Tilastojen taikaa: Muik Hockey – Titaanit

27.2.2024

Taistelu paikasta Suomi-sarjan pudotuspelien välierävaiheeseen alkaa keskiviikkona Uudessakaarlepyyssä!
Taistelu paikasta Suomi-sarjan pudotuspelien välierävaiheeseen alkaa keskiviikkona Uudessakaarlepyyssä!

Keskiviikkoiltana Uudessakaarlepyyssä käyntiin polkaistavassa Suomi-sarjan pudotuspelien puolivälierävaiheessa toisensa kohtaavat Titaanit ja Muik Hockey on ihan perusteltua perata läpi myös tilastoja tutkailemalla.

Titaanit ja Muik Hockey on monelle suomisarjajääkiekkoa seuraavalle tuttu taistelupari viime vuosilta Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason tyvipäästä.

Kuluvalla kaudella tähän trendiin on tullut kuitenkin varsin näkyvä muutos, sillä niin kotkalaiset kuin uusikaarlepyyläisetkin ovat jo heti sarjapelien alusta alkaen keikkuneet kutakuinkin kokoajan kuuden parhaan joukossa ja sieltä joukkueet löytyivät lopulta myös runkosarjan päätteeksi, selvittäen näin tiensä ylempään jatkosarjaan yhdessä Pyryn, LeKin, Virkiän sekä SaPKon kanssa.

Tämä tarkoitti samalla myös sitä, että niin Titaanit kuin Muik Hockeykin lunastivat itselleen jo ennen ylemmän ja alemman jatkosarjan alkamista paikat pudotuspelijunan kyydissä ja se lienee aivan varmasti ollut jo itsessään aikamoinen piristysruiske molemmilla paikkakunnilla sekä samaten myös Suomi-sarjaa tarkemmalla silmällä seuraavien kiekkoniilojen joukko-osastoissa.

Meneillään olevan sesongin aikana Titaanit ja Muik Hockey ovatkin täten ehtineet keskenään taittaa jo kolmesti peistä runko- ja jatkosarjakarkeloiden merkeissä.

Muik Hockey oli lokakuun lopulla (21.10.) varsin ilkeä vierailija, uusikaarlepyyläisten haettua Vaasan Koulunnäki Areenalla mitellystä kamppailusta maukkaan 2-3-jatkoaikavoiton romuluisen puolustajansa Tobias Åkermanin taidokkaalla ohjuriosumalla.

Pelin ratkaisu oli lopulta varsin osuva, sillä joukkueiden välinen taistelu oli ollut juuri niin tasaista, kuin suinkin vain saattoi etukäteen odottaa ja ihan jo sen myötä oli suoranaisesti jopa oikeutettua, että jaossa olleet sarjapisteet menivät jakoon.

Muik Hockeyn jatkoaikavoitosta teki erittäin arvokkaan se fakta, että Titaanien kotihallista ei koko runko- saati jatkosarjan aikana poistunut vierasjoukkue kuin neljä kertaa voitto mukanaan, kun taas kotkalaiset pääsivät kotiyleisönsä edessä tuulettamaan peräti tusinaa (12) voittomerkintää, jonka ansiosta punanutut olivat koko Suomi-sarjan kolmanneksi kovin kotijoukkue heti kärkikaksikko Pyryn ja LeKin jälkeen.

Muik Hockeyn vierasryöstö Kotkassa ei siinä mielessä ollut mikään kovin suuri ihme, sillä uusikaarlepyyläiset olivat lopulta koko Suomi-sarjan paras vierasjoukkue runko- ja jatkosarjojen yhteenlasketulla otannalla ennen sarjataulukon kärkisijat keskenään jakaneita nokialais- ja lempääläisorkestereita.

Joukkueiden uusintakohtaaminen Uudessakaarlepyyssä ajoittui puolestaan tammikuun puolenvälin tietämille (13.1.) ja kyseisen, Komarov Arenalla pelatun, taiston vei lopulta nimiinsä jälleen Muik Hockey voittolaukausten jälkeen 5-4-lopputuloksen siivimänä, vaikka vieraat ehtivätkin toisessa erässä johtaa ottelua jo 1-4-lukemin.

Uusikaarlepyyläiset eivät kuitenkaan suostuneet kolmen maalin takaa-ajoasemassakaan luovuttaa, vaan väänsivät pelin osuma kerrallaan ja varsinkin hyvin toimineen ylivoimapelinsä avulla tasoihin reilut kuusi minuuttia ennen normaalin peliajan päätöstä Christoffer Seppelinin näyttävällä yläkulmasivalluksella.

Vaikka Titaaneille tarjoutuikin jatkoajalla paikka pistää peli pakettiin miesylivoimansa turvin, eivät kotkalaiset siinä kovasta yrityksestä huolimatta onnistuneet, vaan ratkaisu saatiin aikaiseksi lopulta kymmenennessä rankkariparissa punanuttujen tehotykin Simo Kauppisen epäonnistuttua ja uusikaarlepyyläisten maaliruiskun Kasper Holmin taas onnistuttua omassa voittolaukausyrityksessään.

