KooKoo etevämpi jatkoajalla

16.8.2017

Ville Myyryläinen kirjasi toisessa perättäisessä ottelussa nimensä maalintekijöiden listaan.
Ville Myyryläinen kirjasi toisessa perättäisessä ottelussa nimensä maalintekijöiden listaan.

Titaanien kuluvan kauden toinen harjoitusottelu ei sujunut suunnitelmien mukaisesti. Lumon Areenalla punanuttuja isännöinyt KooKoon A-nuoret oli hieman valmiimpi pelaamaan sekä kamppailemaan kuin vieraansa ja vei näin ollen vauhdikkaan pelin nimiinsä lopulta jatkoajalla lukemin 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 1-0).

KooKoo-A – Titaanit 3-2 ja (0-1, 1-0, 1-1, 1-0)

04:31 0-1 Ville Myyryläinen (Jere Koikkalainen, Panu Laitinen)
27:40 1-1 Atte Huhtela (Aleksi Honkanen, Niki Koskinen)
47:48 2-1 Turo Tallinen YV
51:34 2-2 Mikko Hyyryläinen (Tomi Salovaara, Marko Puhakka) TV
60:55 3-2 Jesse Niinisaari AV VoM

Maalivahdit:

KooKoo-A – Oskari Salminen 10+9+8+0= 27 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 15+11+11+0= 37 torjuntaa

Jäähyt:

KooKoo-A 5 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 35min
Titaanit 4 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 33min

Voittoisan Koovee-kamppailun siivittämänä hyvällä fiiliksellä Kymijoen yläjuoksulle matkannut Titaanit sai Kouvolassa keskiviikkoiltana juuri sellaisen vastaanoton kuin päävalmentaja Mika Piispanen oli ennakoinutkin.

Nuoruuden innolla ja kovalla näyttämisen halulla Lumon Areenan isoon kaukaloon sännännyt KooKoon A-nuoret näytti punanutuille, mikä merkitys on sillä, että fokus on täydellisesti mukana kun voitosta aletaan tosissaan taistella.

Titaanit taas ei tuntunut oikeastaan missään vaiheessa löytävän samanlaista virettä päälle kuin edellisviikonloppuna Tampereella ja tämä näkyi selkeimmin siinä, etteivät vahvasta luisteluvoimastaan tunnetut kotkalaiset meinanneet pysyä isäntiensä perässä.

Myös kaksinkamppailut menivät läpi ottelun järjestään ahnaampien kouvolalaisten nimiin ja ratkaisumaalikin syntyi juuri tällaisesta häviöstä.

Titaanit sai pelata jatkoajalla ylivoimalla, mutta hivenen heikko syöttöviivaan käynnisti vastahyökkäyksen, jossa KooKoon Jesse Niinisaari onnistui jallittamaan punanuttupuolustajan ja ampumaan kiekon tarkasti ranteella aivan maalin oikeaan yläkulmaan ohi mainiosti läpi kamppailun torjuneen titaanivahti Santeri Leväsen.

– KooKoo oli tänään juuri tuon maalin verran parempi – he olivat kaikissa pienissä asioissa, joista pelikokonaisuus aina rakentuu, hivenen meitä edellä ja ansaitsivat voiton ottelusta, totesi titaaniluotsi Piispanen.

Pelin alku näytti Titaanien kannalta siltä, että sama hyvävireinen ja Tampereelta päälle jäänyt menovaihde jatkuu, sillä kotkalaiset onnistuivat vajaan viiden minuutin pelaamisen jälkeen siirtymään 0-1-johtoon.

Titaanit järjesti parilla nopealla kiekonsiirrolla vetopaikan viivaan Jere Koikkalaiselle, jonka tiukkaan kutiin onnistui maalin edessä maskia tehnyt Ville Myyryläinen laittamaan mailansa oikeassa kulmassa väliin, ohjaten pelivälineen KooKoo-rysää vartioineen ex-titaani Oskari Salmisen ulottumattomiin.

