Titaanit mukana Joulupuu-lahjakeräyksessä!

17.11.2016

Osallistumalla Joulupuu-lahjakeräykseen teet haaveista totta!
Osallistumalla Joulupuu-lahjakeräykseen teet haaveista totta!

Kotkan Nuorkauppakamari järjestää Joulupuu-lahjakeräyksen tänä vuonna jo kymmenettä kertaa. Tarkoituksena on kerätä lahjoja kotkalaisille vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille, jotka todennäköisesti jäisivät muuten ilman Joulupukin pakettia.

Joulupuu-lahjakeräys toteutetaan yhteistyössä Kotkan kaupungin sosiaalitoimen sekä alueen seurakuntien kanssa, jotka huolehtivat lahjat niitä tarvitseville lapsille. Keräyksen kummina toimii KTP-Basket.

– Tänäkin jouluna monen lapsen haaveissa on löytää paketti kuusen alta.  Turhan monen lapsen haave jää toteutumatta. Joulu on juhla, jota jokaisen toivoisi voivan viettää turvallisesti yhdessä läheistensä kanssa. Monelle läheisyys ja turva jäävät haaveiksi, kertoo projektipäällikkö Johanna Niemi.

Joulupuun ideana on tarjota kansalaisille ja yrityksille helppo tapa saada hyvä joulumieli ja levittää sitä eteenpäin. Vuonna 2015 joululahjakeräyksen kokonaismäärä oli reilut 1200 pakettia.

– Haastamme alueen yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt mukaan tuomaan jouluiloa kotkalaisille lapsille – lahjaksi käy joko uusi tai itse tehty lahja, sanoo Peltola.

– Tarvittaessa avustamme yrityksiä lahjojen hankinnassa, noudamme lahjat suoraan yrityksestä tai ne voidaan toimittaa keräyspisteisiin. Yrityksessä voi myös olla oma lahjojen keräyspiste, jonne asiakkaat ja henkilökunta voivat jättää omat pakettinsa.

Kotkan nuorkauppakamari hoitaa lahjojen keräyksen ja Kotkan sosiaalitoimi, Nuorten tukiasunnot sekä Kotkan, Kymin ja Langinkosken seurakuntien diakonityö huolehtii lahjojen toimittamisesta lapsille. Näin varmistetaan, että lahjat menevät oikeisiin osoitteisiin, eikä lasten oikeutta yksityisyyteen vaaranneta.

Myös Kotkan Titaanit mukana tärkeässä keräyksessä, jonka myötä punanuttujen marras-joulukuun 2016 aikana pelattavien kotiotteluiden yhteydessä toimii Joulupuu-keräyspiste, jonne joululahjan voi tuoda siitäkin huolimatta, vaikkei tulisikaan itse ottelua seuraamaan.
 

Keräyspaikat ja lahjojen jättöpisteet Kotkassa ovat:

 
  • Kauppakeskus Pasaati (Sokoksen kassat)
  • Prisma Sutela (Paketointipiste)
  • Citymarket Jumalniemi (Paketointipiste)
  • LA 19.11.2016 Titaanit – D-Kiekko-ottelu (Ilona Areena)
  • LA 26.11.2016 Titaanit – KJT-ottelu (Ilona Areena)
  • PE 02.12.2016 Titaanit – Hunters-ottelu (Ilona Areena)
  • PE 02.12.2016 KTP-Basket – Korihait-ottelu (Steveco Areena)


Joulupuu on vaivaton tapa auttaa ja antaa oman panos lasten auttamiseksi!
 

Liitteet