Punanutut huipentavat syyskautensa ilmaisotteluun sekä sarjanousijoiden kohtaamisiin

16.12.2022

Titaanit paketoi kuluvan syyskautensa Suomi-sarjan runkosarjassa, iskemällä viikonlopun aikana yhteen niin LeKin kuin Virkiä Hockeynkin kanssa!
Titaanit paketoi kuluvan syyskautensa Suomi-sarjan runkosarjassa, iskemällä viikonlopun aikana yhteen niin LeKin kuin Virkiä Hockeynkin kanssa!

Punanuttujen kuluva syyskausi jääkiekkoilun Suomi-sarjassa on kahta peliä vaille paketissa. Titaanit kohtaa edessä olevana viikonloppuna kumpaisenkin viime keväänä Suomen kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle nousseen joukkueen, sillä kotkalaiset iskevät perättäisinä päivinä yhteen niin vieraissa vastaan asettuvan LeKin kuin Vaasan Koulunäkki Areenalla miteltävään ilmaisotteluun vastustajaksi saapuvan Virkiä Hockeynkin kanssa.

Vähiin käyvät käynnissä olevan syyskauden suomisarjapelit ennen edessä jo selkeästi siintävää joulutaukoa. Aivan vielä ei kuitenkaan Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla päästä rauhoittumaan joulun viettoon, sillä tulevana viikonloppuna limppu tippuu taas jäähän kutakuinkin jokaisella paikkakunnalla.

Tuplapeliviikonloppuun valmistautuva Titaanit pääsee lähtemään ”loppurypistykseensä” todella tärkeä JHT-jatkoaikavoitto alla, joka kohotti eritoten punanuttujen kolhuja kokenutta itseluottamusta.

Kotkalaisjoukkueen päävalmentaja Henri Holmströmin mukaan 4-3-lukemin päättyneestä kamppailusta Titaanien on otettava jatkoa silmällä pitäen mukaansa nimenomaan ne hyvin toimineet pelilliset detaljit, unohtamatta kuitenkaan niitä asioita, jotka vaativat selkeää petraustarvetta vastaisuuden varalle.

– Viime lauantain kotipelissämme oli todella paljon hyviä juttuja – suoritustunne, nöyryys koko viisikon puolustuspelaaminen sekä maalipaikkojen hyödyntäminen olivat ehkäpä ne tärkeimmät yksittäiset ja hienosti toimineet asiat, Holmström luettelee tyytyväisyys äänessään.

– Sen sijaan eniten parannettavaa meillä jäi kurinalaisuudessa varsin pelin ratkaisuhetkillä ja jäähyttömästi pelaamisessa sekä alivoimien tappamisessa.

Silmiinpistävää oli joka tapauksessa se, että Titaanit kykeni oman kenttäpuoliskon nöyrällä tekemisellään pitämään Suomi-sarjan hurjavireisimmän joukkueen mukavasti näpeissään vajaat 50 minuuttia, eli pelaamaan juuri niillä vahvuuksilla, joilla kotkalaiset ihastuttivat kiekkokansaajo viime kevään karkeloissa.

– Säntillinen puolustus- ja maalivahtipelaaminen ovat ne meidän jutut, joilla näitä pelejä pystymme hyvin pitkälti loppuviimeksi voittamaan, Holmström kommentoi.

– JHT-peli oli jo iso steppi haluamaamme suuntaan ja muutenkin olemme pikkuhiljaa kyenneet kokoajan parantamaan erityisesti juuri oman maalimme varjelua etenkin tasakentällisin pelattaessa.

Kyseiseen selkänojaan punanuttujen on rohkeasti luotettava myös tulevan viikonlopun kamppailuissa, sillä vastaan asettuvat LeKi ja Virkiä Hockey eivät sarjatulokas-statuksestaan huolimatta ole mitään eilisen teeren poikia pelihommien suhteen.

Sen lempääläiset ja lapualaiset ovat totisesti ehtineet jo kuluvan syksyn aikana moneen otteeseen todistaa ja lyödä luun kurkkuun epäilijöilleen railakoilla otteillaan.

Titaanit on niin ikään ehtinyt kertaalleen saamaan oman osansa sekä LeKin että Virkiän Hockeyn pelitaidoista, joten ihan senkin myötä kotkalaisleirissä ei sarjanousijoita vastaan miteltäviin koitoksiin lähdetä ainakaan palttoon napit ylimielisesti auki, vaan pikemminkin nälkäisellä revanssimielialalla.

– Olemme joukkueen kanssa sopineet viikonlopun ”tuplaan” pienimuotoisen tulostavoitteen sekä porkkanan edessä olevaa joululomaa koskien, mutta muuten valmistautuminen viikonlopun otteluihin on sujunut aivan täysin normaalien askelmerkkien mukaisesti, ”Holle” kommentoi.

Jos on punanuttujen syyskauden viimeisiin taistoihin valmistautuminen sujunut muuten suunnitelmien mukaisesti, ei samaa voi edelleenkään sanoa joukkueen poissaolotilanteesta, joka on jatkanut jo tutuksi tullutta elämistään niin suuntaan kuin toiseenkin.