Aikainen johtomaali ei kuitenkaan antanut riittävään lisäenergiapiikkiä Titaaneille ja niin vain KooKoon saadessa koneensa käyntiin, alettiin pelin painopistettä siirtää vääjäämättä kohti vierasveräjää.

Titaanien onnistui välillä pitkienkin painostusjaksojen aikana puolustaa hyvin omaa maaliaan, eikä Leväsellä ollut sen myötä suuriakaan vaikeuksia poimia isäntien laukauksia haltuunsa.

– Puolustuspelaamisemme oli jälleen hyvällä tasolla ja pystyimme keskustan tukkimaan todella mainiosti, antoi Piispanen posia omalle joukkueelleen.

– Se kuitenkin pisti silmään, että meidän miehiltämme karkailivat vastapuolen vartioitavat pelaajat normaalista poiketen hieman liian usein omissa ja se näkyikin sitten valotaululla.

Se oli tosiaankin selvää, että jollei Titaanit ala pikkuhiljaa saada omaa pelillistä -ja mentaalipuolen tasoaan nostettua, tulee noutaja ennen pitkää ryminällä kylään.

Näin lopulta kävikin, kun hivenen vaarattoman näköisestä paikasta laukomaan päässyt KooKoon Atte Huhtela sai ajassa 27:40 nostella käsiään kohti hallin kattoa tasoituksen merkiksi.

Huhtelan veto meni harmittavasti titaanimaaliin oman puolustajan mailasta, joten kotkalaiskassari Leväsellä ei paljoa sanansijaa tähän takaiskuun ollut.

Ulosajoja ja kauniita maaleja

Taistelu harjoitusottelun voitosta tiivistyi lopulta kolmanteen erään, joka tarjoili reilulle 200 hengen yleisölle nähtävää kerrakseen.

KooKoo hallitsi aiempien erien mukaisesti kiekkoa ja vei peliä, mutta Titaanit pyrki puolustamaan säntillisesti ja pitämään kotijoukkueen pois huippuvaarallisilta maalipaikoilta.

Isännät tarvitsivat johtomaalin tekoon lopulta titaanipuolustaja Vertti Vuoksialan taklauksen, jonka seurauksena oman vaihtoaition edessä hieman huonossa asennossa syöttöä vastaanottanut kouvolalaispelaaja kaatui töötin voimasta päin laitaa, lyöden samalla kasvonsa ikävästi verille.

Ottelun tuominneella Jari Suorsalla ei tässä kohtaa ollut muuta mahdollisuutta kuin passittaa Vuoksiala suihkuun laitataklauksesta ja KooKoolle tarjoutui viiden minuutin miesylivoimamahdollisuus.

Tämän paikan kotijoukkue sitten käyttikin hyödykseen, kun oman maalin takaa kiekon lapaansa ottanut Turo Tallinen pyyhkäisi koko kaukalon läpi ja tulitti vihaisella rannekudilla kumimuikun aivan titaanirysän vasempaan alakulmaan kilvellään tyhjään haroneen punanuttuveskari Santeri Leväsen ulottumattomiin.

Johtoon päästyään KooKoo lähti kasvattamaan etumatkaansa pelaten edelleen pitkää ylivoimaansa, mutta sille tuli nopea stoppi, kun punanuttujen Ville Äijälän kovasta, mutta rehdistä taklauksesta suivaantunut kouvolalaishyökkääjä Niki Koskinen lähti kostamaan tilannetta jälkikäteen.

Koskinen luisteli kovalla vauhdilla kolmantena miehenä kohti toisen KooKoo-pelaajan kanssa kamppaillutta Äijälää ja yritti niitata miestä päähän siinä kuitenkaan täydellisesti onnistumatta.

Hässäkän alun ja seurauksen aitiopaikalta todistanut päätuomari Suorsa ei epäröinyt tässä kohtaa hetkeäkään, vaan ohjasi Koskisen välittömästi kaukalosta pihalle 5+20 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta niskassaan.

