Vahvistusta jokaiselle osastolle

24.7.2017

Viime kaudella Joensuun Kiekkokoplan paidassa kiekkoja koppaillut Tuomas Heikkonen tilkitsee jatkossa punanuttujen veräjää yhdessä kollegoidensa Niilo Pussisen ja Santeri Leväsen kanssa.
Viime kaudella Joensuun Kiekkokoplan paidassa kiekkoja koppaillut Tuomas Heikkonen tilkitsee jatkossa punanuttujen veräjää yhdessä kollegoidensa Niilo Pussisen ja Santeri Leväsen kanssa.

Ensi viikon maanantaina (31.7.) jääharjoittelunsa aloittava Kotkan Titaanit on kiinnittänyt kolme uutta pelaajaa alkavan kauden 2017–2018 Suomi-sarjamiehistöönsä.

Omatoimisella harjoitusjaksolla vielä kuluvan viikon ajan, ennen maanantaina 31. heinäkuuta käyntiin pyörähtävää jääharjoittelukautta, huhkiva Kotkan Titaanit vahvistuu kolmella pelimiehellä, kun maalivahti Tuomas Heikkonen, puolustaja Ville Äijälä ja hyökkääjä Panu Laitinen liittyvät punanuttujen sopimuspelaajien ryhmään.

Yksivuotiset pelaajasopimukset allekirjoittaneet Heikkonen, Äijälä ja Laitinen kasvattavat kotkalaisjoukkueen päämäärän täten lukemaan 19.

– Tavoitteenamme oli viime kauden jäljiltä saada hieman ”uutta verta” miehistöömme ja näen tämän tempun onnistuneen jo varsin mainiosti, tuumii Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Meillä on joukkueen perusrunko enemmän kuin hyvin kasassa – muutamia neuvotteluja on toki edelleen vielä käynnissä ja toivottavasti pääsemme niiden tuloksia julkistamaan tässä parin viikon sisällä.

Alun perin Savonlinnassa torjuntaoppinsa saanut Heikkonen siirtyy titaanipaitaan Joensuusta, jossa 23-vuotias maalivahti kirjautti nimiinsä kolmen viimeisimmän kauden aikana Jokipoikien ja Kiekkokoplan riveissä yhteensä 54 pelattua Suomi-sarjan runkosarja- ja karsintakoitosta.

Kotkassa Heikkonen muistetaan torjuntataitojensa puolesta varmasti erittäin hyvin, sillä hän taiteili kuluvan vuoden helmikuussa Titaanit kumoon komean iltapuhteen siivittämänä, joka sisälsi kaiken kaikkiaan peräti 67 koppia.

– Heikkosen tulo joukkueeseemme antaa maalivahtiosastollemme sen viimeisen silauksen ja uskon vakaasti siihen, että kenet vain kyseisestä kolmikosta voi heittää koska tahansa maalille, eikä taso laske piirun vertaa, toteaa Piispanen tyytyväisenä.

– Meillä on nyt riveissämme kolme tasapäisesti peliajasta tolppien välissä tappelevaa kaveria, joka on mielestäni erittäin hyvä asia kaikkien kannalta, sillä se varmasti motivoi jokaista maalivahtiamme tekemään parhaansa niin jokaisessa harjoituksessa kuin ottelussakin.

Lisää ”omia poikia” kokoonpanoon

Maalivahti Tuomas Heikkosen ohella punanuttujen peräpää saa nauttia tutun ”turvamiehen” palveluksista, kun viime kaudella 18 Suomi-sarjan runkosarja- sekä pudotuspeliottelussa tililleen kaksi syöttöpistettä merkkauttanut Ville Äijälä jatkaa kotkalaismiehistössä.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen odottaa Äijälältä, 22, jo edelliseltä sesongilta tunnetuksi tulleita ja lupauksia herättäneitä otteita sekä yleensäkin perusvarmaa pelaamista.

– Äijälä kuului jo viime kaudella runkopelaajiemme joukkoon, joskin loukkaantumiset hivenen sotkivat hänen pelaamistaan, emmekä siitä syystä saaneet kaverin täyttä potentiaalia kaivettua esiin, titaanipiiskuri sanailee.

– Ville osoitti olevansa meidän runkopakkejamme, enkä näe oikein minkäänlaista syytä sille, miksei hän nyt vuoden kokeneempana voisi ottaa vielä yhtä kehitysaskelta eteenpäin urallaan.

Kolmas uusin sopimuspelaaja on puolestaan viime kaudella jo edustuskasteensa Titaanien riveissä kaikkinensa yhdeksässä Suomi-sarjan runkosarjakoitoksessa tehnyt ja niissä tehot 2+2 takonut hyökkääjä Panu Laitinen, joka Äijälän tavoin on kotkalaisseuran oma kasvatti.

Edustuksessa pelaamiensa pelien ohella Laitinen oli todella suuressa roolissa punanuttujen A-nuorten Mestis-miehistössä, jossa pelaamiensa 39 runkosarja- ja karsintakamppailun aikana 21-vuotiaan hyökkääjän tilastoihin merkittiin kaikkinensa komeat 58 (21+37) tehopistettä.

– Laitinen kuuluu seuran omiin potentiaalisiin kasvatteihin – hän oli viime kaudella selkeä johtava pelaaja A-nuorten Mestiksessä, joten nousu edustusjoukkueen sopimuspelaajien joukkoon on luonnollinen jatkumo pelaajapolulla, kommentoi Piispanen.

– Panu käväisi muutamaan otteeseen jo viime kaudella haistelemassa Suomi-sarjan tunnelmia ja hän esiintyi pelaamissaan peleissä enemmän kuin edukseen, joten jo senkin puolesta sopimuksen tarjoaminen oli helppo juttu.

Nyt julkaistujen sopimusten ohella viime kaudella KooKoon A-nuorten SM-liigamiehistössä 41 runkosarjaottelussa tehot 5+5 iskenyt hyökkääjä Teemu Vierre, 21, on niin ikään liittynyt mukaan Titaanien harjoitusvahvuuteen, tarkoituksenaan lunastaa itselleen paikka punanuttujen Suomi-sarjamiehistöstä kaudella 2017–2018.
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 20172018!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!