– Eiväthän ne poissaolot ja sairastelut tunnu meitä jätttävän sitten millään rauhaan, joten se on sanomattakin selvää, että jatkuva kentällisten uusiksi meneminen on aiheuttanut meille jälleen omanlaistaan harmia, mutta eipä sille nyt vaan minkään voi, kotkalaiskäskijä hymähtää.

– Toivoa sopii, että saisimme joulutauon aikana joukkuettamme jo pitkään riivanneen flunssapöpön sekä muut vaivat ja pelaamista haitanneet siviilipuolen esteet selätettyä ja lähdettyä näin ollen puhtaalta pöydältä kohti kevään koitoksia.

”Koko haminakotkalaisen jääurheiluyhteisön vuoksi kannattaa sunnuntaina tulla hallille”

Tuleva viikonloppu on Titaaneille siinäkin mielessä jo mielenkiintoinen savotta, että kotkalaiset saavat vastaansa siis kaksi suomisarjatasolle viime keväänä ponnistanutta vastustajaa.

Lauantaina linja-autonsa nokan kohti Lempäälää kääntävät punanutut pääsevät aistimaan paikallisen Kiekkobussi Areenan atmösfääriä, kohtaamalla ottelun lipputuotot hyväntekeväisyyteen ohjaavan ja peräti viimeiset 13 otteluaan voitto-tappio-tahdilla sarjassa taivaltaneen kotijoukkue LeKin.

Ex-titaanisentteri Jesse Hurmeen kipparoima ja Mikko Sulosen koutsaama lempääläismiehistö on koko kuluneen syksyn ajan keikkunut tasaisesti pudotuspeliviivan päällä, johtaen jopa hetken aikaa Suomi-sarjaa tehokkaan hyökkäyspelaamisensa turvin.

Titaanit sai LeKin vaarallisuudesta oman maistiaisensa syyskuun lopulla, jolloin lempääläiset hakivat Kotkasta aikamoisen trillerin ja sitä seuranneiden voittolaukausten jälkeen 5-6-vierasvoiton ehkäpä koko sarjatason taitavimman pelimiehen Waltteri Selimgerein johdolla.

Punanutut siis tietävät tasan tarkkaan, mitä Lempäälän ”lauantaisaunassa” on odotettavissa.

– LeKillä on riveissään todella paljon kiekollista taitoa ja varsinkin erikoistilanneosaamista, joten heille ei kyllä parane antaa rangaistusten muodossa yhtään ylimääräisiä saumoja, sillä silloin ei todistetusti hyvä heilu, sanailee Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Kotkalaisten tarkoituksena onkin lähteä heittämään kapuloita tulivoimaisen vihulaisen rattaisiin, sillä kyseinen tyyli näkyi tepsivät kuin se kuuluisa lämmin veitsi voihin niin ikään vahvana hyökkäyspelijoukkueena tunnetun JHT:n pysäyttämisessä.

– Meidän pitää pystyä pelaamaan kovaa, mutta jäähyttömästi ja sen avulla ottaa pelihuumori pois lempääläisten taitureilta, Holmström tiivistää.

LeKin ohella Titaanit iskee viikonlopun aikana yhteen edeltävän kerran kevään 2019 karsintakarkeloissa Kotkassa vierailleen Virkiä Hockeyn kanssa.

Kuluvan kauden osalta punanutuilla ei kovin mukavia muistoja lapualaisista ole, sillä juurikin pudotuspeliviivan alla tällä haavaa majaileva ja Pete Suonpään valmentama eteläpohojammaalaisrevohka järjesti marraskuun alussa kotikaukalossaan sellaisen pesukone-show’n, että titaanipelaajilla oli sen päätteeksi pienimuotoisia vaikeuksia löytää kaukalosta pukuhuoneen puolelle haavojaan nuolemaan.

Virkiä Hockey osaa siis LeKin tavoin todellakin pelata ja ennen kaikkea hyökätä tehokkaasti tarpeen niin vaatiessa.

– Se [l. kaverin tulivoimaisuus] tuli kyllä harvinaisen selväksi, kun vierailimme tässä taannoin Lapualla, pyörittelee ”Holle” päätään muistellessaan Energia Areenalla koettua kylvetystä.

Sen verran hyvin punanutuilla on siis muistissa lapualaisten kohtaaminen, etteivät kotkalaiset toistamiseen halua samanlaiseen mankeliin joutua, varsinkaan omassa kotikaukalossaan.

– Tiedämme nyt tosiaankin mitä on luvassa ja mikäli vain pystymme riittävän säntillisesti puolustamaan pois Virkiän harrastaman tempopelaamisen, uskon meiltä kyllä löytyvän riittävät aseet heidän kaatamiseen, titaanipiiskuri paaluttaa.

Kyseisillä, punanuttujen arsenaalista löytyvillä, aseilla lienee tarkoitus iskeä kovalla kädellä niin LeKin kuin Virkiä Hockeynkin heikkouksiin, jotka Holmströmin mukaan piilevät vihulaisjoukkueiden peräpäissä.