Kaukaloon tullut lisätila sopikin yhtäkkiä paremmin Titaaneille kuin KooKoolle ja punanuttujen onnistui tasavajaalla pelatessa luoda iso tukku maalipaikkoja, mutta kotijoukkueen veräjää vartioinut Oskari Salminen poimi kerta toisensa jälkeen kiekot varusteidensa suojiin.

Ajassa 51:34 kuitenkin rävähti, kun punanutut onnistuivat kääntämään pelin nopeasti keskialueella 2-1-ylivoimahyökkäykseksi ja Tomi Salovaara pääsi syöttämään Mikko Hyyryläisen nokikkain Salmisen kanssa.

Vain hetkeä aiemmin todellisen tuhannen taalan paikan missannut Hyyryläinen malttoi mielensä, vei kiekon rystylle ja nosti sen komeasti ohi täyteen mittaansa venyttäneen KooKoo-vahdin.

2-2-lukemat killuivat Lumon Areenan valotaululla lopulta myös kolmannen erän päätteeksi, vaikka Titaanit pääsi vielä 18 sekuntia ennen summerin soimista ottamaan aikalisän, juonimaan kuviot ja pelaamaan ylivoimaa.

Jatkoajalla ratkaisu syntyikin sitten nopeaan tahtiin, kun punanuttupelaajan harhasyötöstä vastaiskuun luistellut Jesse Niinisaari lopetti taiston 3-2-voittomaaliinsa.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen oli kamppailun päättymisen jälkeen varsin rennolla fiiliksellä, vaikka tappio totta kai hatutti voitontahtoista kiekkomiestä.

Etenkin tiedusteli siitä, mistä johtui, etteivät kotkalaiset päässeet samalla tasolle kuin Kooveeta vastaan sai Piispasen mietteliääksi.

– Se on erittäin hyvä kysymys, ”Pise” tokaisi ja jatkoi:

– Tahdon ajatella näin, että arkipeleissä mentaalipuolen saaminen täysillä mukaan pelisuoritukseen tuottaa kaudesta toiseen aina vaikeuksia, kun itse kukin päivällä töissä tai koulussa olleena alkaa vähän väsyneenä miettiä pelihommia.

– Tämä taas juontaa sitten juurensa siihen, että mentaalipuolen sekä keskittymisen ollessa vajavaisia alkaa pelaajille tulla liikaa pieniä virheitä, jotka loppupeleissä ratkaisevat ottelun, Piispanen mietiskeli.

Titaanipiiskuri halusi kuitenkin korostaa, että samat ongelmat koskevat lähestulkoon aina molempia joukkueita ja niihin on vain koetettava keksiä ehkäisykeinot tulevissa arkipeleissä.

– En kuitenkaan mainitsemieni syiden taakse lähde tätä tappiota pistämään – KooKoo ansaitsi voittonsa ja pulinat pois, alleviivasi Piispanen.

Titaanit on siis nyt pelannut kaksi harjoitusottelua ja voittanut niistä puolet. Kesän jäljiltä koneistossa olleet karstat ovat siis poispoltettuja juuri parahiksi, kun seuraavana vuorossa on odotettu Suomen Cupin avauskoitos.

– Emme me tästä KooKoolle kärsitystä tappiosta päätä pensaaseen ala painaa, vaikka olen sanonutkin, että kaikki tarjolla olevat pelit pitäisi jo harjoitusotteluista lähtien voittaa, Piispanen kommentoi.

– Uskon vakaasti siihen, että perjantain pelissä oleva panos on jo omiaan sytyttämään meidät taas täyteen liekkiin, varsinkin kun kenenkään meistä ei nyt tarvitse kuvitella itsestään liikoja.

Titaanien seuraava harjoitusottelu pelataan kuluvan viikon perjantaina (18.8.), kun punanutut matkaavat Varkauteen avaamaan paluun kiekkokalenteriin tekevää jääkiekkoilun Suomen Cupia, jonka 1. kierroksen kamppailussa vastaan asettuu kello 18:30 käyntiin pyörähtävässä koitoksessa Warkis.