ison mahdollisuuden tavoitteelliselle urheilijalle ja jääkiekkoilijalle.

– Yhteistyö tarjoaa peliaikaa meidän pelaajille, jotka eivät Mestiksessä pääse kokoonpanoon. Samalla Titaanien pelaajille annetaan hyvät mahdollisuudet nousta Suomi-sarjasta Mestikseen, tuumii Saittakari.

– Jos meillä on tarve saada pelaajia lisää riveihimme mahdollisten poissaolojen vuoksi, niin siinä kohtaa voimme pyytää apua Peliitoilta, sanoo Oksanen ja jatkaa:

– Tässä on myös isona asiana se, että meidän omille nuorille pelaajillemme avautuu loistava paikka lähteä tavoittelemaan pelaajapolun jatkamista ylöspäin Heinolaan ja toivottavasti jotkut onnistuvatkin tämän mahdollisuuden kauden aikana käyttämään sekä pääsevät näyttämään osaamistaan Mestis-karkeloissa.

”Emme ole Peliittojen farmiseura”

Seurayhteistyösopimuksen olennaisena osana kumpikin sopijaosapuoli on allekirjoittanut Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjen mukaisen pelaajaliikennesopimuksen, jonka tarkoituksena on helpottaa pelaajaliikennettä seurojen välillä ja hakea näin peliaikaa mahdollisimman monelle pelaajalle tarpeen mukaan Suomi-sarjasta, Mestiksestä tai Nuorten Mestiksestä.

– Emme ole missään tapauksessa Peliittojen farmiseura, vaan homma menee niin, että jos Heinolassa on joku pelaaja vailla peliaikaa, niin Peliittojen päävalmentaja Marko Tuomainen voi tarjota kyseistä kaveria meille ja täällä sitten Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen miettii onko meillä tarvetta, painottaa punanuttujen pelaajakoordinaattori Marko Oksanen.

– Tässä avautuu meille myös taloudellinen hyötynäkökohta, sillä nyt meidän ei tarvitse kasvattaa hirveän isoksi omaa pelaajarosteriamme, koska tiedämme meillä olevan käytössä tuollainen ”takaportti”, josta pelaajia on mahdollisuus saada.

Nyt solmitun seurayhteistyösopimuksen myötä pelataan Kotkassa sijaitsevalla Ilona Areenalla syyskuun 7. päivänä kello 19:00 alkaen joukkueiden välinen harjoitusottelu, johon Peliitat saapuu Mestis-miehistöllään testaamaan Suomi-sarjaan valmistautuvan Titaanien pelivireen.

– Mikään ei ole harjoituskaudella sen parempi vastus, kuin sarjaporrasta ylempänä pelaava joukkue, sanailee Titaanien pääpiiskuri Piispanen tyytyväisenä.

– Peliitat on pitkäaikaisena Mestis-joukkueena aivan varmasti meidän nuorelle miehistöllemme mahtava mittari, jonka avulla näemme miten kesän ja alkusyksyn aikana tehty työmäärä on vienyt meitä eteenpäin.
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 20162017!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!