– Onhan se peräpään pitävyys hienoinen kysymysmerkki vähän kummallakin eteen asettuvalla vastustajalla, ”Holle” tokaisee ja jatkaa:

– Lapualla emme tosin päässeet kyllä Virkiän peräpäätä saati maalivahtia kunnolla edes testaamaan, mutta kotipelissämme LeKiä vastaan huomasimme sen heikon kohdan löytyvän nimenomaan sieltä pakki- ja veskariosastolta.

Titaanit tullee siis päättämään käynnissä olevan syyskautensa kahteen varsin mielenkiintoiseen kiekkokoitokseen, joista jälkimmäiseen eli sunnuntaina (18.12.) Vaasan Koulunäkki Areenalla miteltävään kahinaan oman pikantin lisämausteensa tuo kyseisen kahinan ympärille kasattu tapahtumakattaus.

Ennen kello 14:00 käyntiin pyörähtävää suomisarjataistoa, kun paikallisilla ja miksei myös vähän kauempanakin asuvilla on loistava mahdollisuus tulla itse tutustumaan luistelun saloihin, sillä Titaanit ja seuran pitkäaikainen yhteistyökumppani Kymenlaakson Sähkö Oy järjestävät perinteisen koko perheen maksuttoman Energiaa jäällä –luistelutapahtuman.

Paikalle on saapumassa luistelijoiden ohella myös itse joulupukki, sekä niin poliisi-, kuin paloauto ja ambulanssikin, jonka lisäksi tarjolla on mehua, pipareita, suklaata ja iloista joulumusiikkia.

Puolitoista tuntisen luistelutsembalon jälkeen vuorossa on Suomi-sarjan runkosarjaottelu Titaanit – Virkiä Hockey, johon punanutut ja seuran yhteistyökumppanit tarjoavat ilmaisen sisäänpääsyn, tavoitteenaan tehdä kuluvan suomisarjakauden yleisöennätys!

– Ihan jo koko haminakotkalaisen jääurheiluyhteisön vuoksi kannattaa sunnuntaina tulla hallille, sillä tarjolla on mahdollisuus päästä itse kaukaloon luistelutapahtuman merkeissä kuin myös seurata vauhdikasta ja viihdyttävää suomisarjalätkää lehtereiltä käsin ilmaisottelun myötä, hymyilee titaaniluotsi Henri Holmström.

Titaanit, KSOY ja muut kyseisiä tapahtumia järjestämässä sekä mahdollistamassa olleet tahot odottavat sekä toivovat paikalle todellista yleisöryntäystä, sillä Kotkassa ei sunnuntaina juuri muita urheilutapahtumia ole tarjolla.

Myös titaanimiehistö odottaa vesi kielellä pääsyä pelaamaan katsojia pullistelevan ja mitä luultavimmin mukavahkoa mekkalaa pitävän kotiyleisön eteen.

– Minä itsekin vanhana pelaajana tiedän, että kun astut pimeään kaukaloon ja valot lyödään sen jälkeen hallissa taas päälle sekä näet, että katsomot ovat täynnä yleisöä, niin kyllähän siitä tulee sellainen fiilis, jota on todella vaikea kokea oikeastaan missään muualla kuin urheilijana tuollaisessa tilanteessa, Holmström hekumoi.

– Siitä tulee todella suuri välittämisen tunne, kun aistit sen, että ihmiset tulevat katsomaan pelaamistasi ja joukkueesi esitystä – tällaiset tilanteet voivat nimenomaan alasarjapelaajalle aivan ainutlaatuisia juttuja, joten ihan jo senkin takia toivoisin, että ihmiset löytäisivät sunnuntaina tiensä halliin!

”Hollen” mukaan punanutut tulevat pistämään kaikkensa peliin, jottei paikalle saapuvien jääkiekkoilun ystävien tarvitsisi poistua kamppailun päättymisen jälkeen pettyneinä hallista.

– Meillä on tarjottavana toivottavasti viihdyttävä lätkäilta, josta aikomuksemme on Virkiä kaatamalla ottaa kolme sarjapistettä, Holmström summaa.

– Ehkäpä silloin paikalle saapunut yleisökin voisi taas olla entistä ylpeämpi omasta suosikkijoukkueestaan sekä siitä miltä meidän tekemisemme kaukalon puolella oikein näyttää.

Titaanit matkustaa lauantaina (17.12.) Lempäälään, jossa majaansa Kiekkobussi Areenalla pitävä LeKi isännöi kello 17:00 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan runkosarjakoitosta.

Sunnuntaina (18.12.) punanutut puolestaan mittelevät Vaasan Koulunäkki Areenalla voimiaan Kotkaan saapuvan lapualaispumppu Virkiä Hockeyn kanssa Suomi-sarjakamppailussa, joka aloitetaan poikkeuksellisesti jo kello 14:00.

Titaanit ja seuran yhteistyökumppanit tarjoavat otteluun ILMAISEN SISÄÄNPÄÄSYN.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!