Ei kahta ilman kolmatta on joku viisas joskus sanonut ja se piti harvinaisen hyvin kutinsa Titaanien ja Muik Hockey välisessä kolmannessa koitoksessa, joka näyteltiin ylemmässä jatkosarjassa muutama viikko takaperin (18.2.) Komarov Arenan hämyisässä ja lämpimässä tunnelmassa.

Ottelu venyi ”todella yllättäen” jälleen yliajalle, kun peliä pitkään Simo Kauppisen avauerän lopulla tekaisemalla osumalla johtaneet punanutut onnistuivat ensiksi hukkaamaan päätöserässä johtoasemansa, päästäen lähestulkoon saman tien isäntänsä edelleen Esko Gröhnin ja Linus Vesterlundin maaleilla.

Kotkalaiset eivät kuitenkaan halunneet enää kolmatta kertaa putkeen ”muikkuparvelle” hävitä ja niin vain Miika Herrala onnistui napauttamaan pelin tasoihin vain 74 sekuntia ennen kolmannen erän päätössummerin soimista.

Lopullisen voitelun uusikaarlepyyläisille tarjoili puolestaan jatkoajalla vahvassa lyönnissä läpi kahinan ollut Kauppinen, joka karkasi Herralan pitkästä pystysyötöstä vetämään liikkuvat taakse ja jysäyttämään sellaisen muulinpotkun, että paikalliset hallimiehet taitavat edelleen korjailla kotijoukkueen maalikehikon verkkoa.

Titaanit onnistui näin ollen anastamaan Komarov Arenalta matkaansa kaksi erittäin arvokasta pistettä ja merkkauttamaan tililleen yhden vain vaivaisesta neljästä voitostaan 17 vierasotteluun sekä aiheuttamaan Muik Hockeylle samalla yhden kuudesta kotiyleisönsä edessä kärsimästä tappiostaan runko- ja ylemmän jatkosarjan aikana pelaamiensa 17 kamppailun aikana.

Jos olivat Titaanien ja Muik Hockeyn väliset kamppailut todella tasaisia vääntöjä, samaa ei voi oikein hyvällä tahdollakaan sanoa kiistakumppanusten koti- sekä vierassaldoista runko- ja ylemmän jatkosarjan aikana.

Titaanit oli kivikova kotijoukkue, keräten Vaasan Koulunäkki Areenalla pelaamastaan yhteensä 16 pelistä 38 pinnaa. Vieraissa kotkalaiset sitä vastoin saivat kasaan vain 13 täppää, jonka ansiosta kokonaispistemääräksi muodostui lopulta 6. sijaan riittäneet 51 pistettä.

Muik Hockey hamusi puolestaan kotoisalla Komarov Arenallaan haltuunsa 17 pelistä 33 pistettä, kun taas vieraissa tahti oli vielä kotikaukaloa kovempaa, sillä 16 matkapelistä jäi uusikaarlepyyläisten takataskuun kaikkinensa 26 pojoa.

Täten 3. sijalle sarjassa lopulta sijoittunut ”muikkuparvi” oli selkeästi Titaaneita tasaisempi suorittaja, jos joukkueiden välille haluaa kahdeksan sarjapisteen ohella muuta eroa hakemalla hakea.

Vaikka tilastot on etenkin pudotuspeleissä usein syytä heittää, jos ei nyt suoranaisesti roskakoriin, niin ainakin taka-alalle, saa niitä tutkimalla muodostettua ehkä jonkinlaisen käsityksen mahdollisesta lopputulemasta.
 PARHAAT PISTEMIEHET JOUKKUEIDEN KESKINÄISISSÄ KOHTAAMISISSA


Titaanit – Miika Herrala 3. 1+4= 5p & Simo Kauppinen 3. 3+1= 4p
Muik Hockey – Christoffer Seppelin 3. 1+4= 5p & Linus Vesterlund 3. 2+1= 3p
 TITAANIT


Joukkueen kotisivut: www.titaanit.fi
Kotipaikkakunta: Kotka
Vastuuvalmentaja: Max Walther
Kapteeni: Petteri Paajanen

Sijoitus Suomi-sarjan runko- ja ylemmässä jatkosarjassa: 6.
Tehdyt maalit: 112
Päästetyt maalit: 111
Rangaistusminuutit: 492
Yleisökeskiarvo: 322

Paras pistemies: Miika Herrala 29. 13+21= 34p
Paras maalintekijä: Simo Kauppinen (16)
Jäähykuningas: Michael Pereira (62min)
Eniten pelannut maalivahti: Niko Tammi 28. pmk 3.00 / 91,84 %

 MUIK HOCKEY


Joukkueen kotisivut: www.muik-hockey.fi
Kotipaikkakunta: Uusikaarlepyy
Vastuuvalmentaja: Jani Tuomivirta
Kapteeni: Erik Backlund

Sijoitus Suomi-sarjan runko- ja ylemmässä jatkosarjassa: 3.
Tehdyt maalit: 113
Päästetyt maalit: 94
Rangaistusminuutit: 362
Yleisökeskiarvo: 309

Paras pistemies: Juho Arminen 33. 16+24= 40p
Paras maalintekijä: Juho Arminen & Kasper Holm (16)
Jäähykuningas: Joakim Lindqvist (51min)
Eniten pelannut maalivahti: Patrik Koivisto 17. pmk 2.54 / 93,48 %
 

IT'S PLAYOFF TIME, BABY!