Titaaneille kokenut lainavahvistus

30.9.2017

Urallaan vajaat 200 Suomi-sarjakoitosta Ketterän paidassa tahkonnut Jevgeni Soloviev pukeutuu sunnuntaina punaiseen.
Urallaan vajaat 200 Suomi-sarjakoitosta Ketterän paidassa tahkonnut Jevgeni Soloviev pukeutuu sunnuntaina punaiseen.

Viikon ainoan Suomi-sarjaottelunsa sunnuntaina kotikaukalossaan pelaava Kotkan Titaanit saa hyökkäykseensä Imatran Ketterästä erittäin rutinoituneen pelimiehen Jevgeni Solovievin muodossa.

Titaanien ja Ketterän välinen yhteistyö tuo Kotkaan jälleen uuden kasvon, mutta Titaanien päävalmentaja Mika Piispaselle sitä vastoin jo entuudestaan tutun pelimiehen, kun imatralaiset lainaavat toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen turvin hyökkääjä Jevgeni Solovievin, 24, punanuttuun.

– ”Keni” on tuttu kaveri minulle jo siltä ajalta, kun valmensin Ketterän B-nuoria reilut 10 vuotta takaperin, kommentoi Piispanen.

– Soloviev erottui jo silloin nuorena poikana erinomaisen luistelunsa ja kovan työmoraalinsa avulla edukseen, eivätkä vierineet vuodet ole mielikuvaani hänestä muuksi muuttaneet.

Tähänastisella urallaan jo vajaat 200 Suomi-sarjan runkosarjakamppailua tahkonnut Soloviev tekaisi viime kaudella Ketterän sotisovassa vankan yleispelaamisensa ohella myös 22 (9+13) tehopistettä.

– Soloviev tuo meille Ketterän monivuotisena runkopelaajana mukanaan roppakaupalla kokemusta Suomi-sarjasta ja tiedän hänen pelityylinsä sopivan sapluunaamme, kuin se kuuluisa nenä päähän, Piispanen myhäilee tyytyväisenä.

Solovievin ohella Titaanien riveissä jatkavat niin ikään toistaiseksi voimassa olevilla lainoilla Ketterän sopimuspuolustajat Saska Putkonen sekä Joni Kallio, kun taas edellisviikonloppuna kotkalaisjoukkueen riveissä esiintyneet hyökkääjät Jesperi Viikilä ja Valtteri Niemi ovat palanneet takaisin imatalaismiehistön vahvuuteen.

Ketterä-lainoilla marinoitu Titaanit hyökkää sunnuntaina (1.10.) Ilona Areenalla kello 17:00 alkaen miteltävässä Suomi-sarjan runkosarjakamppailussa Kotkassa vierailevan JHT:n kimppuun.

Kolehmainen löi hokkarit naulaan – Summanen mukaan kapteenistoon

Lainapelaajien mukaantulon vastapainoksi Titaanien Suomi-sarjajoukkue kapeni kuluneen viikon aikana myös yhdellä pelaajalla, kun kotkalaismiehistön varakapteenina toiminut Kalle Kolehmainen päätti pitkähkön pohdiskelun jälkeen lopettaa peliuransa ja iskeä hokkarit naulaan.

Kolehmainen ilmoitti henkilökohtaisesta päätöksestään punanuttujen valmennus- ja seurajohdolle, jotka eivät luonnollisesti halunneet millään tavalla asettua 22-vuotiaan puolustajan aatosten kanssa poikkiteloin.

– Onhan tämä erittäin harmillista, sillä kyseessä on kuitenkin seuran oma kasvatti ja pitkään titaanipaitaa päällään kantanut pelimies, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Kalle oli jo pitkään asiaa mielessään miettinyt ja päätyi lopulta lopettamaan kokonaan – tottahan toki kunnioitamme hänen päätöstään, emmekä sitä tämän enempää aio julkisuuteen kommentoida.

Kolehmainen ehti punanutussa pelaamansa edustusuran aikana pukea titaanipaidan päälleen kaiken kaikkiaan 64 kertaa ja tilastoida kyseisissä koitoksissa tililleen tehot 7+31.

Kolehmaisen poistuttua riveistä, tuli Titaanien kapteenistoon miehen mentävä vajaus, jonka punanuttuvalmennus paikkasi nopeasti joukkueen kokeneempaan osastoon kuuluvalla Petja Summasella.

– Vaikka Petja on tullutkin vasta tälle kaudelle uutena pelaajana joukkueeseemme sisään, on hän siitä huolimatta osoittanut niin pelillistä kuin henkistäkin johtajuutta, jonka myötä oli mielestäni luonnollinen valinta Kolehmaisen korvaajaksi kapteenistossamme, selventää Piispanen päätöstä.

Titaanit haluaa kiittää Kallea punanuttujen eteen hyväksi tehdystä arvokkaasta työstä ja toivottaa samalla onnea jatkoon.
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 20172018!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!